Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Gmail - Fwd: Fw: NOAH'S ARC - IEFIMERIDA

Gmail - Fwd: Fw: NOAH'S ARC - IEFIMERIDA:

H Eλενα Παναρίτη γράφει ένα από τα εξυπνότερα κείμενα: Αν ο Νώε ήταν 'Ελληνας,
 δεν θα είχε φτιάξει ποτέ την Κιβωτό!!

27.06.2013 14:31

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ: Η αδυναμία χάραξης εθνικής νομισματικής πολιτικής από τις χώρες της Ευρωζώνης χρησιμοποιήθηκε «εκβιαστικά» από την ΕΚΤ, με στόχο την πληρωμή των χρεών των ελλειμματικών χωρών προς τους διεθνείς κερδοσκόπους - X-Hellenica.gr

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ:

 Η αδυναμία χάραξης εθνικής νομισματικής πολιτικής από τις χώρες της Ευρωζώνης χρησιμοποιήθηκε «εκβιαστικά» από την ΕΚΤ, με στόχο την πληρωμή των χρεών των ελλειμματικών χωρών προς τους διεθνείς κερδοσκόπους.

- X-Hellenica.gr

Ο μεθυσμένος ήλιος του Α. Σαμαρά

     

 
 
Η κυβέρνηση των ορκισμένων μνημονιακών, η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και το τέλος μιας ιστορίας χρεοκοπίας, που άρχισε το 1981 και τελειώνει το ερχόμενο Φθινόπωρο
Ο ανασχηματισμός, του οποίου τη χρησιμότητα, όπως βλέπετε στο παρακάτω βίντεο, έχει αναλύσει με δυο κουβέντες ο Τζίμης Πανούσης, έφερε τον Βενιζέλο σε θέση ισχύος στην κυβέρνηση Σαμαρά και ξαναέκανε το ΠΑΣΟΚ, από πολιτικό ζόμπι μιας τρικομματικής κυβέρνησης, πραγματικό κόμμα εξουσίας, έστω και αν έχει χάσει κάθε επαφή με την ελληνική κοινωνία.

Το νέο σχήμα μας προσφέρει χρήσιμα διδάγματα, όχι μόνο για την πολιτική πραγματικότητα, αλλά και για την καθημερινότητά μας.

1ον   Σε αυτή τη χώρα, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, ποσοστών, συγκυρίας και προσώπων, από το 1981 και μετά, κυβερνά το ΠΑΣΟΚ. Η τοποθέτηση του Μ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Υποδομών, είναι συγκινητική. Όλοι θα προτιμούσαμε τον Κ. Λαλιώτη, αλλά και ένας κομάντο του μνημονίου μας κάνει, ακόμα και αν δεν το έχει διαβάσει.

2ον   Η διακυβέρνηση στην Ελλάδα είναι οικογενειακή υπόθεση. Γιοι, αδέρφια, ξαδέρφια, γόνοι πολιτικών οικογενειών, συνεχίζουν το έργο των προγόνων τους, που χρεοκόπησαν τη χώρα. Θα μπορούσε ο κ. Σαμαράς να συμπεριλάβει έναν υιό ακόμα, αλλά δεν το έκανε και στο εξής θα έχει τα δημοσιεύματα, που του αξίζουν.

Όταν άκουσα ότι ο Σ. Κεδίκογλου ανέλαβε υφυπουργός στο Παιδείας, προς στιγμήν φοβήθηκα ότι θα αρχίσουν να κλείνουν σχολεία. Τελικά επρόκειτο για τον Συμεών του ΠΑΣΟΚ και όχι για τον Σίμο της ΝΔ.

3ον   Το «ολιγομελές» κυβερνητικό σχήμα, είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο της Μεταπολίτευσης.

4ον   Ευχή και κατάρα σας δίνω. Αν ποτέ βρεθείτε σε ουρά, μπροστά από τη Ζέτα Μακρή, παραμερίστε αμέσως.

