Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

▶ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ(1/2) - YouTube

▶ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ(1/2) - YouTube

▶ Light the Ocean (Full) - YouTube

▶ Light the Ocean (Full) -

YouTube- eng subs

Real.gr - Επικαιρότητα - «Στον ενικό» ο απολογισμός μετά την πρόταση δυσπιστίας

Real.gr - Επικαιρότητα - «Στον ενικό» ο απολογισμός μετά την πρόταση δυσπιστίας

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.... Η ουσία των προβλημάτων είναι γνωστή και στον τλευταίο έλληνα/δα... Η κυβέρνηση έχει προδώσει τη χώρα και τον λαό και η προδοσία είναι επικυρωμένη με τις επίσημες υπογραφές των Παπανδρέου-Βενιζέλου- Σαμαρά ατα Μνημόνια που τελειωμό δεν έχουν. 

Μας υπόσχονται οι ίδιοι ότι ΚΑΠΟΤΕ η χώρα θα βγεί στις αγορές, λες και αυτό λέει ή σημαίνει κάτι στους έλληνες πολίτες...ΑΥΤΆ αφορούν τις Τράπεζες και τους μεγάλους γκάνγκστερ επιχειρηματίες που όλοι μας γνωρίζουμε και με το μικρό τους όνομα....... Και λοιπόν; Και μετά; 

Αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, πότε θα ξαναβρούν δουλειά τα 2.500.000 ανέργων; Πως θα επιστρέψει στους δικαιούχους το 35% των συντάξεων που τους εκλάπησαν με αντισυνταγματικό τρόπο (Νομ. Δ/γμα); Οι χιλιάδες των αυτοκτονισάντων πολιτών μήπως θα αναστηθούν; Το μέλλον των παιδιών και τον εγγονιών μας θα γίνει ρόδινο, επειδή ίσως ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, θα βγούμε στις σγορές; Η μήπως θα επαναλειτουργήσουν οι χιλάδες μικροεπειχήρησεις που έβαλαν λουκέτο; Και τι θά γίνει με τους πληστηριασμούς των σπιτιών που έχουν ήδη αρχίσει να κατάσχονται για χρέη ολίγων χιλιαάδων ευρώ; 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΙ. Η μονδική ικανοποίηση που μπορεί να υπάρξει για τα θύματα αυτής της κατστροφής, είναι Η ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ... ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ!!!!

@radical30

Real.gr - Επικαιρότητα - «Στον ενικό» ο απολογισμός μετά την πρόταση δυσπιστίας

Real.gr - Επικαιρότητα - «Στον ενικό» ο απολογισμός μετά την πρόταση δυσπιστίας

Μίτσελ, ο Mr 80%



Mίτσελ, ο mr 80%

Γράφουν:
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ


Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του είχε αρχίσει από πέρυσι. Ούτε καν στα φιλικά της προετοιμασίας, που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πάρει ματς. Δεν είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Και μέσα σε όλα αυτά, ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με γιούχα επειδή επικράτησε μόλις
1-0 της Καλλονής. Εκτοτε όμως ο Μίτσελ και ο Ολυμπιακός πάνε με... σπασμένα τα
φρένα. Στα φετινά 17συνολικά παιχνίδια, ο Ολυμπιακός μετράει μόλις μία ήττα και αυτή από την Παρί Σεν Ζερμέν! Και δύο ισοπαλίες σε Λισσαβώνα και Αγρίνιο. Τα άλλα 14 είναι μόνο νίκες. Νίκες μέσα στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό και τεσσάρα στον διεκδικητή του τίτλου ΠΑΟΚ.

Ο Μίτσελ αγνοεί την ήττα σε 21 ματς πρωταθλήματος στην Ελλάδα και σε άλλα 7 Κυπέλλου. Εντός συνόρων είναι ανίκητος!

«ΠΟΛΥΒΟΛΑ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Οταν έγινε η πρόσληψη του Μίτσελ, στόχος ήταν ο Ολυμπιακός να ξαναγίνει επιθετικός. Και το έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός. Στα συνολικά 34 παιχνίδια που έχει δώσει ο Ισπανός τεχνικός οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημειώσει 84 γκολ! Φέτος μόνο, οι παίκτες του Μίτσελ έχουν πετύχει 50 γκολ σε 17 παιχνίδια... Και σε αυτά υπολογίζουμε και τα τέσσερα ευρωπαϊκά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

21 ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

Με την τεσσάρα επί του ΠΑΟΚ ο Μίτσελ συμπλήρωσε 21 ματς πρωταθλήματος στον πάγκο του Ολυμπιακού. Και αυτή ήταν η 18η νίκη του στη Σούπερ Λίγκα. Ηττα ακόμα δεν ξέρει τι σημαίνει και έχει μόνο τρεις ισοπαλίες. Οι περσινές με Παναθηναϊκό (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός) και η φετινή με Παναιτωλικό (εκτός). Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι τα γκολ. Εχει πετύχει 54 γκολ ο Ολυμπιακός! Φέτος στα 11 ματς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει 34!

ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ!

