Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Άνεμος Αντίστασης: "Παράνομος" από την ακροδεξιά πλειοψηφία της Βουλής ο Βελουχιώτης. Βίντεο για ΠΑΣΟΚΟΥΣ

Άνεμος Αντίστασης: "Παράνομος" από την ακροδεξιά πλειοψηφία της Βουλής ο Βελουχιώτης.

 Βίντεο για ΠΑΣΟΚΟΥΣ

ΓΚΑΦΑ 'Η ΠΟΥΣΤΙΑ;;;


ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΓΚΑΦΑ
 

Έντρομη η κυβέρνηση από την διαπίστωση, ότι με την απόφασή της να απολύσει τους σχολικούς φύλακες, άνοιξε την πόρτα των σχολείων όλης της χώρας στο εθελοντικό κίνημα πολιτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, που εφ'εξής θα αναλάβουν την φύλαξη των κτιρίων και των μαθητών, προσπαθεί να βρει τρόπο να "μαζέψει" την κατάσταση πέφτοντας από την μία γκάφα στην άλλη.

Συγκεκριμένα, μετά την διαρροή της πρόθεσης του Λαϊκού Συνδέσμου για την φύλαξη των σχολείων, στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιελήφθη δυνατότητας των σχολικών φυλάκων να συνιστούν "κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων, με τους οικείους Δήμους,  σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο"!

Δηλαδή, θεωρούν ότι οι σχολικοί φύλακες είναι σε θέση να συστήσουν εταιρείες security (!) και να αναλαμβάνουν εργολαβικά την φύλαξη των σχολείων!

Αυτό πραγματικά θέλει πολύ φαντασία και είμαστε περίεργοι, ποιος λαμπρός εγκέφαλος από
την κυβέρνηση το σκέφθηκε.
 
Χωρίς να λαμβάνει καν υπ'όψιν, ότι του χρόνου τέτοια εποχή, δεκάδες δήμοι σε όλη την χώρα θα ελέγχονται από τον Λαϊκό Σύνδεσμο, ο οποίος θα οργανώσει "και με το νόμο", πλέον, υπηρεσίες security!

Άλλωστε, ο βουλευτής και υπεύθυνος Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου, Η.Κασιδιάρης, ήταν σαφής:  "Σε λίγους μήνες θα διοικούμε τους μεγάλους δήμους της χώρας… Φανταστείτε να είχαμε χρυσαυγίτη δήμαρχο σήμερα στην Αθήνα. Με 1.000 άτομα θα καθαρίζαμε ολόκληρη την πόλη".

Μέσα σε όλα υπήρξε και άλλη μία "λαμπρή" ιδέα των κυβερνώντων: Δεν θα απολυθούν από τους Δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που κατέχουν ... μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο!

Αυτό κι αν λέγεται εργασιακός ρατσισμός: Πρέπει να έχει διδακτορικό τίτλο ο δημοτικός αστυνομικός, για να κόβει κλήσεις σε παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή να κυνηγάει τους έγχρωμους λαθρέμπορους με τα προϊόντα μαϊμούδες. Ειδάλλως πεθαίνει από την πείνα...
Εκτός και αν τους προορίζουν για ... το κέντρο πυρηνικών ερευνών "Δημόκριτος"!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 
 

troktiko » Δεν έψαξαν για τα 600.000.000.000€ του Σώρρα

troktiko » Δεν έψαξαν για τα 600.000.000.000€ του Σώρρα

Μτετά το Συνέδριο

 
        ΣΥΡΙΖΑ: μετά το συνέδριο
Πέρα από τις τοποθετήσεις στη διάρκεια του συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ έχει ενδιαφέρον η πρόσληψη των απόψεων που διατυπώθηκαν από τα υπόλοιπα κόμματα. Είναι περισσότερο από προφανές ότι ουδεμία όρεξη έχουν να απαντήσουν επί της ουσίας στην Πολιτική Απόφαση. Ενδιαφέρονται μόνο για την παραπολιτική διάσταση και φυσικά ενδιαφέρονται με τρόπο αρνητικό και υποτιμητικό.