5ον   Η υγεία στην Ελλάδα είναι χαμένη υπόθεση και αυτό φαίνεται,όχι μόνο από την επιλογή του Α. Γεωργιάδη, αλλά και από τις επιλογές εδώ και πολλά χρόνια για το συγκεκριμένο υπουργείο. Ζωή σε μας.

Κυβέρνηση με ορίζοντα εξαμήνου.

Ο υπό πράσινη πλέον επιτροπεία πρωθυπουργός,σε συνεργασία με τον Ευ. Βενιζέλο, έστησε μια κυβέρνηση με φανατικούς του μνημονίου. Όσο και αν επιμένει να μιλά για σχήμα με ορίζοντα 4ετίας, είναι φανερό ότι πρόκειται για κυβέρνηση ειδικής αποστολής και περιορισμένης διάρκειας.

Η παραμονή όλων των βασικών στελεχών της μνημονιακής πολιτικής (πχ ο Βρούτσης με την ανεργία στο 27%) και η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι κινήσεις ενδεικτικές του τι θα ακολουθήσει.

Η δήθεν απρόσμενη και ιστορική συνύπαρξη των δύο υπεύθυνων για τη χρεοκοπία της χώρας κομμάτων,θα κλείσει τον κύκλο των μνημονίων, που άνοιξε το 2010 στο Καστελόριζο, από τον τότε πρωθυπουργό και νυν περιπλανώμενο αφηγητή, Γιώργο Παπανδρέου.

Μια τέτοια κυβέρνηση,δεν θα μπορούσε  παρά να στηρίζεται και στο κόμμα, που όχι απλώς έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, αλλά κυρίως έστρωσε το δρόμο προς αυτό, φροντίζοντας για την ηθική, πολιτική και κοινωνική χρεοκοπία της, πολύ πριν την οικονομική.

Το ΠΑΣΟΚ, επέστρεψε για τα καλά,για να γράψει το τέλος της πικρής ιστορίας της Αλαγής που δεν ήρθε, πριν το ίδιο μπει οριστικά, όπως θα έλεγε και ο ιδρυτής του, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.


*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Μάιο του 2007 βρίσκεται στην 24 Μedia και είναι αρχισυντάκτης του News247.gr

Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας

Σε αντιπολιτευτική ρότα ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης. Τι είπε για τη Μέρκελ, το ΠΑΣΟΚ και την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο
 

Click here to find out more!
Κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο 9ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, ενώ τάχθηκε έμμεσα, αλλά σαφώς, υπέρ της διεξαγωγής εκλογών.
 
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε:

 "Η Ελλάδα βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε στόχο και πέτυχε την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Χρειάζεται, όμως, να ξεκαθαρίσουμε για ποια Ευρώπη μιλάμε. Για την Ευρώπη της Μέρκελ και της ανεργίας, ή την Ευρώπη των μεγάλων ηγετών της ανάπτυξης και της ευημερίας;

Η πατρίδα μας βιώνει 1,5 εκατομμύρια ανέργους και η μεγάλη πλειοψηφία στενάζει.  Μπορούμε αυτό να το πούμε "δημοκρατία"; Τι χειρότερο θα συνέβαινε στη χώρα μας, αν ο λαός αποφάσιζε για την τύχη του; Θέλω να κοιτάζω τον πολίτη στα μάτια, γιατί άλλα του υποσχέθηκα προεκλογικά και άλλα έχω ψηφίσει μέχρι σήμερα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική που ακολουθείται.

"Γνωρίζω, όσο λίγοι, τον Αντώνη Σαμαρά και του λέω ότι εθνικό συμφέρον είναι ορισμένα απλά πράγματα:

- Εθνικό συμφέρον είναι η καταπολέμιση της ανεργίας. Ντρέπομαι για τη χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που είπαν ότι θα διαθέσουν 6 δισ. ευρώ για 25 εκατομμύρια ανέργους.
- Εθνικό συμφέρον είναι να εξοφλούνται οι υποχρέωσεις του κράτους και όχι τα ομόλογα της Μπούντεσμπανκ.

