Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Guardian: Οι συλλήψεις της Χ.Α. δεν αλλάζουν τον θεσμικό ρατσισμό - κόσμος - Το Βήμα Online

Guardian: Οι συλλήψεις της Χ.Α. δεν αλλάζουν τον θεσμικό ρατσισμό -



Απόσπασμα:

«Για τον απλό κόσμο, ο αγώνας κατά της Χρυσής Αυγής δεν περιορίζεται στην καλοδεχούμενη αν και θεατρική σύλληψη της ηγεσίας της»«Ο αντιφασισμός είναι ένας πολιτικός αγώνας για το είδος ζωής που θέλουμε να ζούμε. Τον δίνουν καθημερινά πολίτες, ακτιβιστές, οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και κοινότητες μεταναστών. Είναι ένας αγώνας για δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να κερδηθεί αν δεν ηττηθεί η συστημική αδικία της λιτότητας»



 κόσμος - Το Βήμα Online

Μια εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, το 1995, άνοιξε τον δρόμο στη Χρυσή Αυγή | Βαθύ Κόκκινο

Μια εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, το 1995, άνοιξε τον δρόμο στη Χρυσή Αυγή 

| Βαθύ Κόκκινο

Πρεμιέρα του «Μπαρμπαρόσα» στην Αν. Μεσόγειο

HOT DOC Radio Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου - YouTube

HOT DOC Radio Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 

- YouTube

▶ ΒΙΝΤΕΟ-Τα βήματα της Δικαιοσύνης μέχρι τη σύλληψη της Χ.Α. - YouTube

▶ ΒΙΝΤΕΟ-Τα βήματα της Δικαιοσύνης μέχρι τη σύλληψη της Χ.Α.

 - YouTube

Κούγιας και Χ.Α.

Aνέκδοτο έχει γίνει στους κύκλους των ποινικολόγων όλης της χώρας το περίφημο "πόρισμα"  ή καλύτερα οι δικογραφίες Δένδια που για πρώτη φορά μετά το 1967 οδήγησαν Έλληνες πολιτικούς πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. 

Μετά τον γνωστό αριστερό (?) ποινικολόγο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος έκανε παρέμβαση σε εκπομπή του ΑΝΤ1 (και τον έκοψαν στον αέρα γιατί προφανώς δεν τους άρεσαν αυτά που έλεγε) και οποίος με πέντε σταράτες κουβέντες αποδόμησε ολόκληρο το κατηγορητήριο κατά της ΧΑ, ήρθε και από την "δεξιά" πλευρά του φάσματος των δικηγόρων, ο έμπειρος ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας για πει αυτό που πλέον έχει καταλάβει όλη η Ελλάδα: Ότι το κατηγορητήριο είναι διάτρητο στην καλύτερη περίπτωση και οι κατηγορίες αστήρικτες και "ορφανές" από στοιχεία.
Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Χαρδαβέλα στο RealFm για "βασικές ελλείψεις" στο κατηγορητήριο και ότι "τον εκπλήσσει η μεγάλη σπουδή με την οποία έγιναν οι συλλήψεις".

Όπως εξήγησε ο ίδιος "το έγκλημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση είναι δευτερεύον και για να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες έπρεπε να υπάρχει ένα πρωτεύον έγκλημα όπως η ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία".

Δηλαδή ο ηθικός αυτουργός πρέπει άμεσα να μίλησε με τον δράστη και να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι τον προέτρεψε να σκοτώσει το θύμα.

Και διερωτάται ο ποινικολόγος "Από που προκύπτει αυτό; Έχουμε τέτοιες συνομιλίες; Το πόρισμα του εισαγγελέα είναι 9 σελίδες για 30 συλληφθέντες που σημαίνει ότι αντιστοιχούν 8 σειρές για κάθε κατηγορούμενο. Για να ισοπεδώσεις την προσωπικότητα κάποιου σε τέτοιο βαθμό τα στοιχεία πρέπει να είναι αδιάσειστα. Οι οχτώ σειρές για τον καθέναν είναι αδιάσειστα στοιχεία;"
Και δεν σταμάτησε εδώ, αλλά έφερε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Λέει στον Χαρδαβέλλα  "Αν εμείς φτιάξουμε ένα κόμμα,π.χ. δωδεκαθεϊστών,και κάποια μέλη του κόμματος κάνουν εγκλήματα, σκοτώσουν κάποια άτομα επειδή είναι χριστιανοί και δεν πιστεύουν στο δωδεκάθεο ,τότε ο Κούγιας και ο Χαρδαβέλας είναι ηθικοί αυτουργοί; Από που κι ως που;"

Tην ίδια ώρα ο στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε ο Χ.Παππάς. Κι εκεί, καθώς οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο εσωτερικό του κτιρίου, φώναζε: "Ζήτω ο ελληνικός λαός. Ζήτω ο λαϊκός εθνικισμός, ζήτω η Χρυσή Αυγή. Μην τους πιστεύετε! Μη τους πιστεύετε! Είναι ψεύτες. Είναι κατοχική κυβέρνηση".

