Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ...


Ένας χωρικός πάει για ψώνια στο χωριό, αλλά χαλάει το αυτοκίνητό του
και αναγκάζεται να τοc πάει για επισκευή στο συνεργείο της περιοχής.
Όμως, επειδή η επισκευή  δεν μπορεί να γίνει την ίδια μέρα, αποφασίζει
να γυρίσει σπίτι του με τα πόδια. Το πρόβλημά του είναι πώς θα
κουβαλήσει τα πράγματα, που αγόρασε δηλ. 5 κιλά μπογιά, έναν άδειο
κουβά, 2  κότες και μια χήνα.

Ενώ προβληματίζεται τον πλησιάζει μια γριούλα που όπως φαίνεται έχει χαθεί...
- "Μήπως μπορείτε να μου πείτε, πως θα πάω στην οδό Άρεως 22," ρωτάει εκείνη.
- Βέβαια, το αγρόκτημα μου είναι εκεί κοντά, ελάτε μαζί μου. Το πρόβλημά μου
είναι πως θα κουβαλήσω τα ψώνια μου..."
- Απλούστατο ,λέει η γριούλα. Βάλτε το κουτί της μπογιάς μέσα στον
άδειο κουβά και πιάστε τον με το ένα χέρι, πιάστε την χήνα με το άλλο
χέρι και βάλτε από μία κότα σε κάθε μασχάλη.

Ο χωρικός εντυπωσιάστηκε, την ευχαρίστησε για την ιδέα, συνέχισαν
μαζί. Σε κάποια στιγμή, ο χωρικός πρότεινε να κόψουν δρόμο. Οπότε η
γιαγιά του λέει:
-"Α από εκεί είναι ερημιά. Ποιός με διαβεβαιώνει ότι καθοδόν δεν θα με
στριμώξετε, και αφού μου σηκώσετε το φουστάνι, θα μου κάνετε ένας Θεός
ξέρει τι..."

Ο χωρικός, χωρίς να θέλει να την προσβάλλει, της απαντάει:
- "Θεέ και Κύριε, πως θα μπορούσα να σας κάνω τέτοιο πράγμα, αφού
μεταφέρω 5 κιλά μπογιά, 2 κότες, μια χήνα? Θα χάσω τα πτηνά μου"
- " Απλούστατο:  θα ακουμπήσετε κάτω τη χήνα, θα την καλύψετε με τον
άδειο κουβά, θα βάλετε από πάνω το κουτί της μπογιάς και εγώ θα κρατάω
τις κότες" !!!


@radical30

Η «πολιτική της έντασης»

Η «πολιτική της έντασης» βοηθά την κυβέρνηση




Δράση παρακρατικών μηχανισμών που κατευθύνονται από κύκλους της
εξουσίας, με στόχο να περισπάσουν την προσοχή του ελληνικού λαού και έτσι
να διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει εξουθενωτικά αντιλαϊκά μέτρα
στη Βουλή ή κάποιο νέο κύμα χαμηλής έντασης δραστηριότητας από αναρχικές
ομάδες με γκαζάκια και σποραδικούς πυροβολισμούς σε κτίρια;

'Η μήπως αθέλητη συνύπαρξη και των δύο φαινομένων; Τα ερωτήματα αυτά
γεννιούνται αυθόρμητα στο μυαλό του κάθε Ελληνα, με αφορμή το μπαράζ
επιθέσεων με γκαζάκια τις τελευταίες ημέρες και τους νυχτερινούς
πυροβολισμούς κατά των γραφείων της ΝΔ. Τέτοια ερωτήματα άλλωστε
προκαλούν πάντα ανάλογα φαινόμενα σε μια χώρα σαν τη δική μας, όπου η
δράση του παρακράτους έχει πολύ μακρά ιστορία, αλλά και οι επιθέσεις με
γκαζάκια αποτελούν ρουτίνα.

Απαντήσεις στα θέματα αυτά δεν παίρνει ποτέ ο κόσμος. Ελάχιστα άτομα είναι αυτά που γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά αυτοί δεν μιλούν ποτέ κι έτσι όλοι εμείς οι υπόλοιποι παραμένουμε σε βαθύ σκοτάδι, κάνοντας υποθέσεις και δυσπιστώντας απέναντι στους πάντες και πρωτίστως απέναντι στις Αρχές. Μόνο ορισμένες πολιτικές
επισημάνσεις μπορούμε να κάνουμε εμείς - και αυτές επισφαλείς.

