Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

4η Αυγούστου 1936

4η Αυγούστου 1936

Ο Γεώργιος Σεφέρης θα γράψει έναν χρόνο αργότερα: «Όταν ήρθε η 28η, δεν μπόρεσε να ιδεί [ο Μεταξάς] ότι τότε μόνο, και όχι στις εορτές του Σταδίου, ολόκληρος ο λαός ήταν μαζί του, μαζί με την απάντηση που έδωσε στον Grazzi την αυγή. Δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι η ημέρα εκείνη δεν επικύρωνε αλλά καταργούσε την 4η Αυγούστου».

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


«Η κατάσταση που παρακολουθώ στην Ελλάδα, μου γεννάει μια ανυπομονησία πότε να βρεθώ κάτω, αδιαφορώντας για τις συνθήκες και τις δυσκολίες που θα συναντήσω. Δεν είμαστε πλασμένοι εμείς σήμερα για "ειρηνική" ζωή...»

Νίκος Μπελογιάννης

4η Αυγούστου 1936

4η Αυγούστου 1936

Mια ημερομηνία που ξανάρχεται στη μνήμη μας, στις σημερινές συνθήκες που οδήγησαν την  Ελλάδα, οι προδότες πολιτικοί της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ.

ΠΕΡΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ε.Ε.

ΠΕΡΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ε.Ε.

<<Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που κάποιος απεύχεται>> πρόσθεσε ο αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, <<και τούτο (σσ: η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη) είναι ένα από αυτά>>!!!

Διάσπαση της «κυβέρνησης των τριών» πριν το τέλος του χρόνου προβλέπει η Citi | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Διάσπαση της «κυβέρνησης των τριών» πριν το τέλος του χρόνου
προβλέπει η Citi |


...Τέλος στην έκθεση γίνεται λόγος και για το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Ευρώπη με την ενίσχυση της παρουσίας των «νέων, ακραίων ή εναλλακτικών κομμάτων» (NEAPs). Σε αυτή την κατηγορία κομμάτων οι αναλυτές της Citi εντάσσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τους τελευταίους 18 μήνες, όπως αναφέρεται στην έκθεση, επτά κυβερνήσεις στην ΕΕ έχουν χάσει την εξουσία (Δανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ισπανία), ενώ στην Ολλανδία η κυβέρνηση συνασπισμού κατέρρευσε και στην Ιταλία υπάρχει κυβέρνηση τεχνοκρατών.

TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

«Να διαγραφεί ο Σαμαράς»

NIKOΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Να διαγραφεί ο Σαμαράς»