Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Δείτε αυτό το βίντεο. Και μετά ας προβληματιστούμε για πιο λόγο η χώρα μας, η Ελλάδα, έφθασε από ισότιμο μέλος της ΕΕ, να "εξελιχθεί" σε πρωτεύουσα των Βαλκανίων και μάλιστα, αμφισβητούμενη...

@radical30

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ

Σήμερα το βράδυ στις 8, οι φίλοι του Σωτήρη Πέτρουλα, η Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) και όλοι οι δημοκράτες, μ’ ένα λουλούδι στο χέρι, θα τιμήσουν τη μνήμη του στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω, όπου βρίσκεται η προτομή του.

http://youtu.be/UbRW9897QEU
@radical30

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ...

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ...

Σίβυλλα: Εβίβα κροίσοι!



3
εκτύπωσημικρό μέγεθος μεγάλο μέγεθος


Και ξαφνικά άνοιξαν οι μπουκαπόρτες! Ενας αστραφτερός μαύρος «στολίσκος» από τζετ σκι τελευταίας τεχνολογίας και design αιχμής έκανε την εμφάνισή του. Οι άνδρες του πληρώματος στο deck του «Family Day», ντυμένοι με καλοσιδερωμένες λευκές και μπλε στολές, έριξαν μια ματιά από τη γέφυρα.
 
Ο νεαρός αμερικανός προσκεκλημένος σήκωσε το χέρι του λίγο προτού «εξαφανιστεί» στα κρυστάλλινα νερά που το χρώμα τους, μοναδικό, υπέροχο, μοιάζει με εκείνο των ξακουστών θαλάσσιων περιοχών της Καραϊβικής. Το super yacht με αμερικανική σημαία, ένα από τα ωραιότερα και πολυτελέστερα των ναυπηγείων Cantieri Navali Codecasa στο Βιαρέτζιο της Ιταλίας, είχε αγκυροβολήσει στα Πατερονήσια. Ενας μικρός παράδεισος ανάμεσα στην Πάρο και στην Αντίπαρο.
 
Μια πανέμορφη περιοχή που την επισκέπτονται οι ιδιοκτήτες των πλέον glamorous yachts του πλανήτη. Μέσα από τους γαλάζιους Swarovski φακούς των γυαλιών του οίκου Chopard παρακολουθούσα την «κίνηση» σε ένα σκηνικό που έμοιαζε με αυτό των ταινιών της Lara Croft. Γοητευτικοί άνδρες και καλλίγραμμα κορίτσια με στολές και μπικίνι από νεοπρένιο της Blumarine. Πολυτελή σκάφη, ελβετοί τραπεζίτες όπως ο Κριστιάν Στούκι, στενοί φίλοι με έλληνες επιχειρηματίες και... στοίβες από καφάσια με σαμπάνιες Cristal στη γραφική παραλία.
 
Εριξα ένα βλέμμα στον μεγαλοεφοπλιστή, μεγαλογαιοκτήμονα Ντίντη Ευπαλίδη. «Μήπως τελικά βρισκόμαστε στα St. Barths ή στις Μπαχάμες;» τον ρώτησα. «Είναι αυτές εδώ εικόνες μιας Ελλάδας που βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής;» κούνησα το κεφάλι μου σκεπτική. «Οι greek businessmen πίνουν συλλεκτικές σαμπάνιες και συζητούν με ξένους μεγαλοτραπεζίτες για καταθέσεις, για επενδύσεις σε "περιώνυμα" funds και για χαλαρές ημέρες και νύχτες στα πιο trendy spots του πλανήτη» επεσήμανα (?)
Ο Ντίντης προτίμησε να μην απαντήσει. Παρακολουθούσε το εντυπωσιακό μπεζ και λευκό Rivale που πλησίαζε με ταχύτητα στα Πατερονήσια.