Εντός συνόρων όχι μόνο είναι ανίκητος ο Μίτσελ, αλλά οι παίκτες του φορτώνουν και γκολ. Παράδειγμα (και) ο θεσμός του Κυπέλλου. Εκεί ο Μίτσελ έχει δώσει 7 παιχνίδια και εκτός του ότι μετράει ισάριθμες νίκες, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει και 24 γκολ! Τι σημαίνει αυτό; Τέσσερα γκολ ανά ματς. Το μόνο... αρνητικό του Κυπέλλου είναι ότι έχει δεχτεί και γκολ σε αυτά τα ματς.

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Οι εκπληκτικοί αριθμοί του Μίτσελ δεν σταματάνε μόνο στις νίκες, στο αήττητο και στην εκπληκτική επίθεση. Ο Ισπανός τεχνικός έχει φτιάξει μια ομάδα που δέχεται και πολύ δύσκολα γκολ. Φέτος στο πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δεχτεί μόλις τρία τέρματα. Από τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Πλατανιά στα Χανιά και από τον ΟΦΗ πάλι εντός έδρας στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα. Και με εξαίρεση την Παρί που διέλυσε τα αμυντικά συστήματα στα στημένα, το ίδιο καλά πάει και στην Ευρώπη. «Μηδέν» με Αντερλεχτ (εκτός) και Μπενφίκα (εντός) και μόλις ένα γκολ στην... πισίνα της Λισσαβώνας.

ΜΟΝΟ ΛΕΒΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ!

Με λίγα λόγια, ο Μίτσελ από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα έχει χάσει μόλις τρεις φορές και μόνο από δύο ομάδες! Από τη Λεβάντε πέρυσι στα δύο παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ (3-0 στην Ισπανία και 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης») και φέτος από την Παρί Σεν Ζερμέν με 4-1! Σε σύνολο δηλαδή 34 αγώνων ο Ισπανός τεχνικός έχει τον απίστευτο απολογισμό των 27 νικών, 4 ισοπαλιών και 3 ηττών! Το ποσοστό του βρίσκεται στο απίστευτο 80%, όσον αφορά τις νίκες και στο απλησίαστο 91%, όσον αφορά το αήττητο.

Ε, δεν είναι λογκό  να δεχθούμε, ότι ήδη δημιουργεί  το προφίλ του πρωπονητή που θα αναγκάσει τα εκατομύρια των φίλων του "θρύλου", να πάψουν να ονειρεύονται τον άλλο μεγάλο ισπανό, Ερνέστο Βαλβέρδε;


SPORTDAY.GR

Πάνος Σταθογιάννης



ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ                                                               
 (πρωινές σκέψεις)

Ο ποιητής δεν κατανοεί ποτέ τον εαυτό του. Αιφνιδιάζεται περισσότερο και από τον αναγνώστη, για το αποτέλεσμα της γραφής του.

Η ποίηση δεν είναι η αισθητική πραγμάτωση στη γλώσσα (με τη βοήθεια διάφορων τεχνικών) μια ιδέας, ενός βιώματος ή ενός συναισθήματος, αλλά η επανανακάλυψη του κόσμου, των πραγμάτων και του ανθρώπου στη αρχετυπική μνήμη – εκεί όπου τα πάντα, ακόμη και τα μελλούμενα, υπάρχουν ως τετελεσμένα και περιμένουν απλώς την τυπική επιβεβαίωσή τους από τον χωροχρόνο.

Με άλλα λόγια η ποίηση είναι ένα άλμα στην ολότητα, την καθολικότητα, το απόλυτο. Και ο αγώνας του ποιητή, ακόμη και πάνω από ένα σημείο στίξης, έχει να κάνει όχι με την προσπάθειά του να αποτυπώσει την ατομικότητά του σε αυτό το «όλον», αλλά, αντίθετα, με την αγωνία του να μην το αλλοιώσει, να μην το παραποιήσει, να μην το τραυματίσει ο υποκειμενισμός του.

Υπό αυτή την έννοια, ο ποιητής δεν γνωρίζει τι γράφει.

Η ιδέα του ποιήματος εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της διαδικασίας της γραφής και όχι ως αρχική της αιτία. Είναι η «ηχώ» τού, μαγικά, δια της γλώσσας (σχεδόν ως ξόρκι), συντελεσμένου. Γι’ αυτό και είναι αδύνατη η κατανόηση της ποίησης (με την έννοια της κατάκτησης από τον νου) από τον αναγνώστη, τον κριτικό, ακόμα και τον ίδιο τον ποιητή. Μόνο με τον «συσχετισμό» και την «κοινωνία» μας μαζί της, η ποίηση γίνεται κτήμα μας. Κι εμείς δικό της.

Με άλλα λόγια, η ποίηση δεν είναι ούτε άρνηση ούτε καταβύθιση στην πραγματικότητα. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος βίωσής της, όπου το πρωταρχικό και το εσχατολογικό είναι συνώνυμα.

Πάνος Σταθόγιαννης

ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΗ....

ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΗ....

Μοχάτμα Γκάντι