Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

Dimitris Vardavas

Όλοι αθώοι λέει για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Λογικό.
Αφού από τότε, τους ξαναψήφισες ίσα με 5 φορές.
Τους αθώωσες και με το παραπάνω!!!
--------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

«Αν δεν αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο μια χώρα να οδηγείται από τη συμπεριφορά των συμμάχων της και των κυβερνήσεών της στο να μην μπορεί να υπερασπιστεί στοιχειώδη οικονομικά και αμυντικά δικαιώματα, τότε τι είναι;» αναρωτήθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Θ. Δρίτσας, και σχολίασε ότι «ξέρουμε πολύ καλά ποια ανταγωνιστικά συμφέροντα οδήγησαν στην κατάρρευση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά: συμφέ...ρον είχαν οι Γερμανοί, συμφέρον έχει η Abu Dhabi Mar LLC».

Ο Θ. Δρίτσας έθεσε το ερώτημα: «Τι είδους αμυντική αλληλεγγύη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είναι αυτή, όταν το Πολεμικό Ναυτικό δεν μπορεί να έχει αυτά που προγραμμάτισε εξαιτίας εκβιασμών επιχειρήσεων που έχουν ταύτιση με κρατικές πολιτικές;».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τη στάση της Ν.Δ., που είχε καταγγείλει την Εκτελεστική Συμφωνία που είχε ψηφιστεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ. Ο Θ. Δρίτσας επισήμανε ότι τη σειρά αποδείξεων και ισχυρών ενδείξεων δεν τις καταθέτει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι άλλες πηγές από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας ή τον πρώην Αρχηγό ΓΕΝ, Ναύαρχο Χρηστίδη. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «οι μόνοι ευχαριστημένοι από την Εκτελεστική Συμφωνία είναι οι Γερμανοί της HDW», καθώς «απέφυγαν οποιαδήποτε κύρωση για τη συμβατική τους ασυνέπεια, ξεφορτώθηκαν ύποπτα αντισταθμιστικά ωφελήματα αξίας περίπου 250 εκατ. ευρώ και επιπλέον έλαβαν μια νέα παραγγελία αξίας σχεδόν 1 δισ. ευρώ».

Ο Θ. Δρίτσας τόνισε ότι «πρώτιστο ζήτημα είναι να αναλάβει η Βουλή τον ρόλο που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να αναλάβει η κυβέρνηση» υπενθυμίζοντας ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε κι υποσχέθηκε ότι στις 31.12.2012 θα υπάρχει λύση, αλλά είχαμε νέο αδιέξοδο» και σημειώνοντας ότι δεν μπορεί «να αφεθεί όλη αυτή η ιστορία να εξελίσσεται, με αυτόματο πιλότο, προς το απόλυτο κενό». Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ τους έθεσε το ερώτημα:

«Μετά την καταψήφιση τι θα κάνετε ακριβώς; Θα παραλάβετε τα υποβρύχια; Θα λειτουργήσετε τα ναυπηγεία; Θα δώσετε θέσεις εργασίας στους εργαζόμενους;» παρατηρώντας ότι «αν δεν το κάνετε, τότε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να καταψηφίσετε αυτήν την πρόταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου