Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Η τριπλή απογοήτευση! | sportdog.gr

Η τριπλή απογοήτευση! | sportdog.gr

Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου - Confessions of an Economic Hit Man

Aλέξης Τσίπρας


Αλέξης Τσίπρας

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ απευθύνθηκε και στο εσωτερικό της παράταξης, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του.

’’ Ξέρουμε ότι οι αγορές θα είναι ενδεχομένως για μακρά περίοδο εχθρικές στην Ελλάδα. Οι αγορές παίζουν τα δικά τους παιχνίδια. Εμείς όμως έχουμε το δικό μας στόχο. Και ξέρουμε επίσης, ότι μόνο μετά την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, θα σταματήσουν οι αγορές να είναι εχθρικές ", υπογράμμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε:

" Το σχέδιό μας, λοιπόν, έχει αρχή μέση και τέλος. Δεν είναι ασπόνδυλο, σαν αυτό της κυβέρνησης Σαμαρά. Που όταν η Λαγκάρντ τους ζήτησε, αμέσως μετά τις εκλογές του 2012, να διευθετήσουν και με δική της στήριξη το αναγκαίο κούρεμα του χρέους, αυτοί το κάρφωσαν στο θείο Σόιμπλε. Και τους είπε ξεχάστε το. Και αυτοί γύρισαν πίσω ήσυχα ήσυχα και συνέχισαν να κάνουν τα μαθήματά τους, σαν πειθαρχημένοι και υπάκουοι μαθητές ".

Αναφορικά με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: " Χωρίς να αποκλείουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η εκλογή για την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας είναι ένα ορόσημο. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει τον αριθμό βουλευτών που χρειάζεται για να συνεχίσει τον καταστροφικό της δρόμο. Αυτό φάνηκε καθαρά και στην κοινοβουλευτική συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης ".

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων: " Ξεκαθαρίζουμε ότι για εμάς το ζήτημα δεν είναι αριθμητικό. Είναι πολιτικό. Και δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του προέδρου. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Έχει να κάνει με το γεγονός, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον την δημοκρατική νομιμοποίηση να συνεχίσει να καταστρέφει την χώρα. Την εντολή που απέσπασαν τον Ιούνιο του 2012, εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας τους πολίτες, και καταθέτοντας ένα ψεύτικο πρόγραμμα διεξόδου, την έχουν χάσει, εδώ και πάρα πολύ καιρό ".


" Ο λαός το Μάιο τους αποδοκίμασε. Είναι η κυβέρνηση του δεύτερου και του τέταρτου κόμματος. Δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση για να συνεχίσουν. Ο τόπος χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, με νέο σχέδιο, και με νέα, ισχυρή λαϊκή εντολή. Και η κυβέρνηση αυτή θα είναι μια αριστερή κυβέρνηση, θα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ”.  

Ηλίας Πετρόπουλος - ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ηλίας Πετρόπουλος - ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αρης Βελουχιωτης Το διλημμα Ολόκληρη η ταινία