Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Τα γραπτά μένουν...

... και είναι αψευδείς μάρτυρες των απόψεών μας.  Τα έγραφα αυτά πριν δύο χρόνια και προφανώς
ήξερα τι έλεγα, όπως βλέπουμε σήμερα... Βέβαια, μακάρι να είχα κάνει λάθος και να μην είμαστε σήμερα στο χάλι που μας έφεραν. Πολύ πίκρα αισθάνομαι σήμερα για όλα όσα έχουμε υποστεί και καμιά ικανοποίηση για το γεγονός ότι είμαι αμέτοχος στο αμάρτημα της ψήφου σε αυτά τα δύο κόμματα, που καταστρέφουν τις ζωές μας και τα όνειρα των παιδιών και των εγγονιών μας...

@radical30


Best mails of 2007 (Photos)

Τό ίδιο αυτό video μου είχε στείλει πέρισυ, πάλι παραμονές Χριστουγέννων, η ίδια καλή μου φίλη. Θυμάμαι ότι την είχα ευχαριστήσει θερμά και τις έγραψα πόσο με συγκίνησαν αυτές οι απλές αλλά πέρα για πέρα αληθινές εικόνες. Ήταν και είναι φανερό ότι αυτές οι φωτογραφίες δεν "τραβήχθηκαν" από το ίδιο άτομο, ούτε προκειμένου να χρησιμοποιήθούν γι' αυτό εδώ το συγκεκριμένο άλμπουμ. Νομίζω πως και όλοι εσείς, κάποιες απ' αυτές τις έχετε ξαναδεί κάπου στο Ιντερνετ, σε κάποιο περιοδικό ή εφημερίδα. Και αν δεν ήταν απόλυτα οι ίδιες ήταν πάντως όμοιες σε αλήθεια και δραματικότητα. Πράγματι οι εικόνες αυτές, έτσι όπως έχουν χρησιμοποιηθεί από τον αρχικό έκδότη αυτού του video album, σε συμδυασμό με το τα κείμενα που τις συντροφεύουν, φωτίζουν άπλετα όλες τις ταξικές και κοινωνικές διαφορές που χωρίζουν δύο αλλιώτικους κόσμους και βέβαια μιλάνε κατ' ευθείαν στη ψυχή ακόμη και ενός απόλυτα ρεαλιστή ή κυνικού ανθρώπου. 

Αλλά μήπως και το μήνυμα που εισπράτουμε δεν είναι απόλυτα ανθρώπινο και χριστιανικό; Εμείς -αλήθεια ποιοί εμείς- τα έχουμε όλα και όμως η απληστεία που μας χαρακτηρίζει, μας ωθεί όλο και σε περισσότερες απαιτήσεις για πράγματα και αγαθά, την ώρα που οι συνανθρωποί μας στις συγκεκριμένες χώρες, σκοτώνονται, λιμοκτωνούν και πεθαίνουν από ασιτία ή ασθένειες, λόγω απουσίας των πιο απλών φαρμάκων. Πως μας το θυμίζουν κάθε τόσο οι πανάκριβες διαφημίσεις της Unicef στα μεγάλα ΜΜΕ: " στείλε και συ το κάτι τι σου και θα σώσεις μια ζωή, ένα παιδί χάνεται κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας στο Τρίτο Κόσμο από την έλληψη ενός εμβολίου". 

Και εγώ ο κυνικός σκατόγερος, με το ένα πόδι ήδη στο τάφο, αντί να βάλω τα κλάματα και να τρέξω στα ΕΛΤΑ για το έμβασμα πρός τη Unicef, κάθομαι μπροστά στον Η/Υ μου και προσπαθώ να σας κάνω να τσαντιστήτε, όχι βέβαια όσο εγώ ο σκληρός και απάνθρωπος, και να αντιδράσετε σαν σωστοί άνθρωποι με αξιοπρέπεια και το ήθος που σας χαρακτηρίζει. Αυτό το video μας λέει κατάμουτρα με θράσος:
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ/ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩ/ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΨΩΦΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΘΕΟΥ/ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ/ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ/ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΖΗΤΑΤΕ/ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ/ ΑΧΑΪΡΕΥΤΟΙ/ 

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΚΌΜΗ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΑΝ ΚΙ' "ΑΥΤΟΎΣ"/ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΤΗ ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ;/

ΣΚΑΣΤΕ, ΛΟΥΦΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΟΣΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΆ/ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΉΣΕΙ/ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΣΤ ΚΟΠΟΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΩΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΑΣ, ΠΑΛΙΟΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ/

ΣΚΑΣΜΟΣ! ΣΚΑΣΜΟΣ ΕΙΠΑ!!! ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ!!!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΝ 14ο ΜΙΣΘΌ, ΟΠΩΣ 
ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ "ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ" ΜΑΣ...