Ο αρμόδιος για την εκπροσώπηση της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου επικεντρώθηκε στην διάλυση των συνιστωσών, δηλαδή κάτι που δεν αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή. Το ουσιώδες είναι τι προτάσεις κατεβάζει στον δημόσιο διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι από ποιες εσωκομματικές διαδικασίες έχουν προκύψει. Εντούτοις ο Κεδίκογλου επιχείρησε μια προσομοίωση μιλώντας για τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα. Είπε ότι «είναι αδύναμος να διαλύσει τις συνιστώσες του». Η έμφαση στο «του». Ο Τσίπρας ως κτήτορας. Ετσι ο πρόεδρος προσομοιάζει με τον αρχηγό φαμέλιας που έχει άτακτες κόρες. Δεν μπορεί να μαζέψει τις τσούπρες του.

Κατά τα άλλα η κριτική για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την πεπατημένη του αφηρημένου: «Χωρίς καμία καθαρή απάντηση, με συνθήματα για σφυριά και δρεπάνια, το μόνο που θέλει είναι να μας γυρίσει στο παρελθόν. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να στραφεί στο μέλλον». Την αυτή διαχείριση έκανε και το ΠαΣοΚ, όπερ σημαίνει ότι έχωσε τη μύτη του στα μικροπολιτικά αφήνοντας κατά μέρος τα ουσιώδη: «Ο κύριος Τσίπρας με την ομιλία του σήμερα, παρέδωσε μαθήματα Δημοκρατίας στις συνιστώσες, στον κ. Λαφαζάνη και στον κ. Γλέζο». Το ερώτημα δεν είναι: «Τι το νοιάζει το ΠαΣοΚ για τις εντάσεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ;» Το ερώτημα είναι: «Αυτό κατάλαβε από το συνέδριο;».

Αντί λοιπόν για τις κουτσομπολίστικες αναφορές στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, για το τι είπε ο Γλέζος και πως αντιστάθηκε ο Λαφαζάνης, θα είχε ενδιαφέρον μια τοποθέτηση των άλλων κομμάτων στα κεντρικά θέματα που προέκυψαν. Να απαντήσουν στην πολιτική απόφαση, πρωτίστως στο άρθρο 13.2. Εκεί είναι τα κρίσιμα. «Επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις και ακυρώνουμε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο». 

Σε αυτό οφείλει να απαντήσει ο Κεδίκογλου: γιατί η κυβέρνηση επιλέγει την υποταγή στους τοκογλύφους εάν υπάρχει δυνατότητα λογιστικού ελέγχου; Αν ο λογιστικός έλεγχος αποκλείεται, ας εξευτελίσουν τον ΑλέξηΤσίπρα επ΄αυτού. Το αν μετασχηματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και αν υψώνονται οι τόνοι είναι ιστορικά αδιάφορο. Αν όμως βογκά η κοινωνία ενώ υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, είναι θέμα για συζήτηση. 

το Βήμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας


Ο ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας                                            
του Γιώργου Σταθάκη*


Το μεγάλο βήμα του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε, στο ιδρυτικό του συνέδριο. Η αυτοδιάλυση των μεγάλων και μικρών συνιστωσών προχώρησε ομαλά και ορισμένες μικρές συνιστώσες, που δεν ήταν σύμφωνες, συναίνεσαν στην ιδέα της οριστικής λήψης της απόφασης, εντός τριμήνου. Η μετεξέλιξή του σε ένα ενιαίο, δημοκρατικό κόμμα μελών κατοχυρώθηκε στους νέους καταστατικούς κανόνες. Οι τάσεις και τα ρεύματα σκέψης μπορούν να έχουν υπόσταση, αλλά δεν μπορούν να αποτελούν διακριτές οργανωτικές δομές. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίχθηκε σε ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα με απεριόριστα δικαιώματα για τα μέλη του, πλήρη ελευθερία στη διακίνηση ιδεών και κατοχυρωμένη τη δημοκρατική λήψη των αποφάσεων.

Η βασική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ κατοχυρώθηκε στο προγραμματικό του πλαίσιο. Επιδίωξή του είναι η έξοδος από το μνημόνιο και τις μνημονιακές πολιτικές, η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με όρους διαγραφής μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης, η παραμονή της χώρας στο ευρώ, και η διεκδίκηση της αλλαγής των ευρωπαϊκών πολιτικών διαχείρισης της κρίσης.

