Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει... -

2012-13: Το πρωτάθλημα Ελλάδας-

Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον χρήματα; | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον χρήματα;
| ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον χρήματα;

  •  

Ως τον Νοέμβριο του 2012 το Βερολίνο ξέρει ότι δεν μπορεί – θέλει δεν θέλει (και δεν το θέλει) να προκαλέσει την εξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Στις χθεσινές ελληνογερμανικές συζητήσεις ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ρώτησε την ελληνική αντιπροσωπεία αν η Ελλάδα θα είναι σε θέση να τηρήσει την υποχρέωσή της για χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Θυμίζουμε ότι ο στόχος αυτός είναι απόλυτα συνδεδεμένος με το αν το ΔΝΤ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί το ελληνικό πρόγραμμα. Αν το ΔΝΤ δεν είναι βεβαιο για την τήρηση αυτού του στόχου τότε είτε θα ζητήσει από την ΕΚΤ και τις άλλες κεντρικές τράπεζες να «κουρέψουν» τα δικά τους ελληνικά ομόλογα (υψους 60 δις) είτε θα ζητήσει από την κ Μέρκελ και τους αλλους επιπλέον χρήματα.

Η κυρία Μέρκελ δεν πρόκειται να ζητήσει από τη Βουλή της μία νέα ψηφοφορία για επιπλέον χρήματα προς την Ελλάδα. Αν όμως για παράδειγμα το ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών «εξομοιωθεί» με την αντίστοιχη βοήθεια στην Ισπανία, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο σε ογκο και ίσως μεγαλύτερο από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα της ΕΚΤ.

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειασθεί βεβαίως ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο αλλά και υπαγωγή των ελληνικών ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών στο σύστημα της ευρωπαικής τραπεζικής εποπτείας -κάτι που δεν είναι βεβαιο ότι οι ελληνικές τράπεζες και οι ευρωπαικοί θεσμοί, για διαφορετικούς λόγους, θέλουν. Στο Βερολίνο πιστεύουν ότι τα «νούμερα δεν βγαίνουν» και αυτό εκφράσθηκε ξεκάθαρα στην ελληνική αντιπροσωπεία, που δεν αρνείται το συμπέρασμα αλλά αποδίδει το πρόβλημα σε όσα προηγήθηκαν. Ενα από αυτά ήταν, ότι οι κκ  Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν συμφωνήσει την περασμένη ανοιξη, με τον τότε πρωθυπουργό Παπαδήμο. σε αυτά τα «νούμερα».

Ενα δεύτερο ήταν, ότι από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα εγιναν πολλές ασκήσεις επί χάρτου και λίγα πρακτικά βήματα.

Μετά τις αμερικανικές εκλογές η Γερμανία θα μπεί σε εκλογική χρονιά και η οικονομία της - αν όχι σε υφεση - πάντως θα μείνει χωρίς ανάπτυξη. Δεν μπορείς σε αυτές τις συνθήκες να μοιράσεις κάτι και μάλιστα σε άλλες χώρες. Ο χρόνος είναι ελάχιστος.

Καθώς όλα – και τα νέα μέτρα – πέφτουν, αυτό πλέον το εχουν αντιληφθεί και οι ομοιδεάτες του κ Σαμαρά, Γιουνκέρ και Μέρκελ- στους ώμους των μικρών και των μεσαίων, η κυβέρνηση με την πολιτική της καλείται να θίξει την «τσέπη» και την περιουσία των ισχυρών φίλων των τριών πολιτικών αρχηγών.

Έχει τρείς μήνες, όλους κι όλους...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

[... ρωτάμε, κυρίως τα δυο κυβερνητικά κόμματα της μεταπολίτευσης, την «Δεξιά του Κυρίου» -κατά τον εκλιπόντα μακαριστό Χριστόδουλο- δηλαδή την βαθύτατα θρησκευόμενη λαϊκή Δεξιά της ΝΔ αλλά και το θρησκευόμενο ΠΑΣΟΚ –ειδικότερα στην Θεσσαλονικιωτικη εκδοχή του- αν έχουν σκοπό, μερικώς ή ολικώς, να αποσυνδέσουν την Εκκλησία από τα εισοδήματα της, όπως ακριβώς αποσυνεδεσαν εκατομμύρια έλληνες από τις δουλειές τους, τα εισοδήματα τους ή τους τζίρους των καταστημάτων τους… (Λέγεται unplugging στην γλώσσα των κομπιουτεράδων);

ΠΕΡΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ε.Ε.

ΠΕΡΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ε.Ε.

"Τα λυσσασμένα σκυλιά της Ευρώπης"
του Αντώνη Φουρλή


Ένα βράδυ της περασμένης εβδομάδας, άκουγα μέχρι τα μεσάνυχτα τις σκέψεις ενός Ευρωπαίου διπλωμάτη, πάνω από ένα ποτήρι κρασί. Έλεγε:
«το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ευρώπη δεν είναι η κρίση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί Ευρωπαίοι για να την υποστηρίξουν».

Δημοσίευση απάντησης

Δημοσίευση απάντησης

Το μεγαλύτερο και ανοσιότερο έγκλημα των ελλήνων (;) πολιτικών:
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΠ!!!

... διότι με νόμους του κράτους και με αποφάσεις των ασφαλιστικών Tαμείων και των αρμόδιων υπουργών, κατ’ εξουσιοδότηση των νόμων, ορίζεται σαφέστατα η σχέση εργασίας, εισφορές, έτη εργασίας και σύνταξη.
Δηλαδή τόσες εισφορές θα δώσεις, τόσα έτη θα δουλέψεις και αυτή τη σύνταξη θα πάρεις. Σαφής σχέση παροχής και αντιπαροχής!

@radical30