Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Πρωτάθλημα 2013-14

Βαθμολογίες & Στατιστικά



 | Contra.gr

- Live Sports Magazine

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 2-1 -

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 2-1 -



Μετά τους φταίει η διαιτησία και η "παράγκα" του Μαρινάκη...


Τι να σχολιάσει κανείς; Την ορθογραφία; Άστο καλύτερα... Τη φαντασία; Μπορεί... αλλά...

@radical30
 
 

Η αλυσίδα των ένδεκα κρίκων


''Η Θεωρία του Κικέρωνα''

•Ο πτωχός, εργάζεται....
•Ο πλούσιος, τον εκμεταλλεύεται.
•Ο στρατιώτης, προστατεύει και τους δυό.
•Ο φορολογούμενος, πληρώνει και για τους τρεις.
•Ο απατεώνας, εκμεταλλεύεται και τους τέσσερεις.
•Ο μεθύστακας, πίνει στην υγεία και των πέντε.
•Ο τραπεζίτης, εξαπατάει και τους έξι.
•Ο δικηγόρος, αγορεύει ξεγελώντας και τους επτά.
•Ο γιατρός, σκοτώνει και τους οκτώ.
•Ο νεκροθάφτης, θάβει και τους εννέα.
•Ο πολιτικός, ζει σε βάρος και των δέκα.

Επιβεβαίωση; Ο κόσμος δεν έχει αλλάξει εδώ και δυό χιλιάδες χρόνια !...

@radical30

Ο Economist σχολιάζει θέματα της Ελλάδας

  •   Στην τελευταία του ανάλυση, το έγκριτο οικονομικό περιοδικό The Economist εκτιμά, ότι ο μόνος τρόπος για να επικρατήσει η ΝΔ στις επικείμενες διπλές εκλογές του Μαΐου είναι η κυβέρνηση Σαμαρά να επιτύχει αυτό που μέχρι στιγμής σήμερα θεωρείται ακατόρθωτο: να υπάρξει δηλαδή ένα μεγάλο haircut στο ελληνικό χρέος ((50% και άνω).

    «Εάν οι Ευρωπαίοι πραγματικά επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ανέλθει ποτέ στην εξουσία, τότε η καλύτερη λύση είναι μια: Η άμεση διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους» αναφέρει ο Economist.

    Η προσέγγιση αυτή εκτιμάται ότι είναι ορθή, υπό την έννοια ότι η λύση του haircut σε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους θα το καταστήσει βιώσιμο, με συνέπεια να εκτοξεύσει την ελληνική οικονομία αλλά και το προφίλ της κυβέρνησης.

    Το σενάριο αυτό όμως, φαντάζει δύσκολο να υλοποιηθεί - βάσει των ημερινών ισορροπιών - όχι μόνο πριν αλλά και μετά από τις ευρωεκλογές. Συνεπώς, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν - όπως άλλωστε αποδεικνύει και το σύνολο των δημοσκοπήσεων - στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη, χωρίς να αποκλείεται τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να υποστούν συντριπτική ήττα.

    Σε αυτήν την περίπτωση, είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να μην μπορέσει να συνεχίσει το κυβερνητικό της έργο, να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές (πριν από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας) και ο ΣΥΡΙΖΑ να επικρατήσει και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

    Με αυτά τα δεδομένα, οι αναταράξεις που θα επέλθουν στο «γαλάζιο» και στο «πράσινο» στρατόπεδο δεν θα έχουν προηγούμενο. Και μπορεί το ΠΑΣΟΚ να έχει δρομολογήσει μια πορεία προς την «έξοδο κινδύνου», μέσω της συμπόρευσης με τους «58», αλλά το ερώτημα είναι τι θα συμβεί στη ΝΔ.

    Στο ενδεχόμενο αυτό, η σεναριολογία «φουντώνει» και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ακόμα και της αποχώρησης Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ, λόγω της έντονης δυσαρέσκειας που θα προκληθεί στο εσωτερικό του κόμματος από την «εκλογική συντριβή» που με τη σειρά της θα πυροδοτήσει την αναβίωση παλιών αλλά υπαρκτών , παραδοσιακών, εσωκομματικών αντιπαραθέσεων.
  • Σε αυτό το ευμετάβλητο και πλήρες ασταθές πολιτικό περιβάλλον έρχονται να προστεθούν οι πληροφορίες περί της «μυστικής» συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι οποίοι φέρονται να συζήτησαν αλλά και να εξέφρασαν, την ανησυχία τους για την σημερινή πορεία της χώρας.