'Oπως κάθε φορά που κάποιος δεν ξέρει τους δράστες κάποιου αξιοσημείωτου γεγονότος και προσπαθεί να καταλάβει σε χοντρές γραμμές τι συνέβη, το πρώτο
ζήτημα που μπαίνει είναι το ποιός ωφελείται από το γεγονός, ποιός ωφελείται πολιτικά.

Αυτό το κριτήριο δεν είναι απόλυτο, δεν ισχύει όλες τις φορές, αλλά πολύ συχνά έχει βαρύνουσα σημασία. Και επειδή αναφερόμαστε στην πολιτική, σε καμιά περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι ο ωφελούμενος είναι και ο δράστης ή ο οργανωτής του ευνοϊκού γι' αυτόν γεγονότος.

Στις περιπτώσεις δράσης του παρακράτους κάθε εξουσίας, ποτέ δεν ήταν ο πρωθυπουργός αυτός που έδινε τις σχετικές εντολές. Συχνά δεν ήταν καν μπλεγμένος ούτε κάποιος σκοτεινός υπουργός της εκάστοτε κυβέρνησης. Αυτό, ιστορικά στην Ελλάδα, έχει αποτυπωθεί με ανάγλυφο τρόπο στην περιβόητη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;» όταν επί πρωθυπουργίας του δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν κάποιοι τρομοκράτες επέλεξαν κατά σύμπτωση να πυροβολήσουν κατά των γραφείων της ΝΔ τα χαράματα της ίδιας μέρας που η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη ψήφισε στη Βουλή την επαίσχυντη παραίτηση της Ελλάδας από κάθε δικαίωμα ασυλίας κρατικής περιουσίας έναντι των δανειστών.

Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι αν κάποια ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να
αποπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις, τότε η ΕΕ ή το ΔΝΤ ή η ΕΚΤ, έχουν
νομικά το δικαίωμα να κατασχέσουν την... Ακρόπολη ή το κτίριο της
Βουλής! Το αν θα το κάνουν ή όχι οι ξένοι δανειστές είναι δευτερεύον για
την ώρα. Το εξωφρενικό είναι το τι υπέγραψαν με την ψήφο και των
βουλευτών τους η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Επιπλέον, την ώρα που τα εισοδήματα καταρρέουν, η κυβέρνηση αυξάνει, ως πρώτη δόση για το 2013, την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 13%, «γδέρνει» για μια ακόμα φορά τον ελληνικό λαό επιβάλλοντας πρόσθετους φόρους 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, με πρώτα θύματα φυσικά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά και
όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Μεθαύριο πρέπει να αποφασίσει η Βουλή, αν για τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ
θα παραπέμψει σε προανακριτική επιτροπή τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ με ενδιαφέρον πολιτικό αναμένεται και το πόσοι βουλευτές από τους 300 θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής και του εκ των κυβερνητικών εταίρων προέδρου του ΠΑΣΟΚ,
Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση κατηγορείται επίσης και δικαίως, από την αντιπολίτευση, ότι κυβερνά
με αλλεπάλληλα «κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα», λόγω της συστηματικής προσφυγής της σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που επιτρέπονται σε σπανιότατες περιπτώσεις, λόγω απολύτως έκτακτων συνθηκών. Αυτό είναι το εξαιρετικά δυσμενές για την κυβέρνηση πολιτικό κλίμα, μέσα στο οποίο κάποιοι πυροβόλησαν τα άγρια μεσάνυχτα τα γραφεία της ΝΔ.

Μιλώντας από πολιτική σκοπιά, το μόνο βέβαιο είναι, πως σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει
να ωφεληθεί τίποτα από την ενασχόληση των μέσων ενημέρωσης και της κοινής γνώμης, όχι με τα προαναφερθέντα κρίσιμα θέματα, αλλά με τον κάλυκα στο άδειο γραφείο του προέδρου της ΝΔ, το οποίο είχε μήνες να επισκεφθεί, όπως ανέφεραν
δημοσιογράφοι και μάλιστα στην κρατική τηλεόραση. Σύμπτωση; Δεν θα το
μάθουμε ποτέ.


ethnos.gr

_________________
radical30

Οι καρμίρηδες και εμείς

   Του Σταύρου  Θεοδωράκη                     
 
           
Η χώρα λοιπόν βρήκε προορισμό. Θα διαλευκάνει τι έγινε με την λίστα Λαγκάρντ. Αυτή την στιγμή καταθέτουν οι υπάλληλοι Παπακωνσταντίνου. Στην συνέχεια θα έχουμε τους υπαλλήλους Βενιζέλου (νομίζω έχει μεγαλύτερο ρόστερ). Μετά τους υπαλλήλους Παπανδρέου και αμέσως μετά τους υπαλλήλους Παπαδήμου. Ο Πικραμένος προς το παρόν την γλυτώνει. Με τους υπαλλήλους θα βγάλουμε την βαρυχειμωνιά και μετά θα έρθουν οι συγγενείς. Παραλλήλως θα ακροασθούμε τους πρώην και νυν γραμματείς ΣΔΟΕ, φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων, πληροφοριακών συστημάτων καθώς και τους διοικητές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της  ΕΥΠ (μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ΕΥΠ έφερε πρώτη το 2010 την «λίστα» στην Ελλάδα).

