Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από την Αλ. Παπαρήγα

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από την Αλ. Παπαρήγα

Τσίπρας: «Ο χρόνος της κυβέρνησής σας τελειώνει. Tο πλιάτσικο θα αποτραπεί»

Τσίπρας: «Ο χρόνος της κυβέρνησής σας τελειώνει.
Tο πλιάτσικο θα αποτραπεί»

KYBEΡΝΗΣΗ ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ

KYBEΡΝΗΣΗ ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ

Ή τώρα  ή ποτέ!!!

Οι τροϊκανοί και η τριμερής κυβέρνηση Σαμαρά, έχουν πάρει ήδη μέτρα για σαράντα εννέα δισεκατομμύρια ευρώ Twisted Evil , ποσό που,  σε σχέση με το εθνικό εισόδημα της χώρας μας, είναι
χωρίς ιστορικό προηγούμενο.!!!

Zougla Live

Zougla Live

Ζωντανά η συνεδρίαση της Βουλής για τον Προυπολογισμό του 2013

 

Τα οικονομικά της προσφοράς και οι “ακαμψίες” του καπιταλισμού | EcoLeft

Τα οικονομικά της προσφοράς και οι “ακαμψίες” του καπιταλισμού

"Η  λογική των μέτρων αφορά τη μείωση του δημοσίου τομέα. Ας μείνουμε εδώ μόνο στο ζήτημα των απολύσεων και γενικότερα στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο, για τις οποίες η κυβέρνηση χρησιμοποιεί και μια «οργουελική» γλώσσα – κατάργηση οργανικών θέσεων, υποχρεωτική μετακίνηση, διαθεσιμότητα κ.λπ.
Πρώτον, η πολιτική αυτή θα εντείνει την ύφεση, καθώς η μείωση εισοδημάτων και οι απολύσεις θα οδηγήσουν σε περαιτέρω πτώση της κατανάλωσης.
Δεύτερον, αυξάνοντας το απόθεμα των ανέργων, θα οξυνθεί ο ανταγωνισμός στον ιδιωτικό τομέα με συνέπεια την άσκηση καθοδικών πιέσεων στον μισθό.
Τέλος, με την πολιτική αυτή πλήττεται ο δημόσιος τομέας τη στιγμή που τον έχει ανάγκη η κυβέρνηση όχι μόνο για να αντισταθεί -αν το επιθυμεί- στις απαιτήσεις της τρόικας, αλλά και για να εφαρμόσει τις δικές της μεταρρυθμίσεις.
 
Στο πρώτο Μνημόνιο, στόχος ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι και το «κακό κράτος», με την εγγύηση ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν. Με το δεύτερο Μνημόνιο ανακαλύφθηκε ότι φταίνε και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, καθώς η μη μείωση των μισθών τους χτύπαγε τους ανέργους.
Με τα μέτρα αυτά φτάσαμε στην απόλυτη ισότητα. Αποκαλύφθηκε ότι ο αντίπαλος είναι συνολικά ο κόσμος της εργασίας, ανεξάρτητα αν είναι δημόσιοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι ή άνεργοι.
 
Οι κυβερνήσεις των Μνημονίων στηρίχτηκαν στον φόβο, στις απειλές, αλλά και στον κερματισμό του κόσμου της εργασίας. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι μόνο στο επίπεδο των εναλλακτικών οικονομικών προτάσεων, αλλά σε αυτές τις προτάσεις που θα ενώσουν αυτή την τάξη και θα την αναδείξουν ως την πραγματική οικουμενική τάξη, την τάξη αυτή, δηλαδή, που τα συμφέροντά της ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντα της κοινωνίας".







| EcoLeft

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Πάνος Καμμένος
''Ανεξάρτητοι Έλληνες...

«Ας τελειώσει το παραμύθι της δραχμής.  «Πουλάτε τα ασημικά και τους τίτλους ιδιοκτησίας της χώρας».

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν θα πετύχει και η ανεργία αλλά και η κοινωνία βρήσκεται σε έκρηξη, εκτίμησε ο Πάνος Καμμένος τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει ελπίδα όσο υπάρχουν βουλευτές που αντιτίθεται lol! στα γερμανικά σχέδια».

H (αμαρτωλή) ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

H (αμαρτωλή) ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Zougla Live

Zougla Live

GR Το νέο ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι.
Πάρτε μια γεύση...

Red NoteBook - 22 πράγματα που δεν είναι έτσι

Red NoteBook - 22 πράγματα που δεν είναι έτσι