    Το κυρίαρχο σενάριο, θέλει τους δύο άντρες να έχουν στρέψει το βλέμμα τους προς την κρίσιμη ημερομηνία των προεδρικών εκλογών, μια και ο κ.Καραμανλής φέρεται να επιθυμεί την επιστροφή του στο πολιτικό στερέωμα μέσω του αξιώματος της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

    Σε αυτήν την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκτιμάται ότι θα έχει επιτύχει μια ευρεία εκλογική νίκη, θα έχει με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να προτείνει ένα πολιτικό πρόσωπο που θα τύχει ευρείας πολιτικής αποδοχής και δεν θα του δημιουργήσει πρόβλημα στην άσκηση πλέον του κυβερνητικού του έργου.

    The Economist
    Febr 2014

    --------------

    Σκεφτείτε τι βομβαρδισμός αρνητικής προπαγάνδας θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα μέχρι τις Ευρωεκλογές... Οι ξένοι αφεντάδες. που διαφεντεύουν τη Πατρίδα μας από της επόμενη ημέρα της Επανάστασης του 1821, συνεχώς και χωρίς ανάπαυλα μέχρι ΣΗΜΕΡΑ, δεν ενδιαφέρονται, δεν δίνουν δεκάρα, για τους έλληνες πολίτες.
  •  Εδώ δεν ενδιαφέρονται οι 'Ελληνες πολιτικοί των δύο κυβερνητικών κομμάτων που μας κυβερνούν, και αυτοί συνεχώς, επί 190 χρόνια, απλώς αλλάζοντας καθε τόσο τους τιτλους των γαμημένων κομμάτων τους, οι αφενταδες τους θα νιαστούν;

    Ας μη τους το επιτρέψουμε για άλλη μια φορά... Ας θυμιθούμε τις λέξεις φιλότιμο η ντροπή, μιας και τη λέξη αξιοπρέπεια την έχουμε διαγράψει απο το λεξιλόγιο μας οριστικά. Ήμαρτον!!!!

    @radical303

▶ Ανακαλύπτοντας τα Μυστικά των Illuminati (Ντοκιμαντέρ) - YouTube

▶ Ανακαλύπτοντας τα Μυστικά των Illuminati



Ντοκιμαντέρ - gr subsequent

YouTube

ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΑΝΟΙ του Μιχαήλ Καλατόζοφ (1957) | Κινηματογραφική Λέσχη Κέντρου Αθήνας–Σχολείο του Σινεμά | Σάββατο, 16.6.2012, 18.00, Ελεύθερη Είσοδος | CAMERA STYLO ONLINE

ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΑΝΟΙ του Μιχαήλ Καλατόζοφ (1957)



|Κινηματογραφική Λέσχη Κέντρου Αθήνας–Σχολείο του Σινεμά |

Σάββατο, 16.6.2012, 18.00, Ελεύθερη Είσοδος



| CAMERA STYLO ONLINE

ΗΦΑΙΣΤΟΣ : STATCHKA: «Η πρώτη επαναστατι­κή ταινία του σοβιετικού κινηματογρά­φου» - Δείτε την εδώ

ΗΦΑΙΣΤΟΣ : STATCHKA: «



Η πρώτη επαναστατι­κή ταινία του σοβιετικού κινηματογρά­φου»



- Δείτε την εδώ

Μύθοι και πραγματικότητες για τη σύνθεση ψηφοφόρων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Μύθοι και πραγματικότητες για τη σύνθεση ψηφοφόρων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ



| TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Στη δημοσιότητα συνομιλίες που «καίνε» τον Ερντογάν | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Στη δημοσιότητα συνομιλίες που «καίνε» τον Ερντογάν



| TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Προσφέρεται θέση για καριέρα… πολιτικού!!

