Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο κύκλος του αίματος

Ο κύκλος του αίματος που πρέπει να κλείσει εδώ και τώρα, ο φασίστας δολοφόνος των δύο νεαρών και τα λόγια μιας μητέρας που οφείλουμε να ακούσουμε με προσοχή

Μάνος Χωριανόπουλος
news247 Νοέμβριος 04 2013

Δύο νέοι άνθρωποι νεκροί από το χέρι ενός φασίστα φονιά και του συνεργού του. Άλλος ένας, δίνει μάχη για τη ζωή του, που όλα δείχνουν ότι θα την κερδίσει.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν είναι γνωστό ποιοι είναι οι δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη και του σοβαρού τραυματισμού του Αλέξανδρου Γέροντα.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι οι άγνωστοι εκτελεστές των μελών της Χρυσής Αυγής, δεν είναι λιγότερο φασίστες από τον Ρουπακιά, τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. Γιατί όταν δικάζεις, καταδικάζεις και εκτελείς με συνοπτικές διαδικασίες έναν συνάνθρωπό σου, μόνο φασίστας μπορείς να είσαι.

Με το φόνο, μόνο τον φασισμό δικαιώνεις και το κράτος τρόμου και βίας, που προπαγάνδιζαν εδώ και καιρό αυτοί που τώρα εμφανίζονται ως μειλίχιοι και ψύχραιμοι πολιτικοί.

Διότι μπορεί τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γ. Φουντούλη και του Μ. Καπελώνη να μην τους ξέρουμε ακόμα, μπορεί να μην γνωρίζουμε ποιοι έδωσαν την εντολή, ωστόσο ξέρουμε ποιοι εδώ και καιρό έκαναν πρόβες εμφυλίου, στρατολογούσαν παιδιά, τα οποία στοχοποιούνταν και ρίσκαραν τη ζωή τους και το μέλλον τους, για να κάνουν οι μέντορές τους, το κομμάτι τους, λαμβάνοντας βουλευτική αποζημίωση, πουλώντας μπλουζάκια και κάνοντας δουλειές με όσους αλλοδαπούς δεν κυνηγούσαν.

Αυτή την εποχή του ζόφου, με τις «λόγχες στα πεζοδρόμια» και τη «γη που θα τρέμει», παρουσίαζαν ως το νέο που έρχεται, μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, τα μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής και όσοι έγραφαν ότι θα έχουμε νεκρούς, χαρακτηρίζονταν «πουλημένοι» και «άνθρωποι του συστήματος».

Έγραφαν ότι θα έχουμε νεκρούς. Όχι αριστερούς νεκρούς ή δεξιούς νεκρούς ή κεντρώους νεκρούς. Νεκρούς. Θύματα ενός αιματηρού παιχνιδιού. Και δυστυχώς δεν έπεσαν έξω.

Σε δύο μήνες, μετράμε τρεις δολοφονίες. Όσοι όμως σκέφτονται την εκδίκηση, τα αντίποινα και εξακολουθούν να μιλάνε και να πράττουν, αντιμετωπίζοντας τον πολιτικό τους αντίπαλο ή τον συνομιλητή τους ως «σκουπίδι», θα πρέπει να αναρωτηθούν, ποιος ωφελείται από αυτό και πού οδηγεί;

Αν συνεχίσουμε έτσι, το μόνο που θα έχουμε στο μέλλον είναι και άλλα θύματα και άλλες μαυροφορεμένες μανάδες και άλλες κατεστραμμένες ζωές.

Αυτό πρέπει να τελειώσει. Και δεν θα τελειώσει με το να είμαστε όλοι ενωμένοι, αυτή τη μαξιμαλιστική και προβοκατόρικη ανοησία, που δεν ίσχυε ποτέ ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε καμία χώρα, αλλά με το να δείχνουμε σεβασμό προς τον συνάνθρωπο μας και τη ζωή του.

Το ότι απεχθάνομαι τις αρχές, την αισθητική και την πρακτική της Χρυσής Αυγής και ότι θα είμαι πάντα απέναντί της, δεν σημαίνει ότι επιθυμώ την εξόντωση των μελών της.

Το ότι τα δύο θύματα της δολοφονικής επίθεσης, ήταν μέλη αυτής της οργάνωσης, δεν σημαίνει ότι κοιτάζοντας τις φωτογραφίες τους, βλέπω πρώτα την πολιτική τους επιλογή και όχι ότι πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να είναι γείτονες μου ή συγγενείς μου και που χάθηκαν άδικα.

Όλοι όσοι αναφέρθηκαν στους δύο νέους, έκαναν λόγο για καλά παιδιά, που είχαν περιστασιακή σχέση με τη Χρυσή Αυγή και δεν ήταν φανατικοί, θέλοντας να δείξουν το παράλογο της δολοφονίας.

Εδώ είναι το λάθος, που γίνεται βέβαια ακούσια, αλλά παραμένει λάθος. Και κακά παιδιά να ήταν και συνειδητοποιημένοι χρυσαυγίτες, η δολοφονία τους παραμένει γεγονός παράλογο και ανατριχιαστικό.

Η μητέρα του σοβαρά τραυματία Α. Γέροντα, παρά τον πόνο και την αγωνία της, αναφέρθηκε στον θάνατο του Γ. Φουντούλη, του Μ. Καπελώνη, και του Παύλου Φύσσα και με μερικά απλά λόγια, έδειξε το δρόμο.

Ζήτησε να σταματήσει η αιματοχυσία. Ζήτησε αδελφοσύνη.

«Το ίδιο αίμα κυλάει σε όλο τον κόσμο» είπε.

Η οικογένεια του Γ. Φουντούλη, ζήτησε όσοι πάνε στην κηδεία του παιδιού τους να πάνε σαν άνθρωποι και σαν φίλοι. Ούτε αίμα, ούτε τιμή, ούτε πολιτικάντηδες με τα ψηφαλάκια, τα ποσοστά και τις έδρες στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Ας τους ακούσουν με σεβασμό και προσοχή όσοι στο όνομα των νεκρών, απειλούν, βρίζουν και φαντασιώνονται μια μακάβρια εκδίκηση.

Θα είναι τιμή στη μνήμη των θυμάτων, αν κλείσουμε τον κύκλο του αίματος εδώ και τώρα.

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Μάιο του 2007 βρίσκεται στην 24 Μedia και είναι αρχισυντάκτης του News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου