Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.

Ολυμπιακός (under 21 team)

Χτίζουν χαρακτήρα και προσωπικότητα
Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr
για τους νέους του Ολυμπιακού.

H πρόκριση των Νέων του Ολυμπιακού στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ αναμφίβολα ήταν το γεγονός της ημέρας. Μπορεί σε αυτές τις ηλικίες το αποτέλεσμα να έχει μικρή σημασία και όλα να είναι ρευστά και μη προβλέψιμα, αλλά η επιτυχία είναι μεγάλη.

Εκεί που στις μικρές ηλικίες δεν είχαμε να επιδείξουμε σχεδόν τίποτα σαν χώρα, σε συλλογικό επίπεδο, ήρθαν οι μικροί του Θρύλου να δείξουν τον τρόπο. Η πρόκριση ως πρόκριση δεν θα λέει τίποτα, αν δεν έχει συνέχεια για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Ο Ολυμπιακός ελπίζει ότι θα ανεβάσει αυτά (κάποια από αυτά) τα ταλέντα στην πρώτη ομάδα. Εκεί είναι και το θέμα. Να χτίσεις παίκτες που θα μπορούν σε λίγο καιρό να παίξουν σε υψηλό επίπεδο.

Ποδοσφαιριστές που θα ξέρουν τι θέλουν και πως θα παίζουν μέσα στο γήπεδο. Να μην χρειάζεται να μάθουν τα γράμματα από την αρχή και κυρίως να μην φτάνουν στην ανδρική ομάδα ως ημιμαθείς. Ο Ολυμπιακός, όπως κάθε ομάδα, δεν θέλει και δεν πρέπει να θέλει να ψάχνει κάθε φορά να βρει ξένους για την ενδεκάδα του. Επιχειρεί την ελληνοποίηση και από αυτά τα παιδιά μπορεί να περιμένει πολλά.

Οταν από τις ακαδημίες οι παίκτες μαθαίνουν τι θέλει η ομάδα από αυτούς και καταλαβαίνουν τα βασικά, τότε γίνονται σύντομα έτοιμοι παίκτες. Με τέτοιες επιτυχίες γίνονται από νωρίς γνωστοί και ανεβάζουν το επίπεδο του συλλόγου. Αποκτούν χαρακτήρα και προσωπικότητα για το μέλλον. Αν δεν πάρουν τα μυαλά τους αέρα θα έχουν την δυνατότητα/πιθανότητα να γίνουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας. Αυτό είναι και το στοίχημα για κάθε ομάδα. Δεν σημαίνει πως με αυτή την πρόκριση έγιναν και οι καλύτεροι του κόσμου. Αυτή η διοργάνωση είναι για να μαθαίνεις και να αποκτάς εμπειρίες.

Το δεδομένο είναι ότι γίνεται καλή δουλειά. Κόντρα σε ομάδες που έχουν παράδοση στις μικρές ηλικίες και παράγουν παίκτες ως βιομηχανίες, δεν είναι μικρό πράγμα τέτοιες νίκες και εμφανίσεις. Αυτό που οφείλουν να κάνουν τώρα είναι να σκύψουν το κεφάλι, να κλείσουν τα αυτιά τους και να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά.

 Πέτυχαν πολλά, αλλά αυτά είναι λίγα μπροστά σε εκείνα που θα κατακτήσουν, αν παραμείνουν προσγειωμένα αυτά τα παιδιά. Οχι μόνο του Ολυμπιακού, που τώρα είναι στο προσκήνιο, αλλά όλα τα ταλέντα του ποδοσφαίρου μας. Ο κόσμος έδειξε και χθες ότι τους αγκαλιάζει, όπως και ότι είναι δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια, που βγάζει διαμάντια μέσα από τα σπλάχνα ενός συλλόγου...


spersport-fm.gr

Σκέψεις και γραπτά...

Σκέψεις και γραπτά...

Ο διπλωμάτης και συγγραφέας Stéphane Hessel, ένας θρύλος της Γαλλικής Αντίστασης,
πέθανε το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 95 ετών. Δημοσιεύουμε σήμερα μια συνέντευξή του,
στη Lina Sancari, που δημοσιεύθηκε στη Ηumanite (31.12.2010), με την ευκαιρία της έκδοσης
του βιβλίου του «Αγανακτήστε!»