Τα μάθατε τα νέα; Οι 58 ψάχνουν για αρχηγό. Και ο τρόπος που τον ψάχνουν, αποκαλύπτει και την αντίληψη που έχουν για την πολιτική. Μόνο αγγελία δεν έχουν βάλει ακόμη –αν με κάποιο τρόπο το κάνουν κι αυτό. Γενικά, ψάχνουν με μεθόδους μάρκετινγκ. Να είναι έτσι, να είναι αλλιώς, να κι αυτό να έχει και το άλλο. Σαν να ψάχνουν γαμπρό!
Υπερβολή; Μπορεί. Πάντως στην πολιτική οι αρχηγοί δεν κατασκευάζονται -οι πολιτικοί γενικά δεν κατασκευάζονται. Αναδεικνύονται μέσα από διεργασίες στην κοινωνία. Αλλά διεργασίες υπεράσπισης της κοινωνίας. Δηλαδή με αγωνιστικές συμπεριφορές και μαχητικότητα.
Αλλά ανάμεσά τους θα βρει κανείς και ανθρώπους που πιστεύουν ότι υπάρχουν κοινωνίες σε ακινησία. Ότι σε μια χώρα που μαστίζεται από τη λιτότητα, πρέπει να επικρατεί ησυχία νεκροταφείου. Ούτε αντικυβερνητικές αντιδράσεις, ούτε διαμαρτυρίες, ούτε απεργίες, ούτε διαδηλώσεις. Μόνο συζητήσεις ειδικών και κουβεντολόι σε κλειστούς κύκλους. «Να έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες» που λέει και το τραγούδι. Πολιτισμένα πράγματα.
Επίσης, στην πολιτική οι αρχηγοί πρέπει να είναι πρωτίστως πολιτικοί. Και ανάμεσά στους 58, αν εξαιρεθεί ο Νίκος Χριστοδουλάκης και 5-6 ακόμη, οι υπόλοιποι δεν έχουν ιδέα για το τι είναι και ποιος είναι ο ρόλος ενός πολιτικού. Ανάθεμα αν μπορούν να χειριστούν στοιχειωδώς μια κατάσταση -πόσο μάλλον μια κρίση. Ή να μιλήσουν στην κοινωνία με τη γλώσσα της. Οι περισσότεροι έχουν τη λογική του Προκρούστη: ό,τι περισσεύει, το κόβουμε. Και πολλοί είναι δύσκολο να εκλεγούν ακόμη και διαχειριστές στην πολυκατοικία τους.
Ακόμη, οι αρχηγοί πρέπει να είναι αρχηγικοί. Να έχουν ύφος δημόσιας παρουσίας που τους καθιστά αρχηγούς. Αλλιώς έχουν την τύχη του Βενιζέλου που μιλούσε ωραία, αλλά από ηγετικότατα μηδέν. Γι' αυτό και άλλους εδίωξε, άλλοι του έφυγαν και έμεινε μόνος. Ο αρχηγός πρέπει να συσπειρώνει, να ενώνει, να γεφυρώνει· δεν πρέπει να διαιρεί, να διαλύει και να αποσυνθέτει. Επιπροσθέτως, πρέπει να κινείται σε ευθεία γραμμή. Με γυρολόγους δεν γίνονται κόμματα. Όπως δεν γίνονται με υπερφιλόδοξους και υπερφίαλους. Πολύ περισσότερο με στελέχη... άλλων κόμματων, που χωρίς να τα εγκαταλείψουν -αν έχουν διαφωνίες- νταραβερίζονται και με τους 58. Δίπορτο!
Τέλος, στην πολιτική ο αρχηγός πρωτίστως πρέπει να είναι φορέας ανανέωσης και κίνησης των πραγμάτων προς τα εμπρός. Οι 58 θεωρητικά διατυπώνουν κοινοτυπίες και ηλικιακά κινούνται στην πλειοψηφία τους μεταξύ 60-70 ετών. Αρκετοί έρχονται από το παρελθόν, ορισμένοι μάλιστα με κυβερνητικά βάρη και ιδιαίτερες σχέσεις με το κράτος, επί Σημίτη κυρίως. Ότι έχουν αφειδώς επικοινωνιακή στήριξη και αυτό στο παρελθόν τους οφείλεται -όχι στο μέλλον που… υπόσχονται.
Υπάρχουν στους 58 αξιοπρεπείς και σημαντικοί άνθρωποι, όπως ο καθηγητής Βούλγαρης, που πρωτοστατεί. Τους στηρίζουν επίσης προσωπικότητες που εμπνέουν σεβασμό, όπως ο Τάσος Γιαννίτσης. Υπογράφουν αξιόλογοι καλλιτέχνες. Αλλά πιστεύει κανείς ότι σηματοδοτούν την επόμενη φάση της πολιτικής;
Η Κεντροαριστερά δεν είναι αφηρημένη έννοια, θέλει πρόσωπο και πρόσωπα. Θέλει τόλμη και τολμηρούς. Θέλει αγώνες και αγωνιστές. Θέλει πολιτική και πολίτες.
Εν πάση περιπτώσει, αφού οι 58 αναζητούν αρχηγό, θα διευκόλυνε αν ξεκαθαρίσουν το εξής: τον αναζητούν ανάμεσα τους; Δηλαδή θα είναι ένας   από τους 58; Τότε ας τον βρουν, να τον κρίνουμε.

