Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

«Εκ παραδρομής» το πρόσωπο του Βενιζέλου στα αναμνηστικά της Ελληνικής Προεδρίας! | ΜΟΥΦΑNET | Protagon

«Εκ παραδρομής» το πρόσωπο του Βενιζέλου στα αναμνηστικά της Ελληνικής Προεδρίας!

| ΜΟΥΦΑNET | Protagon

«Όταν η δημοκρατία εκδικείται άγαρμπα…»

«Όταν η δημοκρατία εκδικείται άγαρμπα…»

Γηράσκω αεί διδασκόμενος

Φωτογραφία

KEFALONIA UPDATE: Κοιτάξτε γύρω! Θα μας χρειαστούν για αυτούς που πρέπει οι χειροπέδες

KEFALONIA UPDATE:

Κοιτάξτε γύρω! Θα μας χρειαστούν για αυτούς που πρέπει οι χειροπέδες...

«Ένας υποψήφιος τρομοκράτης»


«Ένας υποψήφιος τρομοκράτης»

 … Ότι φταίξαμε και εμείς, οι απλοί πολίτες, δεν είναι δύσκολο να το παραδεχθώ· κι αναγνωρίζω ότι έλειψε πολύ η προσωπική ευθύνη. Άλλοι ωστόσο άνοιγαν διάπλατα τον δρόμο του λαϊκισμού, και κολάκευαν διαρκώς τις ψευδαισθήσεις μας.
Ελάχιστα πάντως με απασχολούν οι φήμες, που ισχυρίζονται ότι αύριο τα πράγματα θα είναι καλύτερα, και ότι η λαίλαπα όπου να ‘ναι θα κοπάσει. Θέλω να είμαι κατηγορηματικός: Το εύχομαι, και διπλή θα είναι τότε η χαρά μου. Τα σχέδιά μου όμως δεν πρόκειται να αλλάξουν.
Γιατί, ποιος τότε θα πληρώσει για τους νέους ανθρώπους, που η απόγνωση οδήγησε στα ξένα, πώς θα επιστραφούν τα αγαθά και οι αξίες που έκλεψε το Άδικο από τους αθώους, με ποια διαδικασία θα αναστηλωθούν τόσες και τόσες ζωές ακυρωμένες; Όχι, οι φήμες ότι θα κοπάσει η θύελλα, δεν με αφορούν, ούτε με επηρεάζουν (ούτε και τις πιστεύω).
Ο χρόνος όμως της αναμονής έχει ένα τέλος. Είναι λοιπόν καθορισμένη και αμετακίνητη η μέρα, που οι τεχνολογικοί μηχανισμοί μου θα σπείρουν τον όλεθρο και τον αφανισμό. Στη φράση όμως αυτή, δεν θα προσθέσω ούτε μια τελεία. Σε τίποτα δεν το ‘χουν οι ισχυροί του κράτους και οι επιτηρητές, να ανιχνεύσουν την ημερομηνία αυτή της κάθαρσης και να κηρύξουν από τώρα γενικό συναγερμό.
Άδικος κόπος: Οι δικοί μου τεχνολογικοί μηχανισμοί δεν ανιχνεύονται, ούτε έχουν να κάνουν με εκρηκτικά και όπλα. Στηρίζονται, αντίθετα, σε μια παραλλαγή του τρόπου που οι αρχαίοι ήξεραν ως εξοστρακισμό. Στην ιδιοφυή αυτή εξέλιξη βοήθησαν τα διδακτορικά και οι επιστημονικές μου γνώσεις, που απέκτησα με επιμονή και μόχθο.
Το δίλημμα, βέβαια, δεν είναι πια μόνον δικό μου. Εγώ προσφέρθηκα, με ανιδιοτέλεια και αίσθημα ευθύνης, να με συλλάβουν οι αρχές, για να αποφύγουν τις σκληρές συνέπειες οι επόμενοι που έρχονται. Διότι όλο και πληθαίνουν οι Έλληνες, που αισθάνονται ως υποψήφιοι τρομοκράτες. Στις ρημαγμένες τους ζωές δεν χωρούν πια όνειρα, κι ούτε μετρούν οι υποσχέσεις, που ακόμα ακούγονται. Υπάρχει μόνον μια αχνή ανάμνηση του Καστελλόριζου, και είναι πολλοί όσοι αναζητούν σιωπηλά τον τρόπο που θα φτάσουν στις ακτές του…

Απόσπασμα από άρθρο του Γιώργου Γραμματικάκη,                                   στο: protagon.gr
Επιμέλεια: @radical30

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Ο πολιτικός που άλλαξε τον ρου της σύγχρονης Ελληνικής  ιστορίας...

http://youtu.be/hrtOL2K3SR8

Τα Στφύλια Της Οργής

Ολόκληρη η ταινία με ελληνικούς υπότιτλους. Θαυμάστε...