Τα δύσκολα πέρασαν. Τώρα έρχονται τα χειρότερα!
Της Χρύσας Πεταλά

Θα ήθελα να μοιραστώ αυτό με τους ιντερνετικούς μου φίλους-αναγνώστες. Θέλεις να σκεφτείς και δεν μπορείς, θέλεις να σταματήσεις να σκέφτεσαι και πάλι δεν μπορείς. Επειδή όταν θέλεις κάτι, βρίσκεσαι στην αντίθετη κατάσταση. Όπως πχ ο άρρωστος θέλει την υγειά του, ενώ κάποιος που την έχει ήδη, θα θελήσει κάτι άλλο.
Έτσι γίνεται... όταν σκέφτεσαι θες να σταματήσεις και το αντίθετο. Πυρετός - το μυαλό καίει. Σκέψεις, σκέψεις, λέξεις, κόμματα, τελείες, κενά, παύσεις... το χάος!
Πάμε απ' την αρχή. Σκέφτεσαι... τί σκέφτεσαι; όλη μέρα τα ίδια πράγματα.. Για ποιο λόγο; για κανέναν λόγο! Απλά δεν μπορείς να βγάλεις τις σκέψεις από το μυαλό σου. Μα πώς να τις βγάλεις; βγαίνουν; Δε βγαίνουν! Απλώς ξεχνιούνται. Για την ακρίβεια δε ξεχνιούνται, απλώς περιμένεις να έρθει μια άλλη, πιο ισχυρή σκέψη και να καλύψει την προηγούμενη.
Τί θέλεις; Ξέχασες τι ήθελες. Αναλώθηκες στις σκέψεις και χάθηκες στα νοήματα. Τα πράγματα είναι απλά, λες, το μπέρδεμα είναι να τα καταλάβεις. Εδώ σε θέλω! βασανίσου λοιπόν. Σκέψεις κενές. Χωρίς περιεχόμενο. Υπάρχουν σκέψεις, όμως, χωρίς ουσία; Μάλλον όχι. Μόνο που μερικές σε οδηγούν σε φαύλα συμπεράσματα. Απατηλές ελπίδες. Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Σύνελθε. Η ζωή είναι τώρα.. ούτε πριν ούτε μετά.
Τί να τα κάνεις τα όνειρα; - Χρειάζονται κι αυτά, στηρίζω τη ζωή μου, παίρνω κουράγιο. Πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να στηρίξει τον ίδιο του τον εαυτό, συνήθως τον χώνει πιο βαθιά στο μαύρο. Όχι από κακία, από άγνοια. Δε μπορείς να σκέφτεσαι εσύ για τους άλλους. Δε ξέρεις τι έχουν στο μυαλό τους. Σταμάτα λοιπόν τις εικασίες και ζήσε. Αυτές οι αμφιβολίες θα σε φάνε.
Τί κατάντια και αυτό;! Η συνείδηση να εμποδίζει το συνειδητό. Να θες να κάνεις κάτι και να εξουσιάζεσαι από μια φωνή μέσα σου! 
Το συνειδητοποίησες ποτέ αυτό; Δεν είσαι εσύ! Είσαι η φωνή μέσα σου... Πόσες φορές έκανες αυτό που σκέφτηκες πρώτα; Χωρίς να υπακούσεις τελικά ακούσια -βέβαια- στο θέλημα της συνείδησης;!!!  Καμία ίσως;
Μη ταράσσεσαι. Έτσι κι αλλιώς η συνείδηση ταυτίζεται με το εγώ σου. Σαφώς και δεν είναι διαφορετικά πράγματα, γιατί τότε θα ήσουν διχασμένη προσωπικότητα. Απλώς σου έδωσα ένα παράδειγμα από την παράνοια της σκέψης. Τρέλα! Νομίζεις ότι έχεις τακτοποιήσει τη ζωή σου. Ότι έχεις όλα όσα ήθελες και ξαφνικά μαζεύεις τα κομμάτια από φθαρμένες γωνίες της καθημερινότητας σου.
Γιατί έκανες ένα λάθος! Η ζωή σου, πραγματικά, εκτείνεται μέχρι εκεί που μπορείς να την ελέγξεις, δηλαδή, μόνο μέχρι τον ίδιο σου τον εαυτό. Από εκεί και πέρα δεν είναι ζωή σου. Μπορεί να είναι και ζωή σου, όχι όμως μόνο δική σου. Ό,τι δεν μπορείς να ελέγξεις σαφώς δεν είναι δικό σου. Είναι αυτό που λέμε: "κανείς δεν είναι κανενός...
Άνθρωποι έρχονται φεύγουν στη ζωή σου. Ποιός θα μείνει και ποιός θα φύγει δεν το ξέρεις.. Έτσι είσαι όμως και εσύ για τους άλλους. Σε πόσων  ανθρώπων τις ζωές μπήκες; Και έφυγες.  Όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο, ε;!
Καλωσορίσατε στη ζωή. Χρόνος διαμονής άγνωστος. Μπορείτε να παραμείνετε όσο επιβιώνετε. Καλή σας διασκέδαση :lol!: .
 

Πηγή: www.lifo.gr

Δρυός πεσούσης....

Δρυός πεσούσης....

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ!!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ!!

Την επόμενη φορά που θα συμβεί αντίστοιχο γεγονός, θα γράψω ονομαστικά ποια εταιρεία
το έκανε και θα κάνω και μήνυση. Γιατί αν δεν έχουν εκείνοι ιερό και όσιο, εγώ έχω σίγουρα ένα:
Την ιερή Κυριακή μου...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Wall Street Journal:
Δύο οικογένειες δημιούργησαν το καρτέλ των καυσίμων στην Ελλάδα: Βαρδινογιάννηδες και Λάτσης

“Ολα εσείς τα κάνατε!”

Οι σημερινοί 18άρηδες είναι μια γενιά που, όπως όλες οι προηγούμενες, διαφέρει πολύ από τις γενιές που προηγήθηκαν. Αυτή είναι μία σχεδόν αυταπόδεικτη αλήθεια. Αυτά που μεσολάβησαν είναι πολλά: βιώματα, κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές, η τεχνολογική εξέλιξη και το Ιντερνετ, η πλήρης ενσωμάτωση της Ελλάδας στην Ευρώπη, όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα παιδιά που έγιναν έφηβοι μετά από το 2000. Αυτή η γενιά, που προετοιμάζεται να βγει στην αγορά εργασίας, γνωρίζοντας ότι ήδη ο ένας στους δύο νέους είναι άνεργος στην Ελλάδα.
Η γενιά που αντέστρεψε το κλισέ “όλα για σας τα κάνουμε” και το μετέτρεψε από άλλοθι σε κατηγορία: “Ολα εσείς τα κάνατε!”
Το επιστρέφει στις προηγούμενες γενιές και αναμένει απάντηση. Αλλά οι απαντήσεις σπανίζουν τώρα τελευταία και τα παιδιά που, κατά βάθος, τα ξέρουν ή τα διαισθάνονται όλα, είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένα να τις αναζητήσουν μόνα τους. Και εμείς, οι γονείς τους, θα πρέπει μάλλον να ντρεπόμαστε…


@radical30