Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η μεγάλη αρπαχτή...

Δημοσιεύθηκε στις 19 Δεκ 2013
Ο Π. Λαφαζάνης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο επιμένει να νομοθετεί με αφορμή την κατάθεση του ν/σ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. "Ν/σ δεν υπάρχει, θα κατατεθεί κάποια στιγμή" "Έτσι κλονίζεται τα θεμέλια της δημοκρατίας" ενώ χαρακτήρισε το ν/σ για τα ακίνητα, "ν/σ της μεγάλης αρπαχτής"

http://youtu.be/zlQdkvGPZp4

ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

Dimitris Vardavas

Όλοι αθώοι λέει για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Λογικό.
Αφού από τότε, τους ξαναψήφισες ίσα με 5 φορές.
Τους αθώωσες και με το παραπάνω!!!
--------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

«Αν δεν αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο μια χώρα να οδηγείται από τη συμπεριφορά των συμμάχων της και των κυβερνήσεών της στο να μην μπορεί να υπερασπιστεί στοιχειώδη οικονομικά και αμυντικά δικαιώματα, τότε τι είναι;» αναρωτήθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Θ. Δρίτσας, και σχολίασε ότι «ξέρουμε πολύ καλά ποια ανταγωνιστικά συμφέροντα οδήγησαν στην κατάρρευση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά: συμφέ...ρον είχαν οι Γερμανοί, συμφέρον έχει η Abu Dhabi Mar LLC».

Ο Θ. Δρίτσας έθεσε το ερώτημα: «Τι είδους αμυντική αλληλεγγύη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είναι αυτή, όταν το Πολεμικό Ναυτικό δεν μπορεί να έχει αυτά που προγραμμάτισε εξαιτίας εκβιασμών επιχειρήσεων που έχουν ταύτιση με κρατικές πολιτικές;».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τη στάση της Ν.Δ., που είχε καταγγείλει την Εκτελεστική Συμφωνία που είχε ψηφιστεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ. Ο Θ. Δρίτσας επισήμανε ότι τη σειρά αποδείξεων και ισχυρών ενδείξεων δεν τις καταθέτει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι άλλες πηγές από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας ή τον πρώην Αρχηγό ΓΕΝ, Ναύαρχο Χρηστίδη. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «οι μόνοι ευχαριστημένοι από την Εκτελεστική Συμφωνία είναι οι Γερμανοί της HDW», καθώς «απέφυγαν οποιαδήποτε κύρωση για τη συμβατική τους ασυνέπεια, ξεφορτώθηκαν ύποπτα αντισταθμιστικά ωφελήματα αξίας περίπου 250 εκατ. ευρώ και επιπλέον έλαβαν μια νέα παραγγελία αξίας σχεδόν 1 δισ. ευρώ».

Ο Θ. Δρίτσας τόνισε ότι «πρώτιστο ζήτημα είναι να αναλάβει η Βουλή τον ρόλο που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να αναλάβει η κυβέρνηση» υπενθυμίζοντας ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε κι υποσχέθηκε ότι στις 31.12.2012 θα υπάρχει λύση, αλλά είχαμε νέο αδιέξοδο» και σημειώνοντας ότι δεν μπορεί «να αφεθεί όλη αυτή η ιστορία να εξελίσσεται, με αυτόματο πιλότο, προς το απόλυτο κενό». Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ τους έθεσε το ερώτημα:

«Μετά την καταψήφιση τι θα κάνετε ακριβώς; Θα παραλάβετε τα υποβρύχια; Θα λειτουργήσετε τα ναυπηγεία; Θα δώσετε θέσεις εργασίας στους εργαζόμενους;» παρατηρώντας ότι «αν δεν το κάνετε, τότε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να καταψηφίσετε αυτήν την πρόταση».

Μήτρογλου έως το 2017! - Ολυμπιακός - SPORT 24

Μήτρογλου έως το 2017! - Ολυμπιακός

- SPORT 24

ΔΑΒΙΔ - Ο Φονιάς του Γίγαντα (Ντοκιμαντέρ History Channel) - Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online

ΔΑΒΙΔ - Ο Φονιάς του Γίγαντα (Ντοκιμαντέρ History

- Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online

Το Ευαγγέλιο του Ιούδα (Ντοκιμαντέρ National Geographic) - Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online

Το Ευαγγέλιο του Ιούδα (Ντοκιμαντέρ National Geographic)

- Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online

Γκάντι - Ελευθερία Τώρα (BBC) - Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online

Γκάντι - Ελευθερία Τώρα (BBC) -


ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ (1869 - 1948)

Από παιδί δεν είχα ποτέ κάποια πρότυπα ανθρώπων που να πήραν στη ψυχή μου τη θέση του ειδώλου. Μέχρι τα 12-13 μου, έτρεφα ένα σεβασμό στον Ιησού Χρηστό όπως όλοι οι έλληνες εκείνης της εποχής (γεννήθηκα το 1930). Αργότερα αυτό άλλαξε δραματικά, με την έννοια ότι δεν μπορούσα να δεχθώ τα παραμύθια του παπαδαριού περί Θεάνθρωπου, "κρίνου", θαυμάτων και αναστάσεων...