Έχει επεξεργασθεί από τον/την radical30 στις Σαβ Oct 01, 2011 12:03 pm, 1 φορά

Ο κύκλος του αίματος

Ο κύκλος του αίματος που πρέπει να κλείσει εδώ και τώρα, ο φασίστας δολοφόνος των δύο νεαρών και τα λόγια μιας μητέρας που οφείλουμε να ακούσουμε με προσοχή

Μάνος Χωριανόπουλος
news247 Νοέμβριος 04 2013

Δύο νέοι άνθρωποι νεκροί από το χέρι ενός φασίστα φονιά και του συνεργού του. Άλλος ένας, δίνει μάχη για τη ζωή του, που όλα δείχνουν ότι θα την κερδίσει.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν είναι γνωστό ποιοι είναι οι δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη και του σοβαρού τραυματισμού του Αλέξανδρου Γέροντα.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι οι άγνωστοι εκτελεστές των μελών της Χρυσής Αυγής, δεν είναι λιγότερο φασίστες από τον Ρουπακιά, τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. Γιατί όταν δικάζεις, καταδικάζεις και εκτελείς με συνοπτικές διαδικασίες έναν συνάνθρωπό σου, μόνο φασίστας μπορείς να είσαι.

Με το φόνο, μόνο τον φασισμό δικαιώνεις και το κράτος τρόμου και βίας, που προπαγάνδιζαν εδώ και καιρό αυτοί που τώρα εμφανίζονται ως μειλίχιοι και ψύχραιμοι πολιτικοί.

Διότι μπορεί τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γ. Φουντούλη και του Μ. Καπελώνη να μην τους ξέρουμε ακόμα, μπορεί να μην γνωρίζουμε ποιοι έδωσαν την εντολή, ωστόσο ξέρουμε ποιοι εδώ και καιρό έκαναν πρόβες εμφυλίου, στρατολογούσαν παιδιά, τα οποία στοχοποιούνταν και ρίσκαραν τη ζωή τους και το μέλλον τους, για να κάνουν οι μέντορές τους, το κομμάτι τους, λαμβάνοντας βουλευτική αποζημίωση, πουλώντας μπλουζάκια και κάνοντας δουλειές με όσους αλλοδαπούς δεν κυνηγούσαν.

Αυτή την εποχή του ζόφου, με τις «λόγχες στα πεζοδρόμια» και τη «γη που θα τρέμει», παρουσίαζαν ως το νέο που έρχεται, μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, τα μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής και όσοι έγραφαν ότι θα έχουμε νεκρούς, χαρακτηρίζονταν «πουλημένοι» και «άνθρωποι του συστήματος».

Έγραφαν ότι θα έχουμε νεκρούς. Όχι αριστερούς νεκρούς ή δεξιούς νεκρούς ή κεντρώους νεκρούς. Νεκρούς. Θύματα ενός αιματηρού παιχνιδιού. Και δυστυχώς δεν έπεσαν έξω.

Σε δύο μήνες, μετράμε τρεις δολοφονίες. Όσοι όμως σκέφτονται την εκδίκηση, τα αντίποινα και εξακολουθούν να μιλάνε και να πράττουν, αντιμετωπίζοντας τον πολιτικό τους αντίπαλο ή τον συνομιλητή τους ως «σκουπίδι», θα πρέπει να αναρωτηθούν, ποιος ωφελείται από αυτό και πού οδηγεί;

Αν συνεχίσουμε έτσι, το μόνο που θα έχουμε στο μέλλον είναι και άλλα θύματα και άλλες μαυροφορεμένες μανάδες και άλλες κατεστραμμένες ζωές.

Αυτό πρέπει να τελειώσει. Και δεν θα τελειώσει με το να είμαστε όλοι ενωμένοι, αυτή τη μαξιμαλιστική και προβοκατόρικη ανοησία, που δεν ίσχυε ποτέ ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε καμία χώρα, αλλά με το να δείχνουμε σεβασμό προς τον συνάνθρωπο μας και τη ζωή του.

