Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

'Οι σύγχρονοι φοροφυγάδες

'Οι σύγχρονοι φοροφυγάδες

«Δρόμος της Αριστεράς»

«Δρόμος της Αριστεράς»

Oligarchy

Oligarchy

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/xpuecq" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/xpuecq_oligarchy-%CE%B7-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84i%CE%BA%CE%B7-o%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CF%80o%CF%85-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81n%CE%B1-%CF%84on-%CE%BAo%CF%83%CE%BCo_shortfilms" target="_blank">OLIGARCHY: &Eta; &Mu;&Upsilon;&Sigma;&Tau;&Iota;&Kappa;&Eta; &Omicron;&Mu;&Alpha;&Delta;&Alpha; &Pi;&Omicron;&Upsilon; &Kappa;&Upsilon;&Beta;&Epsilon;&Rho;&Nu;&Alpha; &Tau;&Omicron;&Nu; &Kappa;&Omicron;&Sigma;&Mu;&Omicron;</a> <i> από <a href="http://www.dailymotion.com/tvxorissinora" target="_blank">tvxorissinora</a></i>

tvxs.gr / Συγγνώμη Κώστα - Video Dailymotion

tvxs.gr / Συγγνώμη Κώστα



Με την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και υπό το ευρωπαϊκό όραμα της Τουρκίας, μια σειρά Τούρκοι διανοούμενοι ασκούν πλέον ανοικτά κριτική στην πολιτική της χώρας τους απέναντι στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Η σκηνοθέτης Τομπρίζ, γυρίζει μια ταινία με θέμα το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων στα «Σεπτεμβριανά» του 1955.



Ο εκδότης Ραγκίπ Ζαράκολου εκδίδει ένα ακόμη βιβλίο για την κουλτούρα των Ποντίων - τα προηγούμενα του στοίχισαν δικαστικές διώξεις και μια βομβιστική επίθεση που κατέστρεψε τον εκδοτικό του οίκο.



Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ριτβάν Ακάρ, έγραψε ένα πολύκροτο άρθρο που είχε τον τίτλο «Συγγνώμη Κώστα». Ζητάει συγγνώμη, για τις διώξεις κατά τις ελληνικής μειονότητας στην διάρκεια του 20ου αιώνα.







- Video Dailymotion

Βολιβία: Η εκδίκηση του Τσε Γκεβάρα | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Βολιβία: Η εκδίκηση του Τσε Γκεβάρα |



.... Όλοι πλην ενός, επιλέγουν να τον ακολουθήσουν σε μια πορεία θανάτου για να αποδείξουν στον κόσμο πως οι λαοί ακόμα αντιστέκονται.                  Ο “Μπενίνιο“, ένας από τους Κουβανούς συντρόφους του Τσε που τον ακολούθησαν στη Βολιβία, περιγράφει τις δραματικές εκείνες στιγμές: “Εμείς ζητήσαμε από τον Τσε να ντουφεκίσει τον Κάμπα επειδή δείλιαζε.   Ο Τσε μας είπε:  ''Κάνετε λάθος. Του ζητήθηκε να πάρει μια απόφαση στη ζωή του. Την πήρε και πρέπει να τη σεβαστούμε. Ή παλεύουμε για δημοκρατία ή δεν παλεύουμε''.







TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Αντι - διαπλοκή εναντίον Μνημονίου (και νέο - αντιμνημονιακών) | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Αντι - διαπλοκή εναντίον Μνημονίου (και νέο - αντιμνημονιακών) |



«Είστε κι εσείς σαν εμάς, είναι το μήνυμα που προσπαθούν να στείλουν», λέει χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας, προσθέτοντας: «Είναι η παλιά, απλή πολιτική συνταγή του συμψηφισμού. Ούτε ίδιοι είμαστε όμως, ούτε υπάρχουν πια τέτοιοι συμψηφισμοί».

Το εν λόγω μήνυμα μένει να επιβεβαιωθεί και στην επιτροπή Πόθεν Έσχες – κάτι για το οποίο δείχνει βέβαιο το Μαξίμου -, η μάχη όμως σε κάθε περίπτωση βρίσκεται μόνον στην αρχή της.



 TVXS - TV Χωρίς Σύνορα