Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ

ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ

Full Moon Silhouettes on Vimeo

Full Moon Silhouettes on Vimeo

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-3 - Super League - SPORT 24

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-3 - Super League - SPORT 24

Greece - Euro 2004 Champions - YouTube

Greece - Euro 2004 Champions - YouTube

Αθλητικά σκάνδαλα


Το ρολόϊ στον κύριο!!

Αν και κατάκοπος ο Γιάννης Ιωαννίδης, άνοιξε την πόρτα του στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ και στα παιδιά της Ορίτζιναλ, σχετικά με το αίτημα τους για διαχειριστικό έλεγχο στην ΑΕΚ από το 2004 ως και εντεύθεν.

Κι επειδή ο κόουτς, όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, μιλάει πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας, ήταν ρητός και ξεκάθαρος:

«Δεν σας συμφέρει να ζητάτε έλεγχο. Αν μπει μέσα το ΣΔΟΕ θα βρει  στοιχεία που θα στείλουν την ΑΕΚ στη Δ’ Εθνική».

Το ρολόι στον κύριο, λοιπόν!

Που, χωρίς ντροπή, επιμένει να υποδύεται τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Καταρχήν, σε ποιο άλλο κράτος οι οπαδοί κάνουν πορεία και χτυπάνε την πόρτα του αρμόδιου Υπουργού για να του ζητήσουν να διενεργηθεί έλεγχος στην ομάδα που υποστηρίζουν; Για να διαπιστωθεί αν έχουνε γίνει ρέφες κι από ποιους. Αυτό υποτίθεται είναι εκ των ουκ άνευ. Ότι αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια της.

Ο Ιωαννίδης, όμως, το πήγε ακόμα πάρα πέρα. Ότι δεν τους συμφέρει: ότι αν γίνει έλεγχος, υπάρχει η πιθανότητα να κλείσει το μαγαζί. Σαν Υπουργός που υποτίθεται ότι είναι κάτι ξέρει παραπάνω. Σ' αυτόν τον τομέα, άλλωστε, είναι που έχουν πέσει με τα μούτρα: πως θα την σκαπουλάρει ο Άρης (και μαζί με αυτόν η ΑΕΚ) γι να συνεχίζει να παίζει στο πρωτάθλημα και συνεχίζεται ο ίδιος να εκλέγεται βουλευτής.

Κάθε πρωί ασχολείται με τον Άρη και το βράδυ τρέχει στις γιορτές και τις βραβεύσεις. Του ΠΣΑΚ, της Ολυμπιακής Επιτροπής και προχθές του ΠΣΑΠ. Για αυτό λέγαμε στην αρχή ότι ήταν κατάκοπος. Από βράβευση σε βράβευση κι από πίτα σε πίτα. Και δεν κάνει ούτε ένα ρεπό. Κάθε Κυριακή πρωί πρέπει να πηγαίνει στην εκκλησία. Στη Θεσσαλονίκη του Άνθιμου και του Παναγιώτη Ψωμιάδη, όποιος πολιτικός δεν πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία, για να τον βλέπει ο κόσμος ότι κάνει το σταυρό του, δεν έχει καμία τύχη. Ξεφύγαμε, όμως...

Δεν είναι μόνο ο Άρης και η ΑΕΚ που παίζουν λόγω Ιωαννίδη ερήμην στο πρωτάθλημα. Κοντά στα χλωρά τη σκαπουλάρανε και τα ξερά. Ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος. Και τώρα, τον Γενάρη μάλιστα, κάνουν και μεταγραφές. Χωρίς να έχουν φορολογική ενημερότητα. Που εκδίδεται για ομάδες και μόνο. Και ειδικά της εκλογικής περιφέρειας του Υφ. Αθλητισμού.

Όχι εκατό ευρώ να χρωστάς σαν απλός πολίτης, δεν παίρνεις ενημερότητα, αλλά ούτε καν μια κλήση στην τροχαία. Αν πρόκειται όμως για ποδοσφαιρική ομάδα, ο Έφορος κάθεται σούζα στο ένα πόδι. Σαν τον πελαργό.

Και δεν είναι μόνο η ΑΕΚ και ο Άρης. Στα 28 εκατομμύρια ευρώ είναι τα χρέη του ΠΑΟΚ στην Εφορία. Ποιός, όμως, να τολμήσει να τα ζητήσει; Την άλλη μέρα το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα γίνει λαμπόγυαλο. Στην Ελλάδα φόρους υποχρεώνεται να πληρώνει ο απλός πολίτης. Ο απλός μαλάκας, δηλαδή.

Αν δεν πληρώσεις το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, σου κόβουνε το ρεύμα.  Αν είσαι Παναθηναϊκός και χρωστάς στο ΟΑΚΑ, οι προβολείς ανάβουνε κανονικά και με το νόμο. Κι αν είσαι ΑΕΚτζης και ζητάς να γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί αν και ποιοι έχουνε κάνει τραβηχτικές από το ταμείο, πέφτεις απάνω στον Ιωαννίδη. Που σου λέει στη ψύχρα: "κάτσε στα αβγά σου, γιατί έτσι και μπει το ΣΔΟΕ, μπορεί να κλείσει το μαγαζί και να βρεθείτε στη Δέλτα Εθνική".

Έτσι πάει. Το ΣΔΟΕ είναι για όλους τους άλλους πλην του ποδοσφαίρου. Συμπέρασμα: αυτό που έχουμε ξαναπεί και με κάθε αφορμή ξαναλέμε. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουνε αλλάξει στην Ελλάδα τα πάντα. Η χώρα έχει καταρρεύσει κι έχει χρεοκοπήσει. Οικονομικοί κολοσσοί φαληρίσανε και ρίξανε κανόνι. Οι άνεργοι κοντεύουνε να φτάσουνε στο ενάμιση εκατομμύριο. Ο μισθός έχει κατέβει κάτω κι από τα πέντε κατοστάρικα.

 Οι μοναδικοί που δεν έχουνε πάρει χαμπάρι, είναι οι Πολιτικοί. Η ίδια λογική, η ίδια νοοτροπία, η ίδια πρακτική: πρώτα και πάνω από όλα το ρουσφέτι. Πως θα ψήσουμε τα κορόιδα για να ξαναπάρουμε τις ψήφους τους. Κι επειδή στην Ελλάδα, όταν πεθαίνει ένα κορόιδο δέκα γεννιούνται, ο Ιωαννίδης θα βγαίνει μέχρι τα 90 του.

Το ρολόϊ στον κύριο Ιωαννίδη, επομένως!

 

Κώστας Καίσαρης

SPORT24

----------------

Αν και το παραπάνω κείμενο είναι γραμμένο από αθλητικό συντάκτη και σε αθλητική εφημερίδα, προσωπικά το θεωρώ εξόχως πολιτικό και άκρως επίκαιρο, μετά τα όσα απερίγραπτα βιώνουμε και βλέπουμε να συμβαίνουν καθημερινά, με φόντο την πολιτική ζωή της χώρας μας. Ρολογάδικο θα πρέπει να διαθέτει κανείς, όταν αποπειράται να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, στα τερτίπια των αναξιόπιστων πολιτικών που διαφεντεύουν την πατρίδα μας…

 

@radical30

Λιοντάρια...

Είναι τα λιοντάρια οι πραγματικοί βασιλιάδες των ζώων;

http://youtu.be/nqgiTZLHJwE