Ή μήπως, δεν κρίνεται κανείς από τους ίδιους κατάλληλος και βγήκαν στη γύρα; Αν ισχύει το δεύτερο, τότε έχουν ήδη την πρώτη συμβολή τους στην κοινωνία: προφέρουν σε κάποιον πολίτη... ευκαιρία για καριέρα!

 
Πηγή: protagon.gr

To ποτάμι δε γυρίζει πίσω


Είναι προφανές σε όλους πλέον, ότι εντός του 2014 θα σχηματιστεί κυβέρνηση Σύριζα. Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους και καμιά βοήθεια της Γερμανίας προς την κυβέρνηση Σαμαρά δεν είναι σε θέση να αλλάξει τα δεδομένα. Η Ελλάδα καταστράφηκε οικονομικά, η παραγωγική της βάση διαλύθηκε, η ανεργία και η φτώχια είναι γενικευμένες, τα νοικοκυριά βουλιάζουν στα χρέη προς τις τράπεζες και το κράτος, η διαπλοκή και η διαφθορά εξακολουθούν να σαπίζουν την κοινωνία και μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες η μόνη πολιτική διέξοδος είναι φυσικά ο Σύριζα. Διότι κανείς δεν πιστεύει στα σοβαρά ότι είναι δυνατόν να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στα μνημονιακά κόμματα.

Και το ερώτημα είναι το εξής: τι ακριβώς θα γίνει μετά την εκλογική νίκη του Σύριζα;

1) Τα δημοσιονομικά δεδομένα είναι σαφή, καθώς το κούρεμα του δημοσίου χρέους είναι μονόδρομος. Καμία δυνατότητα δεν έχει η Ελλάδα να αποπληρώσει αυτό το χρέος. Επομένως η κυβέρνηση του Σύριζα θα προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, προς την οποία άλλωστε πιέζει και το ΔΝΤ. Το ελληνικό δημόσιο χρέος θα κουρευτεί, ακόμη και αν η Γερμανία δεν συμφωνήσει, θα κουρευτεί δηλαδή έστω και μονομερώς, διότι δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα.

2). Οι ελληνικές τράπεζες θα οδηγηθούν σε κούρεμα επίσης των ιδιωτικών χρεών γενικά, περίπου στο 50%, διότι το χρέος αυτό έχει παγώσει την οικονομία. Ταυτόχρονα, για να αποφευχθεί κατάρρευση των τραπεζών, είναι πολύ πιθανόν να γίνει και κούρεμα των καταθέσεων, πάνω από ένα ποσό (ίσως τις 200.000). Το κούρεμα αυτό είναι δυνατόν να αντισταθμιστεί με αντίστοιχο κούρεμα όλων των οφειλών προς την εφορία, έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό. Είναι γεγονός ότι εάν δεν μηδενιστεί σχεδόν το κοντέρ των ιδιωτικών χρεών, η οικονομία δεν πρόκειται να πάρει ποτέ μπρος.