Οι προγραμματικές προτάσεις του καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ριζικών αλλαγών που χρειάζεται το πολιτικό σύστημα, η δημόσια διοίκηση, η αναβάθμιση της κοινωνικής προστασίας, η παραγωγική μεταστροφή της ελληνικής οικονομίας, οι εργασιακές σχέσεις και η αντιστροφή της διαδικασίας φτωχοποίησης μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Η πολιτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην ιδέα ενός μεγάλου πλειοψηφικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία που θα περιλαμβάνει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων από τον ευρύτερο σοσιαλιστικό χώρο μέχρι την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τις δυνάμεις της Οικολογίας που θα εργαστεί για τη δημοκρατική ανατροπή και την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.

Το προγραμματικό πλαίσιο και η βασική πολιτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ απέκτησαν άνετη πλειοψηφία στο ιδρυτικό συνέδριο και η εκλογή του πρόεδρου Αλέξη Τσίπρα ήταν πανηγυρική. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο κόμμα είναι πλέον έτοιμος να δώσει ελπίδα και προοπτική σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται από τις ακραίες και καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου και τον ατέλειωτο κύκλο της δημοσιονομικής προσαρμογής και της ύφεσης.

 
Ο Γιώργος Σταθάκης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ*
Protagon.gr
  1. Dimitris Vardavas
     Για ποιους λόγους έγραψα το άρθρο για τον ΣΥΡΙΖΑ


    Σε άρθρο στους New York Times που προκάλεσε αίσθηση, ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, υιός του θρυλικού οικονομολόγου που συνεχίζει την κληρονομιά του πατέρα του με μελέτες για την οικονομική ανισότητα, έγραφε με τον Γιάννη Βαρουφάκη ότι «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα».

    'Οπως εξηγεί σε συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή», «αυτό που θέλαμε να τονίσουμε είναι ότι μόνο ένα κόμμα που είναι υπέρ της Ευρώπης, αλλά αποφασισμένο να αλλάξει την πολιτική της, μπορεί να ελπίζει ότι θα το καταφέρει. Δεν υπάρχει λύση που απλώς να ακολουθεί τις ακόμη πιο καταστροφικές απαιτήσεις της τρόικας. Είναι προφανές ότι η τρόικα βρίσκεται σε αρπακτική διάθεση, δεν προωθεί την ανάκαμψη στην Ελλάδα, απλώς προσπαθεί να μαζέψει όσα περισσότερα μπορεί από χρέη που κατά τα άλλα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, είναι ξεκάθαρο αυτό».

    Σύμφωνα με τον Γκάλμπρεϊθ, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του μπορεί να συμβάλει στο να αλλάξει η πολιτική της Γερμανίας.
  2. «Αυτός είναι ο τελικός σκοπός, η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να πεισθεί να ακολουθήσει διαφορετική πορεία. Μόνο μια αλλαγή πολιτικής εντός της Γερμανίας θα σώσει την Ευρώπη». Πιστεύει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει έκτακτα μέτρα σταθεροποίησης στις οικονομίες της περιφέρειας για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα σε τέσσερις τομείς: στο δημόσιο χρέος, τις τράπεζες, την κατάρρευση των επενδύσεων και τις ανθρωπιστικές ανάγκες.

    Καμία βελτίωση

    Όταν ερωτάται τι τον κάνει να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να αλλάξει την πολιτική της Γερμανίας, με δεδομένο ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός, και ο Αντώνης Σαμαράς, ως αντιπολίτευση, αρνούνταν να προσυπογράψουν τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας, αλλά τελικά αναγκάστηκαν να το κάνουν, διστάζει:
  3. «...Λοιπόν, αυτή είναι μια εξαιρετική ερώτηση... Αλλά είμαστε πλέον πέντε χρόνια μέσα στην κρίση και τρία σε ένα πρόγραμμα λιτότητας, άρα ο ισχυρισμός ότι θα υπάρξει ένα σημείο καμπής και βελτίωση με την υπάρχουσα πολιτική δεν πείθει πλέον κανέναν. Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι μια νέα κυβέρνηση που θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική θα επιβίωνε για πολύ καιρό. Δεν θα επιβίωνε, ούτε οι πολιτικές της θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα».

