Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Επιστολή ξένων διανοουμένων στον Σαμαρά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013, 21:51
    
Η βελγική εφημερίδα Libre Belgique δημοσιεύει ανοιχτή επιστολή Γάλλων και Βέλγων δημοσιογράφων, διανοουμένων, συγγραφέων, ηθοποιών, στον Έλληνα πρωθυπουργό, με τίτλο: «Ζήτω η ΕΡΤ, εν ονόματι της δημοκρατικής ελευθερίας!».

Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Ελληνικός λαός, ξεσηκώθηκε με αυτήν την τουλάχιστον αυθαίρετη απόφαση, τόσο άδικη όσο και αδικαιολόγητη, ενώ βρίσκεται αποκομμένος, χωρίς τηλεοπτική και ραδιοφωνική σύνδεση, από τη διασπορά του: αυτή η πράξη πολιτικής βίας, σε κάθε σημείο αντίθετη στις ίδιες της αρχές της δημοκρατίας, υπενθυμίζει τη δικτατορία των Συνταγματαρχών, και τα σκοτεινά χρόνια 1967-1974.

Εσείς, Κύριε πρωθυπουργέ, είστε υπεύθυνος για αυτή τη λυπηρή απόφαση, τόσο όσον αφορά την ουσία της, αλλά όσο και τη διαδικασία που επιλέξατε… Εκφράζουμε την πιο βαθιά και ειλικρινή αλληλεγγύη μας στον Ελληνικό λαό, που υποφέρει όλο και περισσότερο από τις παράλογες και αντί-παραγωγικές πολιτικές λιτότητας των τελευταίων χρόνων.

Από την άλλη, οι πρόχειρες μεθόδοί σας, απαράδεκτες από κάθε άποψη, αντί να επιλύσουν πολιτικά το θέμα, εφόσον αδιαφορείτε για τη λαϊκή βούληση, στέλνουν στο δρόμο, στην ανεργία, χωρίς προειδοποίηση, ούτε πρόβλεψη, σχεδόν 3000 ανθρώπους, οι οποίοι δεν οφείλουν να πληρώσουν τα λάθη της επαγγελματικής τους ιεραρχίας, (την όποια οι ελληνικές κυβερνήσεις του παρελθόντος φρόντισαν να τοποθετήσουν).

Μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας σας διαφώνησε, με δικαστική απόφαση, διατάζοντας την άμεση επαναλειτουργία της Ραδιοτηλεόρασης, την οποία θελήσατε να εκκαθαρίσετε ατιμώρητα.

Επείγει λοιπόν, κύριε πρωθυπουργέ, πριν από κάθε άλλη ενέργεια, να επαναλειτουργήσει η ελληνική ραδιοτηλεόραση: Η ελληνική δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν ανήκει ούτε σε εσάς, ούτε στο κόμμα σας, ούτε εξάλλου στην κυβέρνηση που διευθύνετε.

Ας αποτελέσετε εσείς, κύριε πρωθυπουργέ, άξιος εκπρόσωπος του λαμπρού παρελθόντος της Ελλάδας και των μεγάλων αντρών της-από τον Όμηρο ως τον Αριστοτέλη, τον Ιπποκράτη, τον Πυθαγόρα, τον Επίκουρο, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Σοφοκλή ή τον Αισχύλο, που διαμόρφωσαν την αθάνατη ιστορία της, τόσο σε επίπεδο φιλοσοφικό, όσο και σε επίπεδο φιλοσοφικό ή καλλιτεχνικό: μία ιστορία χωρίς την οποία η ίδια η Ευρώπη , και επομένως η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα υπήρχε σήμερα. Ζήτω η ΕΡΤ!».
 
 
 
πηγή: zougla.gr

Σε πρωτεύουσα της Ελλάδας ανακηρύσσεται η Καλαμάτα | Mpalothia

Σε πρωτεύουσα της Ελλάδας ανακηρύσσεται η Καλαμάτα 


 Στην μεταφορά της πρωτεύουσας της Ελλάδας από την Αθήνα στην Καλαμάτα, προσανατολίζεται ο Αντώνης Σαμαράς.  Μάλιστα, το νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει 
την ιστορική αυτή αλλαγή, αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, έτσι ώστε από τις αρχές του 2014, η «Μασσαλία του Μωριά» να αποτελεί
 και επίσημα τη νέα πρωτεύουσα της χώρας.

 




| Mpalothia.gr

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ:

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Ξεσπαθώνει κάθε τόσο, όταν αισθάνεται ότι τα συμφέροντα των αφεντικών του, πολιτικών και επιχειρηματικών τίθενται εν αμφιβόλω, και δεν διστάζει να καθίσει μπροστά στο "πουλημένο" του πληκτρολόγιο, κάνοντας την νύχτα μέρα.

