Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Απάντηση Όλι Ρεν στο Νίκο Χουντή: Απόφαση αποκλειστικά της ελληνικής κυβέρνησης η ιδιωτικοποίηση του νερού | left.gr

Απάντηση Όλι Ρεν στο Νίκο Χουντή: Απόφαση αποκλειστικά
της ελληνικής κυβέρνησης η ιδιωτικοποίηση του νερού






| left.gr

Ισπανία - Βρετανία σε... θέση μάχης για το Γιβραλτάρ | διεθνη | ethnos.gr

Ισπανία - Βρετανία σε... θέση μάχης για το Γιβραλτάρ

 Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «El Pais», ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργάγιο αναμένεται να συζητήσει την ανάληψη κοινής δράσης με την κυβέρνηση της Αργεντινής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μπουένος Αϊρες τον επόμενο μήνα, όπου θα μεταβεί στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την εκλογή της πόλης που θα φιλοξενήσει του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, καθώς η Μαδρίτη είναι μία από τις τρεις υποψήφιες πόλεις.


 | διεθνη | ethnos.gr

Ο τζίτζικας, ο μέρμηγκας και το δάνειο...#6583

Ο τζίτζικας, ο μέρμηγκας και το δάνειο...

Τράπεζες και τρόικα δίνουν νέα διάσταση στους μύθους του Αισώπου!

Η ”τέλεια” πολιτική καταιγίδα

Η ”τέλεια” πολιτική καταιγίδα
Δημοσίευση  radical30 Σήμερα στις 2:38 pm


 Τι θα λέγατε για μια ”τέλεια” πολιτική καταιγίδα, που θα βύθιζε μια για πάντα το Πασοκ, τη ΝΔ, τις διάφορες πολιτικές ουρές τους, τα Μέσα προπαγάνδας τους και τους βρικόλακες της επιχειρηματικής ”ελίτ”;

Τι θα λέγατε για έναν σούπερ πολιτικό τυφώνα που θα ξήλωνε τις έννοιες του πρωθυπουργού, των υπουργών, των πάσης φύσεως πεφωτισμένων ηγετών και θα έβαζε στο κέντρο της κοινωνίας μας τις πιο διαλεκτικές και καινοτόμες ιδέες, δημιουργώντας χώρο για να χτιστούν οι προϋποθέσεις ώστε να ζήσουμε και να συνυπάρξουμε λεύτεροι σ’ένα εργαστήρι διαλεκτικής, κίνησης και δημιουργίας;

Και να σας πω κάτι; – δεν υπάρχει άλλη λύση. Μια τέτοια πολιτική καταιγίδα είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Όχι μόνο εμείς, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης, πριν όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που φαντασιώνονται πως είναι χρυσά παιδιά, χρυσές ράτσες και μικροί ή μεγάλοι θεοί, βυθίσουν ολόκληρο τον πλανήτη μια και για πάντα στα ίδια σκατά που υπάρχουν στο κεφάλι τους.

Και δεν βλέπω τον λόγο να μην ξεκινήσει από την Ελλάδα μια τέτοια καταιγίδα. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει. Και όχι, μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να σας προτείνω να χορέψουμε μαζικά τον χορό της βροχής!

Σε ένα προηγούμενο κείμενο μου είπα… – «ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος» . Το κείμενο προέβλεπε τη μοίρα του κ. Σαμαρά καθώς και της κοινωνίας μας, –αν αυτή δεν δράσει αποφασιστικά. Κάποιος όμως θα μπορούσε να υποψιαστεί ότι το συγκεκριμένο συμπέρασμα αποτελούσε και ένα είδος έμμεσης και προληπτικής επίθεσης στον επόμενο πρωθυπουργό που, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι ο κ. Τσίπρας.

Και θα μπορούσε δικαιολογημένα να με ρωτήσει: – «Θεωρείς ότι ο κ. Τσίπρας είναι ίδιος με ”αυτούς”;». Απαντώ καθαρά: Όχι. Όχι, δεν θεωρώ πως ο κ. Τσίπρας είναι ίδιος με αυτούς. Θεωρώ όμως, ότι όσο υπάρχει ο θεσμός του πρωθυπουργού και γενικά οι θεσμοί του παρόντος πολιτικού συστήματος, η κατάληξη θα είναι μοιραία η ίδια – και για τους πολίτες και για τους πολιτικούς.