Μέσα μου όμως, είχαν γράψει ανεξίτηλα οι διδασκαλίες και οι παραβολές του, όπως μας τις μετέφεραν στο σπίτι και στο σχολείο. Και άλλωστε κανείς άθρησκος, όπως εγώ, δεν έχει να αρθρώσει αρνητική λέξη για τα νοήματα αυτής της πανανθρώπινης διδασκαλίας.

Τώρα, γέρος πια, και μετρώντας αντίστροφα το χρόνο που μου απομένει να ζήσω και να μιλήσω χωρίς φόβο αλλά με πάθος, δηλώνω απερίφραστα, ότι μόνο σαν άνθρωπο, σαν παιδί του Ιωσήφ και της Μαριάμ, μπορώ να δεχθώ την ύπαρξη του Ιησού. Ούτε θαύματα, ούτε αναστάσεις, ούτε θεϊκή οντότητα. Δηλαδή έχω αποδεχθεί στη πράξη - και όχι επειδή διάβασα την άποψη του Νίκου Καζαντζάκη για τον Ιησού, τη ζωή του και τη διδασκαλία του. Μέχρι εκεί και τίποτα παραπάνω. Ούτε λέξη....

Κάνοντας λοιπόν τώρα ταμείο και προσπαθώντας να εντοπίσω όχι κάποια είδωλα, αλλά κάποιους ξεχωριστούς ανθρώπους, της μετά Χριστό εποχής, που να επηρρέασαν με κάποιο τρόπο και σε ένα μέτρο, τον τρόπο της σκέψης μου και την φιλοσοφία μου για τη ζωή των ανθρώπων, σταματώ σε δύο μόλις ονόματα: του Μαχάτμα Γκάντι κυρίως και αρκετά μετά, του Τσε Γκεβάρα. Υπήρξαν οι δύο μεγαλύτεροι επαναστάτες της σύγχρονης εποχής, χωρίς καμιά αμφιβολία, αλλά και με απτή και αξεπέραστη αποτελεσματικότητα.

Ο Τσε, όπως και ο Ιησούς, είχαν τη "τύχη" να φύγουν νεότατοι και σε πλήρη δράση και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο: τους εκτέλεσαν εκείνοι τους οποίους μάχονταν, τα κατεστημένα της εποχής τους δηλαδή. Και μόνο η ώρα και ο τρόπος του θανάτου τους, μπορεί να συνδράμει σε μεγάλο βαθμό στην "ηρωποίησή" τους. Πέθαναν αναμάρτητοι, γιατί δεν πρόλαβαν να αμαρτήσουν.... (σ.σ. Κάτι ανάλογο συναίβει και με δύο "δικούς μας" αξιόλογους άνδρες: Και ο Άρης Βελουχιώτης και ο Νίκος Μπελογιάννης, σκοτώθηκαν νεότατοι και έτσι "γλίτωσαν" τη σίγουρη φθορά της φήμης τους, που σχεδόν αναπότρεπτα θα επέρχονταν μέσα από την πολιτική καριέρα που θα βίωναν στη συνέχεια).

Ένα βασικό, επομένως, συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει, μετά τα παραπάνω, είναι ότι: Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (σε κάθε επίπεδο) είναι άρρικτα συνδεδεμένη με την αυθαιρεσία, την αδικία, τη βίαιη καταστολή του δικαίου των εξουσιαζομένων (σε κάθε είπεδο, επίσης), τη σκληρότητα, κλπ.
Και έτσι,  σιγά σιγά, ανάμεσα σε 3 σωστά και 10 λάθη, η φυσιογνωμία του Ηγέτη (σε κάθε επίπεδο, ξανά) διαβρώνεται,  και ο χαρακτήρας που τον οδήγησε στην εξουσία  αποτελεί πλέον μια ξεθωριασμένη "μαγική εικόνα" του άλλοτε ...

Ο μοναδικός ηγέτης που ξέφυγε από αυτή τη μοιραία επίδραση της εξουσίας στον χαρακτήρα του, είναι ο Μαχάτμα Γκάντι.  Γι' αυτό και τον θεωρώ τον μεγαλύτερο επαναστάτη της παγκόσμιας Ιστορίας.

@radical30

Αλλά ας μείνουμε περισσότερο στη ξεχωριστή φυσιογνωμία του Μαχάτμα Γκάντι.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=n25lULH_9yA#t=0














 Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online

Adolf Eichmann: Τα Μυστικά Απομνημονεύματα - Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online

Adolf Eichmann: Τα Μυστικά Απομνημονεύματα -

Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online

''15" Αντιφασισμός

''15" Αντιφασισμός

Ολιγαρχία (Oligarchy) - Στέλιος Κούλογλου (2012)

Ολιγαρχία (Oligarchy)

- Στέλιος Κούλογλου (2012)