3) Το κούρεμα του δημοσίου χρέους θα συνοδευτεί από νέα μείωση των επιτοκίων και μεγάλη περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων. Η Γερμανία είναι πιθανόν να συμφωνήσει σε έναν λογικό συμβιβασμό, πρώτον διότι ακόμη η απειλή του grexit είναι ισχυρή και δεύτερον διότι δεν είναι λογικό να συνεχίζεται αιωνίως ο δανεισμός του ελληνικού δημοσίου από τον μηχανισμό. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση Σύριζα προφανώς θα ξεκαθαρίσει ότι ούτως ή άλλως θα επιμείνει στην ελάφρυνση του χρέους, ό,τι και αν αποφασίσει η Γερμανία και θα ενεργήσει μονομερώς. Η έξοδος από το ευρώ εξακολουθεί στην περίπτωση αυτή να αποτελεί μια πιθανή εξέλιξη.

4) Η κυβέρνηση Σύριζα θα προχωρήσει σε εξυγίανση του δημόσιου τομέα, προφανώς θα αποδώσει ποινικές ευθύνες σε όσους χειρίζονται αυτή τη στιγμή με παράνομο τρόπο τον δημόσιο πλούτο, θα αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου στον λαό και θα επαναπροσλάβει τους παράνομα απολυθέντες δημοσίους υπαλλήλους. Οι κινήσεις αυτές θα συνοδευτούν από νέο φορολογικό σύστημα, το οποίο θα μεταφέρει τα βάρη εκεί που πρέπει, δηλαδή στα υψηλά εισοδήματα, ενώ προφανώς θα βάλει τάξη στο καθεστώς προνομίων που ισχύει στα media. Γενικώς, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επαναφέρει το δημόσιο σε λειτουργία και να χτυπήσει κάθε εστία διαφθοράς.

5) Πολιτικά, ο Σύριζα βαδίζει προς μεγάλη εκλογική νίκη και πιθανότατα προς την αυτοδυναμία, παρά τις συνήθως αποτυχημένες δημοσκοπήσεις. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν σοβαρά, παρέδωσαν ασυζητητί την ελληνική οικονομία στα χέρια του ΔΝΤ και της Κομισιόν, χωρίς να θέσουν κανένα όρο. Εάν ισχύει η εξομολόγηση της Μέρκελ, ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν δυνατόν να γίνει δεκτή, τότε γίνεται σαφές ότι η Ελλάδα παρέδωσε αμαχητί το πιο ισχυρό της διπλωματικό χαρτί.

Οι πραγματικά τραγικές κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά παρέδωσαν δηλαδή τη χώρα στους δανειστές, χωρίς κανέναν απολύτως όρο. Διέλυσαν τη χώρα, προκειμένου να μεταφέρουν το πολιτικό κόστος λήψης μέτρων στους δανειστές και προκειμένου επίσης να εξασφαλίσουν τη νομή της εξουσίας. Όμως η αποτυχία του προγράμματος των μνημονίων τους οδήγησε στην πολιτική αποστρατεία.

Η δαιμονοποίηση του Σύριζα από τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις δείχνει πανικό και θυμίζει την αντίστοιχη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας το 1980. Φυσικά, η κυβέρνηση του Σύριζα θα βρει απέναντί της τους γερμανικούς σχεδιασμούς, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι έχουν όφελος από μια συμβιβαστική λύση και επίσης ότι η νέα κυβέρνηση Τσίπρα θα υποχρεωθεί να στραφεί προς την ενεργό ανάμιξη των ΗΠΑ στο ελληνικό πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα, με δεδομένο ότι η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τα συμφέροντά τους και ότι επομένως μια οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας δεν θα ήταν επιθυμητή.

Όσοι σήμερα προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό με τον μπαμπούλα του καταστροφέα Σύριζα, αγνοούν ότι ο λαός είναι ήδη τόσο τρομοκρατημένος από την πραγματικότητα,, που παρακολουθεί μάλλον απαθής αυτές τις απειλές. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί.

*Ο Απόστολος Διαμαντής είναι Πανεπιστημιακός και συγγραφέας.

πηγή: protagon.gr