Και θεωρώ, επίσης, ότι αν στον Σύριζα και στα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα είναι ξύπνιοι και καθαροί, δεν θα επιχειρήσουν ν’ανακυκλώσουν τις μαλακίες ενός συστήματος που καταξεφτιλίστηκε, αλλά θα επιχειρήσουν να συνδράμουν τους πολίτες και την πληθώρα καινοτόμων ιδεών [προσθέτοντας και τις δικές τους] και να ”γράψουν ιστορία”.

Υπάρχει φοβερά καταπιεσμένη δημιουργικότητα στην κοινωνία μας. Τρανό παράδειγμα είναι η υπόθεση των μονάδων αφαλάτωσης που περιέγραψε ο κ. Φασόλας στο πρόσφατο κείμενο του. Η ραμνουσία μάλιστα συνεχώς παρουσιάζει περιπτώσεις καταπιεσμένης καινοτομίας, ιδεοφορίας και δημιουργικότητας, τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό.

Η ερώτηση προκύπτει από μόνη της: τι πρέπει να κάνουμε για να φέρουμε αυτή την δημιουργικότητα στο κέντρο της κοινωνίας μας; Θα απαντήσω με ερώτηση: Τι θα γινόταν αν πραγματοποιούταν δημοψήφισμα στα νησιά με θέμα τις μονάδες αφαλάτωσης; Είναι τρελοί οι κάτοικοι τους; Όχι βέβαια. Τρελοί είναι όσοι σαμποτάρισαν το συγκεκριμένο έργο. Και μπόρεσαν και το έκαναν γιατί τους έχουμε επιτρέψει να έχουν εξουσία στα χέρια τους και να παριστάνουν τους καμπόσους σε ανθρώπους που κατανοούν τα προβλήματα, βρίσκουν τρόπους να τα λύσουν και επιζητούν μάλιστα και γενική συμμετοχή.

Λοιπόν, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το παιχνίδι. Ήρθε η ώρα, όχι να περιμένουμε τις ευνοϊκές συγκυρίες, αλλά να τις φτιάξουμε και σιγά σιγά να τις αναπτύξουμε. Το χρήμα δεν θα καταργηθεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Ούτε κατόπιν κάποιας καταστροφής – που θα χειροτερέψει τα πράγματα, αν έχει απομείνει πλανήτης, δηλαδή πεδίο ύπαρξης.

Προτείνω λοιπόν ψηφιδωτή αντικατάσταση δομών στη λογική… από το λίγο στο πολύ. Κάθε ψηφίδα που θα αλλάζουμε με σχέδιο θα προετοιμάζει ιδανικό κλίμα για την επόμενη. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Δεν χρειαζόμαστε σωτήρες. Ας αλλάξουμε το παιχνίδι.


Σωτήρης Ανέστης
RAMNOUSIA

_________________
 

@radical30
 

 

Τα τραγικά λάθη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον


Ομογενειακή Εφημερίδα στις ΗΠΑ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «άδειασε»… ευγενικά, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας

Aug 11, 2013
Σε ότι αφορά τους «πιθηκίζοντες» μνημονιακών ΜΜΕ Ελλάδας, που… «πανηγυρίζουν» (!!!) γιά την επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον και τα χαζά τους περί δήθεν «στήριξης από Ομπάμα», η απλή λογική λέει: Αν οι ΗΠΑ θέλουν να «πάνε κόντρα» στην Γερμανία, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα, δεν θα κάνουν «πλάτες» σε… μνημονιακά “ξοφλημένα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που επέβαλαν αυστηρή λιτότητα, αλλά σε… αντιμνημονιακά.
 
Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στις ΗΠΑ (6-9 Αυγούστου 2013)
Ευχολόγια από τον Μπαράκ Ομπάμα, καμία δέσμευση γιά ουσιαστική βοήθεια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «άδειασε»… ευγενικά, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας

Τα περί «λιτότητας, χωρίς ανάπτυξη και θέσεις εργασίας» του Μπαράκ Ομπάμα (την επομένη της ανακοίνωσης των θλιβερών στοιχείων γιά την ανεργία στην Ελλάδα), ΔΕΝ ήταν μόνο γιά τους «εταίρους – δανειστές». “Ηταν πιό πολύ, γιά τον κ. Σαμαρά (που πρωθυπουργεύει, «υποσχόμενος» προεκλογικά, ανύπαρκτες… «επαναδιαπραγματεύσεις μνημονίων», που μετατράπηκαν σε… αυστηρότερα μέτρα λιτότητας).