Άκουσα ότι αν γίνονταν εκλογές, θα χάνονταν τα 3,3 δισ. της επόμενης δόσης. Τίποτε δεν θα χανόταν, γιατί τα 3,3 δισ. θα πάνε στα χρέη, γιατί έτσι αποφάσισε ο αλήστου μνήμης Λουκάς Παπαδήμος, άνθρωπος των τραπεζών.

- Εθνικό συμφέρον είναι η ασφάλεια των πολιτών.
- Εθνικό συμφέρον είναι να μην κόβονται μόνο μισθοί και συντάξεις, αλλά να έρθει επιτέλους το δίκαιο αναλογικό φορολογικό σύστημα. Δεν εμπιστεύομαι την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εμπιστεύομαι όμως τον αναπληρωτή κ. Σταϊκούρα.
- Εθνικό συμφέρον είναι η ασφάλεια των συνόρων. Όπου να΄ναι έρχεται το σχέδιο Ανάν ΙΙ και τον Ιούνιο ανοίγει το Σκοπιανό. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε από το συνέδριο, ότι το όνομα "Μακεδονία" δεν διαπραγματεύεται και δεν παραχωρείται".

Ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο.

"Να δούμε πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο -η δικογραφία έχει έρθει στη Βουλή και κάνουμε ότι δεν την βλέπουμε- πρέπει να καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που έκανε την Ελλάδα ανθρώπινη χωματερή", είπε μεταξύ άλλων ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Τέλος, στράφηκε και κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις μας με τον κατ΄ανάγκην κυβερνητικό εταίρο μας, δεν μπορούμε να δεχόμαστε κριτική από το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο και ο πρώην πρόεδρός του λοιδώρησε τη χώρα μας διεθνώς.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)


πηγή: news247

Σκέψεις και γραπτά...

Σκέψεις και γραπτά...

'Ολα είναι μια ιδέα της στιγμής...

Με ρώτησε ένας φίλος, αυτές τις μέρες, γιατί γράφω, ποιά η αφορμή, τι με ωθεί… Δεν απάντησα, χαμογέλασα…   Όχι, δεν είναι υπεροψία, ούτε «δήθεν» μετριοφροσύνη. Δεν είναι αποτέλεσμα μελετημένης σκέψης η γραφή μου, ούτε διαθέτω κάποιο ταλέντο. Ασυνάρτητος είμαι. Γράφω τυχαία, ναι, τυχαία… Σκόρπιες λέξεις είναι οι σκέψεις,

Πιγκουίνος: Η τοπογραφία του τρόμου

Πιγκουίνος: Η τοπογραφία του τρόμου

Το ότι εβδομηντατόσα χρόνια μετά, πρέπει να εξηγήσεις εξ αρχής τι σημαίνει φασισμός, δεν το λες και μεγάλη πρόοδο. Ένα μίγμα αμορφωσιάς, απόγνωσης και καφρίλας έχει καθηλώσει ένα αδικαιολόγητα ευμεγέθες κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας στην ευκολία των παράλογων επιχειρημάτων. Των βολικών γενικεύσεων. Των ασυνείδητων επιλογών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

[...] Κι όσο για τους επικριτές μου, μια απλή ερώτηση: γιατί με εγκαλείτε που σας δηλώνω ευθαρσώς
τις πολιτικές υποθέσεις, που κρύβονται πίσω από τις οικονομικές μου αναλύσεις; Δεν εκτιμάτε το ότι είμαι ειλικρινής μαζί σας και σας διαφωτίζω ως προς το πώς να με αποδομήσετε;  Μήπως θα έπρεπε να απαιτείτε από όλους τους συναδέλφους μου οικονομολόγους ένα αντίστοιχο στίκερ επί της συσκευασίας των περί οικονομίας δοξασιών τους;