Ελληνολάτρης ελβετός τραπεζίτης και... Μπαρντό
Το αναγνώρισα αμέσως. Το Rivale που έβλεπα ήταν το υπερσύγχρονο, συνοδευτικό σκάφος ιδιοκτησίας του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κυριαζάκου. Το extra large αυτό Riva (ένα τέτοιο είχαν χρησιμοποιήσει ο Γκύντερ Ζακς και η Μπριζίτ Μπαρντό για να πάνε πριν από χρόνια διά θαλάσσης σε «πάρτι εποχής» ντυμένοι με μαύρες κάπες), το οποίο διαθέτει μία καμπίνα, καπετάνιο και δύο γοητευτικότατες κοπέλες για να σερβίρουν τους επιβάτες, κάνει τη διαδρομή μεταξύ Μυκόνου, Πάρου και Αντιπάρου.
 
Το Rivale, μόνιμα αγκυροβολημένο στη Mykonos, πραγματοποιεί τη μάλλον κοντινή διαδρομή αντί αδράς αμοιβής. Αυτή τη φορά μετέφερε τον 80χρονο banquier Κριστιάν Στούκι και την ωραία, κατά 30 χρόνια νεότερή του, μαροκινής καταγωγής σύζυγό του Κένζα. Το ζεύγος Στούκι και η παρέα τους απολάμβαναν champagne σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο seaside.
 
Σαμπάνιες και καπετάνιοι-έκπληξη
Σε κάποια στιγμή ο καπετάνιος του Rivale άρχισε να κουνάει το χέρι του στον Ντίντη. Ο shipowner κοίταξε προς το μέρος του. Η μαϊμού «Σουρλουλού», ξαδέρφη της διάσημης «Γεια Χαρά Νταν» του Τομ Κρουζ, πέταξε την μπανάνα της στη θάλασσα.
 
«Τώρα πια θα με αποκαλείτε καπετάν Μάνο» φώναξε ο sunburned κάπτεν στον κ. Ευπαλίδη. Ο πλοιοκτήτης έμοιαζε αποσβολωμένος. Ο friendly καπετάν Μάνος, δεν ήταν άλλος από τον πρώην γνωστό επιχειρηματία, μεγαλομέτοχο της βιομηχανίας Misko, Μάνο Παπαδογιαννάκη. Τι έχει γίνει λοιπόν; Τι ακριβώς κάνει στο Rivale ο κ. Παπαδογιαννάκης, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια, όταν αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα, γνώρισε τη «σκληρή πλευρά» της δημοσιότητας; Ενας άνθρωπος που πριν από το λουκέτο «έπαιζε» συχνότατα στις κοσμικές στήλες και απολάμβανε μια ιδιαίτερα άνετη ζωή. Τώρα τι; That's the question.
 
Private dinner στην αντιπάριο έπαυλη
Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην Αντίπαρο. Σε ένα από τα ωραιότερα σπίτια του νησιού, αυτό του ζεύγους Νώντα και Μαριλίτας Λαμπαδαρίου, οι προσκεκλημένοι αρχίζουν να καταφθάνουν. Φοράω γρήγορα τη μεταξωτή μπλούζα με τους «παρτούς ώμους» του Givenchy, όμοια με αυτή που η Kristen Stewart επέλεξε για τη φωτογράφισή της - by Mario Testino - στο «Vanity Fair» Ιουλίου. Η οικοδέσποινα Μαριλίτα, η οποία γιόρταζε τα γενέθλιά της, ήταν πολύ chic με ένα εξαιρετικό outfit στο καλογυμνασμένο σώμα της.
 
Στα σαλόνια, στις βεράντες και στον κήπο της έπαυλης που έχει φιλοξενήσει τον Σον Κόνερι και τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ οι καλεσμένοι διασκέδασαν μέχρι αργά. Τις συζητήσεις μονοπωλούσαν οι σημαντικές ανασκαφές στο Δεσποτικό, δυτικά της Πάρου και της Αντιπάρου, που επισκέπτονται διεθνείς προσωπικότητες και έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον του Τομ Χανκς. Μεταξύ των προσκεκλημένων ο Στέφανος και η Ειρήνη Μαρινοπούλου, ο Αλέξης και η Σαρλότ Στράτου, ο Στάμος και η Μαρία Στράτου, ο αδελφός της οικοδέσποινας Νίκος Φρονιμόπουλος και η συμπαθής Λίλυ, αδελφή της Ρίτας Γουίλσον-Χανκς.