O πρωθυπουργός έφυγε με άδεια χέρια, επειδή οι ΗΠΑ δεν έχουν ανάγκη την -αδύναμη- Ελλάδα στην διαχείριση της κρίσης στην ΝΑ Μεσόγειο
samaras_obama1
Κύριε πρωθυπουργέ… Πίσω από το κεφάλι σου, όταν έκανες δηλώσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στα ΜΜΕ, υπήρχε μιά μικρή προτομή του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ (ούτε καν την πρόσεξες, μαζί με τους «συμβολισμούς» της), που έχει πει την περίφημη φράση «κανείς δεν πρόκειται να ανέβει στην πλάτη σου, αν εσύ δεν σκύψεις». Καμία αυστηρή «λιτότητα» δεν θα εφαρμοζόταν στην Ελλάδα, αν εσύ και οι υπόλοιποι -και με την υπογραφή σας- δεν είχατε σκύψει τόσο πολύ (γνωστό και αυτό στην Ουάσιγκτον).
 
Δεν μιλάνε, κ. Σαμαρά, στον Λευκό Οίκο (και στο Στέητ Ντηπάρτμεντ) -έστω έμμεσα- γιά… success story, όταν όλοι γνωρίζουν την άθλια κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν μιλάνε γιά «παράγοντα σταθερότητας» στην περιοχή, όταν και οι… κότες γνωρίζουν ότι μία αδύναμη, χρεοκοπημένη ουσιαστικά χώρα, δεν μπορεί να είναι «παράγοντας σταθερότητας». Ούτε μιλάνε γιά «επενδύσεις» και «ευκαιρίες», όταν στην Ελλάδα, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, το διαπλεκόμενο πολιτικό-κομματικό σύστημα, η φορολογία κ.ά., αποτρέπουν επενδύσεις. Στις ΗΠΑ, γνωρίζουν άριστα τι γίνεται στην Ελλάδα. Ευχόμαστε να μην σε χαραχτήρισαν και… γραφικό, αλα GAP.
 
Κατά τα υπόλοιπα, ζήστε τον μύθο σας, εσύ και τα μνημονιακά ΜΜΕ Ελλάδας, με «ιστορίες γιά αγρίους», αφού ούτε εσύ, ούτε τα μνημονιακά ΜΜΕ «πήρατε χαμπάρι», το «άδειασμα» που σου έκανε ο πρόεδρος Ομπάμα γιά τις «πολιτικές λιτότητας» (που ΔΕΝ εμπνέουν «σταθερότητα»), αποτέλεσμα της τυφλής υποταγής στα μνημόνια.
 
Λευκός Οίκος και Στέητ Ντηπάρτμεντ κ. Σαμαρά, δεν είναι η… κοινοβουλευτική σου ομάδα, γιά να λες ότι θες. Ούτε ο Ομπάμα χρειάζεται τον πρωθυπουργό της Ελλάδας γιά να στείλει… «μήνυμα» στην Μέρκελ.

Σημ.: Οι ηλιθιότητες του γραφικού κυβερνητικού εκπρόσωπου ότι, εξαιτίας των συναντήσεων, «οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την αξία της Ελλάδας και αναβάθμισαν τις σχέσεις τους μαζί μας», σε τι χρειάζονται;
 
Δυστυχώς, ΔΕΝ άφησε καλές εντυπώσεις

Ο πρωθυπουργός «ζει το story του»: Τα τραγικά λάθη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον

“Eδωσε την εντύπωση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι (περίπου)… «μιά χαρά» και η κυβέρνησή του είναι (περίπου)… «λαοφιλής». Μάλιστα, «διαβεβαίωσε» (!!!) ότι η κυβερνητική-κοινοβουλευτική συνεργασία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ είναι… «σταθερή» (λες και οι ΗΠΑ δεν ξέρουν τι γίνεται στην Ελλάδα) και «θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση». “Ερχεται «λύση» στην Κύπρο, αλα «σχέδιο Ανάν». Η Ελλάδα «χρήσιμη» γιά την φύλαξη των αγωγών. Οικονομία-μνημόνια: Δεν αναμένεται δραστική επέμβαση των ΗΠΑ, ούτε αναμένονται επενδύσεις.