Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Άνεμος Αντίστασης: Α.Τσίπρας στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία": "Επιδιώκουμε την πιο μεγάλη και ισχυρή εκλογική συμπαράταξη μάχης και νίκης"

Άνεμος Αντίστασης: Α.Τσίπρας στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία": "Επιδιώκουμε την πιο μεγάλη και ισχυρή εκλογική συμπαράταξη μάχης και νίκης"



Απόσπασμα από το άρθρο:



...[.6. Που σημαίνει ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες εκλογές φαντάζει να είναι μονόδρομος. Πάτε για αυτοδυναμία.



Η λέξη αυτοδυναμία έχει δυσφημιστεί τις τελευταίες δεκαετίες από τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν και σήμερα τη χώρα. Πάμε για μεγάλη, μαχόμενη, όρθια, λαϊκή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αλλά όχι κλεισμένοι στις βεβαιότητές μας και με την υπεροψία της επερχόμενης νίκης. Θέλουμε να κατακτήσουμε την αυτοδύναμη πλειοψηφία, ναι, αλλά με απλωμένο το χέρι μας για ενότητα και όχι το ζωνάρι μας για καυγάδες. Για αυτό και θα συγκροτήσουμε ψηφοδέλτια που θα μας φέρουν στην αυτοδυναμία. Το ευρύτερο δυνατό μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων είναι απαραίτητο γιατί επιδίωξή μας δεν είναι κάποια εναλλαγή στην εξουσία, αλλά μια μεγάλη, ριζική, δημοκρατική, θεσμική, οικονομική και κοινωνική αλλαγή. Κι ένα τέτοιο έργο απαιτεί, για να το πω πιο απλά, πολλά χέρια. Από ιστορική άποψη, αν θέλετε, μας εμπνέει το παράδειγμα του ΕΑΜ, κι όχι οι χρεοκοπημένες αυτοδυναμίες του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης, που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια.


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/07/blog-post_865.html#ixzz3ByKE0gzv