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xijbu6" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/xijbu6_%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AE%CF%82-1940_shortfilms" target="_blank">&Tau;&alpha; &sigma;&tau;&alpha;&phi;ύ&lambda;&iota;&alpha; &tau;&eta;&sigmaf; &omicron;&rho;&gamma;ή&sigmaf; (1940)</a> <i> από <a href="http://www.dailymotion.com/tvxorissinora" target="_blank">tvxorissinora</a></i>

In the mind of Harry Klynn: ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ Όταν πήγαν να ακουμπήσουν τους εγχώριους ολιγάρχες για τις μίζες των δις στα εξοπλιστικά “απέδρασε” ο Ξηρός!

In the mind of Harry Klynn: ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Όταν πήγαν να ακουμπήσουν τους εγχώριους ολιγάρχες για τις μίζες των δις στα εξοπλιστικά, “απέδρασε” ο Ξηρός!

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΦΟΡΙΑ ΝΟΜΙΜΑ !!! | ΘΡΥΑΛΛΙΣ

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΦΟΡΙΑ ΝΟΜΙΜΑ !!!

| ΘΡΥΑΛΛΙΣ

Εκτακτο-συνελλήφθη ο Δ.Κοντομηνάς | ΘΡΥΑΛΛΙΣ

Εκτακτο-συνελλήφθη ο Δ.Κοντομηνάς

 | ΘΡΥΑΛΛΙΣ

Η ΕΕ έχει τόση σχέση με την ‘’δημοκρατία’’…

-          όση και οι πολλαπλές ταχύτητες στο εσωτερικό της, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται στη βάση του δικαίου του ισχυρότερου,
-          όση και ο διορισμός του κογκλάβιου της Κομισιόν καθώς και η απαξίωση της εκλογής του εν πολλοίς διακοσμητικού ευρωκοινοβουλίου, εκλογές όπου συμμετέχουν λιγότεροι από το 50% των Ευρωπαίων πολιτών,
-          όση και  κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών – μελών, που οι πολιτικές και οικονομικές τους ελίτ την παραχωρούν στην αρένα της μεταξύ τους λυκοφιλίας και «εποπτείας»,
-          όση και η δράση της ΕΕ σε όλα σχεδόν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα του πλανήτη σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας μέχρι Ιράκ και Αφγανιστάν,
-          όση και η συμμετοχή των φασιστών σε μια σειρά κυβερνήσεις των κρατών – μελών της, όση και η αναβίωση του φασισμού στο σύνολο της ευρωενωσιακής επικράτειας, όση και η βιομηχανία παραχάραξης της Ιστορίας από τα ευρωκοιναγορίτικα επιτελεία εδώ και δεκαετίες,
-          όση και η «δικαιοσύνη», η «νομιμότητα» και η «ηθική» των οικονομικών σχέσεων εντός της ΕΕ, που περιλαμβάνει από τις μίζες της «Ζήμενς» μέχρι την αναγόρευση της Γερμανίας σε έναν από τους  δέκα μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους και κέντρα παραοικονομίας του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης,
-          όση και η απόφαση της κυβέρνησης του λίκνου της Δημοκρατίας, της Ελλάδας, να εκδώσει έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα, να διακόψει τη λειτουργία του μετρό, να μετατρέψει την Αθήνα σε σιδερόφραχτη πόλη, στην προσπάθεια να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις ενάντια στους «λαοπρόβλητους» ηγέτες της ΕΕ!  

 Αυτή είναι η ΕΕ. Η πραγματική ΕΕ. Κι ας ξαναθυμηθούμε, τώρα, ποια είναι και πως είναι η Ελλάδα, μέσα σε αυτή την λυκοσυμαχία. Ποια είναι, δηλαδή, η – πραγματική – Ελλάδα, την οποία χτες η «Δημόσια Τηλεόραση» του κυρίου Καψή την παρουσίαζε περίπου σαν σουφραζέτα, ξεμαλιασμένη από την ξέφρενη χαρά της γιατί της δώσανε να «κρατάει το τιμόνι της ΕΕ», για ένα τυπικό εξάμηνο…
Ας δούμε ποια είναι η Ελλάδα του ελληνικού λαού, μετά την πάροδο 30 και πλέον χρόνων από την προπαγάνδα του «θα τρώμε με χρυσά κουτάλια» (επί ένταξης στην ΕΟΚ), που μετά έγινε προπαγάνδα περί «ισχυρής Ελλάδας» (επί Μάαστριχτ) , και που τώρα εισπράττει τα επίχειρα της κάλπικης θεωρίας περί του «απάνεμου λιμανιού» (που θα της εξασφάλιζε, τάχα, η είσοδος στο ευρώ)…   