Το bachelorette party της Αριάδνης
Νεαρά κορίτσια ντυμένα σε χαλαρό, πολύχρωμο bohemian look γέμισαν το δημοφιλές bar «Boogaloo» για το bachelorette party της Αριάδνης Καχραμάνογλου, κόρης old money family. Η Αριάδνη παντρευόταν τον Αγγελο Σεφεριάδη. Λίγο προτού ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας διασκέδασε με μουσικές και δροσερά κοκτέιλ κοντά στις αγαπημένες της φίλες. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι κολλητές της Ιωάννα Μαρτίνου και Αμαλία Πιζάντε, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη.
 
Στην Ταορμίνα με το yacht του Χανδρή
Η Ούρσουλα μας πληροφορεί από την Ταορμίνα της Σικελίας ότι η επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα - αντίθετα με τις φήμες που κυκλοφορούν για ολιγόωρη παραμονή αποκλειστικά και μόνο σήμερα, Κυριακή, στην πρωτεύουσα, γνωρίζω ότι η Presidential suite του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» ετοιμάστηκε και πληρώθηκε για πιθανή διανυκτέρευσή του - απασχολεί έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές.
 
 Αγκυροβολημένο δίπλα σε αυτό ιταλών μεγιστάνων, το yacht του πλοιοκτήτη Μιχάλη Χανδρή φιλοξενεί φίλους και τη δυναμική εφοπλίστρια Μελίνα Τραυλού. Το ζευγάρι απολαμβάνει τις θάλασσες της Νότιας Ιταλίας, ενώ στη θαλαμηγό βρίσκεται επίσης ένα από τα πλέον ισχυρά και πολυσυζητημένα royal couples!

Θερινές στιγμές... around
Δίπλα στην πισίνα του πολυτελούς «Elies Resorts» της Σίφνου διαβάζω το βιβλίο του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ρόμπερτ Κίλι με τίτλο «Η αμερικανική πρεσβεία και η κατάρρευση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, 1966-1969 - Η μαρτυρία ενός διπλωμάτη». Το ίδιο απόγευμα επισκέπτομαι το ζεύγος Κίλι (εξακολουθεί να διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Γιώργο και την Αντα Παπανδρέου) στο σπίτι του στη Σίφνο. Ερχεται κάθε καλοκαίρι.
Η Νόνικα Γαληνέα, πάντα πολύ κομψή, με μια συλλογή από vintage καφτάνια που έφερε μαζί της από το Λονδίνο όπου μένει πια το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, χαλαρή και ξεκούραστη, προτιμά να απολαμβάνει την πανοραμική θέα στη θάλασσα από τις βεράντες του «Elies Resorts».
Στην Αθήνα ο διάσημος chef Nobu Matsuhisa κατόρθωσε με την άφιξή του να συγκεντρώσει στο always popular εστιατόριο, μέσα στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, ολόκληρη την Αθήνα. Ο Mr. Nobu μαγείρεψε ειδικά για τους πελάτες του resto.
Στη Μύκονο ο συνεταίρος του Τάσος Ιωαννίδης, φιλοξενεί μέσα στο «Belvedere»
ως και την ερχόμενη Παρασκευή 27 Ιουλίου μια «εφήμερη μπουτίκ» με τους πολυπολιτισμικούς θησαυρούς των Muzungu sisters, που δεν είναι άλλες από την
Dana Alikhani και την Tatiana Santo Domingo, μέλλουσα σύζυγο του γιου της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, Αντρέα Κασιράγκι.
Last but not least, θα ήθελα να ευχηθώ happy birthday στην όμορφη Ζελιάνα Φράγκου, καθώς επίσης πολλά ακόμη χρόνια ευτυχισμένα κοινής ζωής στο ζεύγος Ανδρέα και Αννυς Πετράκη, το οποίο συμπληρώνει 30 χρόνια γάμου.

ΣΚΕΨΕΙΣ και ΓΡΑΠΤΑ

ΣΚΕΨΕΙΣ και ΓΡΑΠΤΑ

Εντάξει, δέχομαι ότι η έννοια "φιλότιμο" είναι σχεδόν άγνωστη στους
νεοέλληνες. Αλλά η Αξιοπρέπεια, η Οργή, η Αντίσταση; Πάνε κι αυτές;

@radical30