Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΔΝΤ & ΕΕ)

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΔΝΤ & ΕΕ)

Πλήρες και μεταφρασμένο στα ελληνικά...

Το Μνημόνιο 3 μεταφρασμένο - Μην πει κανείς "Δεν το διάβασα, δεν ήξερα κλπ..." | Parakato.gr

Το Μνημόνιο 3 μεταφρασμένο -
Μην πει κανείς "Δεν το διάβασα, δεν ήξερα κλπ..."

 | Parakato.gr

Ο Ρέσλερ, η Ratiopharm και το «συμβόλαιο θανάτου»

Ο Ρέσλερ, η Ratiopharm και το «συμβόλαιο θανάτου»

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ


... Και τώρα καταστάλαγμα του βίου μου μέχρι στιγμής είναι :
Α δ ι α φ ο ρ ώ για την δόξα. Με φυλακίζει μες στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ.
Π ι σ τ ε ύ ω στο τραγούδι που μας αποκαλύπτει και μας εκφράζει εκ βαθέων, κι όχι σ' αυτό που κολακεύει τις επιπόλαιες και βιαίως αποκτηθέντες συνήθειές μας.
Π ε ρ ι φ ρ ο ν ώ αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεώρηση και στην πνευματική νεότητα, τους εύκολα «επώνυμους» πολιτικούς και καλλιτέχνες, τους εφησυχασμένους συνομήλικους, την σκοτεινή και ύποπτη δημοσιογραφία καθώς και την κάθε λογής χυδαιότητα.

 Έτσι κατάφερα να ολοκληρώσω την τραυματισμένη από την παιδική μου ηλικία προσωπικότητα, καταλήγοντας να πουλώ «λαχεία στον ουρανό» και προκαλώντας τον σεβασμό των νεωτέρων μου μια και παρέμεινα ένας γνήσιος Έλληνας και Μεγάλος Ερωτικός.

[Το κείμενο είναι από την εξαιρετική, επίσημη ιστοσελίδα του Μάνου Χατζιδάκι http://www.hadjidakis.gr/homeweb.htm ]

Δείτε απόσπασμα από ένα σπάνιο ντοκουμέντο της Γαλλικής τηλεόρασης. Ο Μάνος Χατζιδάκης τραγουδάει μαζί με την Μελίνα Μερκούρη τον "κυρ Αντώνη".
---------

Σχόλιο:

Ο Μάνος, ναι ο γνωστός για το κουσoύρι του, Μάνος Χατζηδάκης, υπήρξε ένα πρότυπο "ανδρισμού" με όλη τη σημασία της έννοιας... Που δεν μετριέται με τον "καβάλο", αλλά με τη στάση μας απέναντι στη ζωή, σαν πολίτες και συνάνθρωποι.
Παραφράζοντας, μου θυμίζει μιαν ατάκα, που δεν θυμάμαι σε ποιόν ανήκει αλλά είναι πραγματικά σοφή: "Oι άνδρες δεν βρήκαν πιο βρόμικο σημείο της γυναίκας για να αποθέσουν τη τιμή τους: το πράμα της" !!!!!

@radical30

@radical30