•Η Ελλάδα της κατεστραμμένης παραγωγικής της βάσης, που προκύπτει από τις ευρωενωσιακές ντιρεκτίβες για τη διάλυση στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως για παράδειγμα τα ναυπηγεία, είναι η Ελλάδα της ΕΕ. Και του ευρώ.
•Η Ελλάδα που από την πλεονασματική αγροτική παραγωγή το 1980, έχει μετατραπεί στη χώρα που εισάγει πατάτες από την Αίγυπτο, είναι η Ελλάδα της ΕΕ. Και του ευρώ.

•Η Ελλάδα της κρίσης, του «Τιτανικού», του ΔΝΤ και του «καλό κουράγιο Ελληνες» (Ολι Ρεν), είναι η Ελλάδα της ΕΕ. Και του ευρώ.
•Η Ελλάδα των μαγκαλιών, της αιθαλομίχλης, των 8 στους 10 χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και των παιδιών που λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία, είναι η Ελλάδα της ΕΕ. Και του ευρώ.

•Η Ελλάδα των αλλεπάλληλων χαρατσιών και της ανελέητης φοροαρπαγής, είναι η Ελλάδα της ΕΕ. Και του ευρώ.
•Η Ελλάδα των αμέτρητων αστέγων, της αμέτρητης ουράς των απόκληρων πίσω από τα καζάνια των συσσιτίων, είναι η Ελλάδα της ΕΕ. Και του ευρώ.

•Η Ελλάδα των διαλυμένων συστημάτων Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας, είναι η Ελλάδα της ΕΕ. Και του ευρώ.

• Η Ελλάδα των μισθών πείνας και των συντάξεων δυστυχίας, είναι η Ελλάδα της ΕΕ. Και του ευρώ.
• Η Ελλάδα των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων, των 600.000 «λουκέτων» στα μαγαζιά, των παιδιών που μεταναστεύουν κατά χιλιάδες, είναι η Ελλάδα της ΕΕ. Και του ευρώ.

 Αυτή είναι η Ελλάδα της ΕΕ. Που κατά τους θιασώτες του «ευρωμονόδρομου» δεν μπορεί να υπάρξει έξω από την ΕΕ, ούτε έξω από το ευρώ. Αλλά τόσο πατριώτες που είναι, θα πρέπει να μας εξηγήσουν:

Πως γίνεται αυτή η χώρα να υπήρξε εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια, χωρίς ΕΕ και χωρίς ευρώ; Εκτός αν γι’ αυτούς, η Ιστορία της Ελλάδας ξεκίνησε μόνο την στιγμή που, μπροστά από το ΑΤΜ, ο κ.Σημίτης ανέμιζε το ευρώ (σσ: τι απίθανη στιγμή!!)…

 Αυτή είναι και η Ευρωπαική «τους» ‘Ενωση. Όπως ακριβώς την περιέγραφε πριν από 100 χρόνια ο Λένιν:
… το σύνθημα των “Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης” – σημείωνε - δεν είναι σωστό από οικονομική άποψη. Είτε αυτό το σύνθημα είναι απραγματοποίητο στον καπιταλισμό (…). Είτε είναι ένα σύνθημα αντιδραστικό, που σημαίνει προσωρινή συμμαχία των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης (…) για την καταλήστευση…».

Και πρόσθετε:
«Φυσικά, οι προσωρινές συμφωνίες είναι πιθανές μεταξύ των καπιταλιστών και μεταξύ των κρατών. Από αυτή την άποψη οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης είναι πιθανές ως συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων καπιταλιστών …αλλά με ποιο σκοπό;».

Αν κάποιος, ρίχνοντας μόνο μια ματιά στα θησαυροφυλάκια των πολυεθνικών της ΕΕ, από τη μια μεριά, και στο άδειο πιάτο εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ, από την άλλη, δεν μπορεί να αντιληφθεί για «ποιο σκοπό» υπάρχει η ΕΕ,  τότε… ζωή σε λόγους μας.

 
Νίκος Μπογιόπουλος                                                                     enikos.gr