Προσοχή: η κουβέντα δεν αφορά ποιοι έχουν λεφτά στην HSB (ή είχαν μέχρι το 2007– για να είμαστε ακριβείς) και πόσα από αυτά είναι μαύρα και αφορολόγητα – αυτή είναι κουβέντα που κάνουν οι καρμίρηδες Γερμανοί, Ιταλοί, Ισπανοί, Γάλλοι, Βρετανοί και Αμερικάνοι, που νοιάζονται για διαφυγόντες φόρους -  εδώ εμείς είμαστε πολιτικά ζώα και ως τέτοια συμπεριφερόμαστε. Το θέμα λοιπόν για μας εδώ είναι «ποιοι ήξεραν για την λίστα και γιατί δεν την αξιοποίησαν». Αυτό και μόνο αυτό, συζητούν τα κανάλια, οι εφημερίδες, το ίντερνετ, η Βουλή, τα κόμματα, το ΣΔΟΕ, η εισαγγελία.  Το γεγονός ότι σήμερα όλοι ξέρουμε για την λίστα και δεν την αξιοποιούμε παρά μόνο συζητούμε γι' αυτούς που δεν την αξιοποίησαν, είναι μια μικρή λεπτομέρεια που κάποια στιγμή θα προστεθεί στο ιατρικό ιστορικό του έλληνα ασθενή.

Θέλω να κάνουμε μια στάση και να το σκεφθούμε. Ο Χερβέ Φαλτσιάνι υπάλληλος της HSBC Γενεύης υποκλέπτει το 2007 τις καρτέλες δεκάδων χιλιάδων μεγαλοκαταθετών. Προσπαθεί να τις πουλήσει σε λιβανέζικη τράπεζα, μπαίνουν στην μέση όμως οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και αποκτούν τις καρτέλες. Τα «ονόματα» χαρίζονται από τους ισραηλινούς στους Γάλλους – κάποιοι θα σου πουν ότι αγοράζονται από τους Γάλλους – και σύντομα όλοι οι «δυτικοί» υπουργοί Οικονομικών αποκτούν και από μια λίστα πελατών της HSBC Γενεύης (οι Γερμανοί την αγοράζουν δημοσίως και επισήμως). Η Κριστίν Λαγκάρντ αποφασίζει να δωρίσει τις καρτέλες με τα ελληνικά ονόματα στην Ελλάδα (προφανώς για να μας… διχάσει). Τα υπόλοιπα σας είναι γνωστά.

Η μεγαλύτερη διαρροή στοιχείων από την Ελβετία, στην Ελλάδα μετατρέπεται στην μεγαλύτερη πολιτική φαρσοκωμωδία. Την λίστα την παίρνουμε πρώτη φορά το 2010 (μέσω ΕΥΠ – είπαμε), δεύτερη φορά το 2012 (με τρεις απεσταλμένους του Στουρνάρα), αλλά σε κάθε περίπτωση οι 2062 έλληνες μεγαλοκαταθέτες δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν. Οι offshore τους και όλα τα άλλα επιβαρυντικά στοιχεία που περιέχουν οι καρτέλες τους δεν κινδυνεύουν. Και έχουν όλο τον χρόνο να διορθώσουν τα βρώμικα ίχνη τους στο «παρελθόν», όσο εμείς ασχολούμαστε με τους υπαλλήλους του Παπακωνσταντίνου.

Αν ήταν Γάλλοι, Ισπανοί, Αμερικανοί, Βρετανοί, Ιταλοί ή Γερμανοί θα είχαν ήδη υποχρεωθεί να πληρώσουν τα μισά τους λεφτά στο κράτος (αν δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι είχαν πληρώσει φόρους πριν τα στείλουν στην HSBC) εδώ μπορούν να συνεχίζουν να αλλάζουν κανάλια. Άλλωστε κάποιοι λαοί ενδιαφέρονται για το εθνικό ταμείο και την φορολογική έστω δικαιοσύνη (οι καρμίρηδες – είπαμε), κάποιοι άλλοι για τα θεάματα μόνο.


πηγη: protagon.gr