Στο γραφείο του εισαγγελέα, ο Χρήστος Παππάς δεν έμεινε περισσότερο από 20' λεπτά. Την ώρα που έβγαινε από το γραφείο του εισαγγελέα για να μεταφερθεί στον ανακριτή, φώναξε: "πατρίδα, τιμή, Χρυσή Αυγή. Έλληνες μην κιοτεύετε".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 ----------------------------------------

 Πολύ αξιόπιστο άρθρο:  defencenet, Kούγιας, Δημητρακόπουλος, Χαρδαβέλας!!! 
Μόνο οι Τράγκας και Βολόπουλος λείπουν για να δέσει το γλυκό....

@radical30

Αντίο Πόλυ Πάνου...



Αντίο κυρία…

Χαλάστηκα μαθαίνοντας ότι έφυγε από τη ζωή η Πόλυ Πάνου. Κάποτε, στις αρχές του 2000, είχα συνταξιδέψει στο ίδιο πλοίο για την Κρήτη με τον μακαρίτη Γρηγόρη Μπιθικώτση - έναν θρύλο του ελληνικού τραγουδιού: εγώ πήγαινα διακοπές, αυτός για να τον τιμήσουν σε μια εκδήλωση. Πιάσαμε κουβέντα και μου έλεγε πολλά. Μία από τις ιστορίες του ήταν ότι ανακάλυψε σε ένα μαγαζί στην Πάτρα, πιτσιρίκα κι άγνωστη, την Πόλυ Πάνου. «Ξέρεις τι  μου άρεσε, ρε μικρέ;» μου λέει. «Ότι είχε μία φωνή μαγκιόρικη, σπάνια για γυναίκα. Ο,τι τραγουδούσε το πίστευε. Καταλάβαινες ότι σοβαρολογεί». Το θυμήθηκα χθες και ο Σερ είχε δίκιο: θα ήταν άλλωστε απίθανο να μην είχε.

Δεν ήταν ναζιάρα η μακαρίτισσα, ούτε τραγουδούσε κάνοντας τα γλυκά μάτια, όπως πολλές άλλες ευχάριστες και μεγάλες λαϊκές τραγουδίστριες. Η φωνή και το στυλ της είχαν μια ευθύτητα, μια μαγκιά. Αυτή την ευθύτητα την κατάλαβαν και αυτοί που της έγραψαν τραγούδια: δεν πόνταραν στις περικοκλάδες της λαϊκής φωνής της, αλλά σε μια παράξενη καταγγελτική αμεσότητα, που ακόμα και σε κάποια ερωτικά τραγούδια είναι απαραίτητη. 

 Η φωνή της Πόλυς Πάνου δεν είχε παράπονο, ούτε καψούρα, αλλά μία μυστήρια αυστηρότητα, γοητευτική, γιατί η αυτοδίδακτη τραγουδίστρια δεν την καλλιέργησε, αλλά την έβγαλε από μέσα της. Με αυτή την αυστηρότητα είπε το «Πήρα τη στράτα την κακιά», το «Πάρε το δαχτυλίδι μου», το «Αλλά μου λεν' τα μάτια σου», το «Ένα σφάλμα έκανα» και βέβαια το «Εσένα δε σου άξιζε αγάπη» και το «Μες στην πολλή σκοτούρα μου» - δύο από τα μεγαλύτερα γυναικεία λαϊκά τραγούδια. 

Δεν είναι πολύ γνωστό, αλλά ο Χατζιδάκις για τη δική της αυστηρή φωνή έγραψε τα «Παιδιά του Πειραιά» - αυτή τα τραγούδησε πρώτη, πολύ πριν τα κάνει επιτυχία η Μελίνα Μερκούρη.

 Αντίο Πόλυ Πάνου…

Αντώνης Καρπετόπουλος                                                             SportDay.gr