Την αποτυχία του success story επιβεβαιώνει η νέα κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Την αποτυχία του success story επιβεβαιώνει η νέα κυβέρνηση


«Η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, με την αλά καρτ στήριξη της ΔΗΜΑΡ, έρχεται να επιβεβαιώσει την παταγώδη αποτυχία του success story του μνημονίου και τα σχέδια για λήψη νέων μνημονιακών μέτρων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «από τις ιστορίες για αγρίους περί επενδύσεων και ανάπτυξης, οι μνημονιακές δυνάμεις πέρασαν στην προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας τηλεόρασης, για να επεκταθούν, στη συνέχεια, σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς».

Προσθέτει ότι από τις διαβεβαιώσεις για ανάκαμψη, θα προχωρήσουν σε νέους φόρους και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό και να διορθωθεί η αστοχία των προηγούμενων μέτρων.

Ενόψει του κυβερνητικού ανασχηματισμού ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «δεν υπάρχει καμία αυταπάτη ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο και η νέα προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης θα κινούνται σε μια ακόμα πιο αυταρχική λογική υλοποίησης του μνημονιακού προγράμματος και συρρίκνωσης της δημοκρατίας, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στις δραματικές επιπτώσεις που έχουν αυτά για την οικονομία και την κοινωνία».

Τα ψέματα, όμως, και οι εκβιασμοί έχουν τελειώσει, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τα δικαιώματά του και θα κάνει κουρελόχαρτο την επικείμενη προγραμματική συμφωνία της νέας κυβέρνησης».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Σε πρωτεύουσα της Ελλάδας ανακηρύσσεται η Καλαμάτα | Mpalothia

Σε πρωτεύουσα της Ελλάδας ανακηρύσσεται η Καλαμάτα 

| Mpalothia

Στάη: Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η απόλυτη βλακεία - NEWS247

Στάη: Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η απόλυτη βλακεία - 

 ''Μπορείς να πεις ότι ήτανε η απόλυτη βλακεία, η απόλυτη κουταμάρα", λέει στη συνέντευξή της
 στην εφημερίδα.


NEWS247

Καλά, εσύ έφυγες νωρίς!

Καλά, εσύ έφυγες νωρίς!:


Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση είναι πράξη με την οποία λίγοι συμφωνούν και οι περισσότεροι διαφωνούν. Συντάσσομαι με τους πρώτους και πιστεύω πως η παράφραση του τίτλου,
από το βιβλίο του Χρόνη Μίσσιου, ταιριάζει γάντι στην περίπτωση (με το «νωρίς», εδώ, να σημαίνει «έγκαιρα»).

Handelsblatt: Το Grexit επανήλθε | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Handelsblatt: Το Grexit επανήλθε |

.... «Ήλθε η στιγμή να απαλλάξουμε την Ελλάδα από την εξάρτηση της Τρόικας», τονίζει
ο Φρανκ Σέφλερ, παραδεχόμενος ωστόσο ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί παρά τις
προειδοποιήσεις και τη ζημιά που έχουν υποστεί η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι.
«Στον βωμό της γεωγραφικής συνοχής της ευρωζώνης ,θυσιάζονται η δημοκρατία, οι αποταμιεύσεις 
και σε τελική ανάλυση και η ελευθερία», αποφαίνεται ο φιλελεύθερος βουλευτής.


 TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ

Άθρησκοι των Εθνών ενωθείτε....

Η απογοητευτική, αδικαιολόγητα μπερδεμένη στάση του Φώτη Κουβέλη | ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ | LiFO

Η απογοητευτική, αδικαιολόγητα μπερδεμένη στάση του Φώτη Κουβέλη |

 ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ | LiFO

ΔΩΣΤΕ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟ...

... η Χ/Α είναι εδώ, την  ΕΡΤ την κλείσανε!!!

http://youtu.be/q7Bxmzt0ZmY

βραχόκηπος: Έκρηξη αγάπης για την Λιάνα Κανέλλη ο Αρβανίτης

βραχόκηπος:  Έκρηξη αγάπης για την Λιάνα Κανέλλη ο Αρβανίτης

Δοξάστε τους, τώρα μάλιστα που αναβαθμίζεται ο θεσμικός ρόλος τους, αφού
αναλαμβάνουν να καλύψουν (σιωπηρώς) τον ρόλο της ΔΗΜΑΡ, στην μονάρχιδη
πλέον κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ

BabaMail -Warning: This Video May Make You Sleepy...

BabaMail -Warning: 

 This Video May Make You Sleepy...