    Ο Γκάλμπρεϊθ απορρίπτει την πολιτική της ανάκαμψης μέσω της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στην Ευρωζώνη:
  4. «Δεν υπάρχει περίπτωση! Ανταγωνιστικότητα τίνος; Οι δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας είναι η ναυτιλία και ο τουρισμός. Η ναυτιλία εξαρτάται από την παγκόσμια οικονομία, όχι την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Και ο τουρισμός εξαρτάται από τα εισοδήματα στη Γερμανία και τη Βρετανία. Είναι χίμαιρα να πιστεύεις ότι μπορείς να έχεις  μια Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία κάθε χώρα θα έχει εμπορικό πλεόνασμα, την ώρα που        η Γερμανία έχει ένα τεράστιο πλεόνασμα. Δεν βγάζει νόημα λογιστικά, μαθηματικά, ρεαλιστικά... Το γεγονός ότι ακόμη μιλούν για ανάκαμψη μέσω της ανταγωνιστικότητας, απλώς δείχνει τη διανοητική αποτυχία των προσεγγίσεων στην κρίση και τα προβλήματα     της περιοχής».

    Εντός Ευρωζώνης

    Ο Γκάλμπρεϊθ θεωρεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη:   
  5.  «Οι Ευρωπαίοι έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμούν η Ελλάδα να εξέλθει της Ευρωζώνης και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν προτείνει κάτι τέτοιο. Άρα, το ζήτημα είναι πώς αντιμετωπίζεις το πρόβλημα εντός της Ευρωζώνης. Η δυσκολία είναι ότι η Ευρώπη είναι πολύ ευάλωτη, ιδιαίτερα οι χώρες της περιφέρειας, στις συνέπειες της κρίσης που ξεκίνησε στις ΗΠΑ. Πρώτον, διότι της λείπουν ενιαίοι σταθεροποιητικοί μηχανισμοί, που λίγο-πολύ έχουν σταθεροποιήσει τα πράγματα στις ΗΠΑ. Δεύτερον, διότι τα εν λόγω χρέη είναι δημόσια και όχι ιδιωτικά. Τα νοικοκυριά ή αποπληρώνουν τα χρέη τους ή πτωχεύουν, αλλά τα δημόσια χρέη δεν αποπληρώνονται ποτέ, ή γίνεται επαναδιαπραγμάτευση ή χρεωκοπία. Και αν υπάρξει χρεωκοπία, τότε φυσικά υπάρχει και πολιτική κρίση».

    Ούτε πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να εξαναγκασθεί να φύγει από την Ευρωζώνη.
  6. «Μια χώρα μπορεί να φύγει από την Ε.Ε., αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει νομική πρόβλεψη
  7. που να επιτρέπει την έξωσή της από την Ευρωζώνη. Μια ρεαλιστική απειλή θα ήταν αυτό
  8. που συνέβη στην Κύπρο, μια τραπεζική κρίση που θα κατέστρεφε το τραπεζικό σύστημα.
  9. Σε αυτή την περίπτωση, έχεις ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο,    και θα ήταν ένα πρόβλημα δεκαπλάσιο σε μέγεθος από το Κυπριακό. Επιπλέον, γρήγορα θα μεταδιδόταν, διότι η Πορτογαλία δεν βρίσκεται μακριά από την Ελλάδα. Και      αν έχεις πρόβλημα σε αυτές τις δύο χώρες, ποιος λέει ότι δεν θα το έχεις και στην Ισπανία;       
  10. Οι Ευρωπαίοι, λοιπόν, πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν βρίσκονται μακριά από μια σειρά προβλημάτων που θα δοκίμαζαν την πολύ αναποτελεσματική διαχείριση της κρίσης που   έχουν κάνει μέχρι σήμερα».


     Τζέιμς Γκάλμπρειθ
          16 Ιουλ 2013 | tvxsteam tvxs.gr