Το ότι απεχθάνομαι τις αρχές, την αισθητική και την πρακτική της Χρυσής Αυγής και ότι θα είμαι πάντα απέναντί της, δεν σημαίνει ότι επιθυμώ την εξόντωση των μελών της.

Το ότι τα δύο θύματα της δολοφονικής επίθεσης, ήταν μέλη αυτής της οργάνωσης, δεν σημαίνει ότι κοιτάζοντας τις φωτογραφίες τους, βλέπω πρώτα την πολιτική τους επιλογή και όχι ότι πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να είναι γείτονες μου ή συγγενείς μου και που χάθηκαν άδικα.

Όλοι όσοι αναφέρθηκαν στους δύο νέους, έκαναν λόγο για καλά παιδιά, που είχαν περιστασιακή σχέση με τη Χρυσή Αυγή και δεν ήταν φανατικοί, θέλοντας να δείξουν το παράλογο της δολοφονίας.

Εδώ είναι το λάθος, που γίνεται βέβαια ακούσια, αλλά παραμένει λάθος. Και κακά παιδιά να ήταν και συνειδητοποιημένοι χρυσαυγίτες, η δολοφονία τους παραμένει γεγονός παράλογο και ανατριχιαστικό.

Η μητέρα του σοβαρά τραυματία Α. Γέροντα, παρά τον πόνο και την αγωνία της, αναφέρθηκε στον θάνατο του Γ. Φουντούλη, του Μ. Καπελώνη, και του Παύλου Φύσσα και με μερικά απλά λόγια, έδειξε το δρόμο.

Ζήτησε να σταματήσει η αιματοχυσία. Ζήτησε αδελφοσύνη.

«Το ίδιο αίμα κυλάει σε όλο τον κόσμο» είπε.

Η οικογένεια του Γ. Φουντούλη, ζήτησε όσοι πάνε στην κηδεία του παιδιού τους να πάνε σαν άνθρωποι και σαν φίλοι. Ούτε αίμα, ούτε τιμή, ούτε πολιτικάντηδες με τα ψηφαλάκια, τα ποσοστά και τις έδρες στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Ας τους ακούσουν με σεβασμό και προσοχή όσοι στο όνομα των νεκρών, απειλούν, βρίζουν και φαντασιώνονται μια μακάβρια εκδίκηση.

Θα είναι τιμή στη μνήμη των θυμάτων, αν κλείσουμε τον κύκλο του αίματος εδώ και τώρα.

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Μάιο του 2007 βρίσκεται στην 24 Μedia και είναι αρχισυντάκτης του News247.gr

▶ Flying over Greece | Πετώντας πάνω από την Ελλάδα - YouTube

▶ Flying over Greece | Πετώντας πάνω από την Ελλάδα

 - YouTube

ΜΠΕΝΙΤΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

ΜΠΕΝΙΤΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Εθνικιστές κατά μεταναστών στους δρόμους της Μόσχας | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Εθνικιστές κατά μεταναστών στους δρόμους της Μόσχας 

| TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Κι αν, την επόμενη φορά, σκοτώσουν κάποιον από την Αριστερά; Του Σ.Κούλογλου | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Κι αν, την επόμενη φορά, σκοτώσουν κάποιον από την Αριστερά;

 Του Σ.Κούλογλου
| TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Ποιοι πραγματικά μπορεί να κρύβονται πίσω από τη δολοφονική επίθεση; | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Ποιοι πραγματικά μπορεί να κρύβονται πίσω από τη δολοφονική επίθεση;

 | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Η φωτογραφία των δύο δολοφονημένων | To-GaMaTo

Η φωτογραφία των δύο δολοφονημένων 

| To-GaMaTo

To εντυπωσιακό "χορευτικό" των φιλάθλων του Παναθηναϊκού....

To εντυπωσιακό "χορευτικό" των φιλάθλων του Παναθηναϊκού....

Βέβαια, στο τέλος του αγώνα το "αγγούρι" ήταν χωμένο στον κώλο του βάζελου!!!

«Οχι» στην «θυματοποίηση» της Χρυσής Αυγής λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - πολιτική - Το Βήμα Online

«Οχι» στην «θυματοποίηση» της Χρυσής Αυγής λέει ο ΣΥΡΙΖΑ 

- πολιτική - Το Βήμα Online

Ποιοι πραγματικά μπορεί να κρύβονται πίσω από τη δολοφονική επίθεση; | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Ποιοι πραγματικά μπορεί να κρύβονται πίσω από τη δολοφονική επίθεση; 

| TVXS - TV Χωρίς Σύνορα