Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΤ: Από το «λουκέτο» και το «μαύρο» στις χειροπέδες | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

ΕΡΤ: Από το «λουκέτο» και το «μαύρο» στις χειροπέδες 

| TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

1 σχόλιο:

  1. Το έζησα κι αυτό!!

    Είχα την τύχη (ή την ατυχία;) να ανήκω στη γενιά που έζησε και βίωσε όλα τα μεγάλα, τα συνταρακτικά γεγονότα, που σφράγισαν την ιστορία της πατρίδας μας από το 1936 μέχρι και σήμερα:
    Τη δικτατορία Μεταξά σαν παιδί του Δημοτικού, τον πόλεμο-Έπος- της Αλβανίας 10χρονος πλέον, την γερμανική Κατοχή και τις προδοσίες των δοσίλογων ‘’ελλήνων’’ εθνικιστών (!!) συνεργατών τους, την Εθνική Αντίσταση, την ‘’απελευθέρωση’’, τον Διχασμό και τον Εμφύλιο, την ήττα του Δημοκρατικού στρατού από τις αμερικανικές βόμβες ναπάλμ που όργωσαν τα βουνά της Μακεδονίας, την επιστροφή του βασιλιά Γεώργιου β’, τις κυβερνήσεις ‘’των κηπουρών της Φρειδερίκης’’ και το προγκρόμ των ελλήνων δημοκρατικών πολιτών, που τους βάφτιζαν όλους ‘’κομουνιστές’’ στέλνοντάς τους στις εξορίες σε ξερονήσια και στις φυλακές, την αναγκαστική μετανάστευση εκατοντάδας χιλιάδων μεταναστών μπας και γλιτώσουν τις πολιτικές διώξεις, την επταετή Δικτατορία των Συνταγματαρχών, για να ξανασώσουν τη χώρα από τον κομουνιστικό (πάλι) κίνδυνο του παράνομου ήδη ΚΚΕ, τη Μεταπολίτευση και όσα επακολούθησαν… που τα γνωρίζετε γιατί τα ζήσατε και εσείς.

    Χοντρόπετσος δεν έγινα μετά απ’ όλα αυτά, έγινα όμως σοφότερος και κυνικός. Κατανόησα και εμπέδωσα απόλυτα το ‘’είναι’’ του νεοέλληνα και το γεγονός ότι ο χαρακτήρας του εκφράζεται κυρίως από τα ελαττώματά του: μισαλλοδοξία, φθόνος, ψεύδος, υποκρισία, προδοσία και ατέλειωτος φιλοτομαρισμός. Και ας μην επικαλεσθούμε τις υπάρχουσες εξαιρέσεις… αυτές απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα, δυστυχώς. Μέσα σ’ αυτό το σκληρό κατηγορητήριο θα ήταν άδικο να μην αναφερθεί κάτι θετικό, κάποιο στοιχείο περιφάνειας. Δεν θα το κάνω εγώ αυτό. Το αφήνω σε σας, τους αναγνώστες, και μάλιστα σαν δική μου τιμωρία σε όλο αυτό το σφυροκόπημα του σύγχρονου ελληνισμού…

    @radical30 08.11.2013

    Y.Γ. Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε αμέσως μετά τη σημερινή τελική ανακοίνωση του κλεισίματος της ΕΡΤ και το απόσπασμα από την περιγραφή του γεγονότος, από τον τελευταίο δημοσιογράφο που βρέθηκε στο στούντιο με το μικρόφωνο στο χέρι την ώρα της εισβολής των ‘’δυνάμεων της τάξεως’’!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή