Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013



Ο του Μαξίμου Χρύσανθος, του Καρτερού Θανάση

tvxs.gr/node/139010
Σίγουρα το ξέρει, και μάλιστα από πρώτο χέρι, αλλά αποφάσισε να το αγνοήσει πάνω στον οίστρο του ο Χρύσανθος Λαζαρίδης: Όσα γενναία και ρηξικέλευθα λέει για τη σχέση της Αριστεράς με τη δημοκρατία και τη θέση της Αριστεράς εκτός συνταγματικού τόξου είναι παλιά. Πολύ παλιά. Και πάντα, μα πάντα, στην πρόσφατη ιστορία διακινήθηκαν από την πολιτική ελίτ, τις χούντες και το υπηρετικό προσωπικό του συστήματος για να δικαιολογήσουν εγκλήματα κατά της Αριστεράς. Και κατά της δημοκρατίας. Και κατά της χώρας.
Συχνά, αν όχι πάντα, οι καλύτεροι, οι πιο αποδοτικοί τεχνίτες, φορείς και μεταφορείς αυτού του φονικού μύθου ήταν κάποιοι που είχαν περάσει από τις γραμμές της Αριστεράς. Γεωργαλάδες τους αποκαλούσαν κάποτε από το όνομα του διαβόητου εκδότη της Σοβιετολογίας, ειδικού προπαγανδιστή του ΓΕΣ, καθηγητή σε σχολές αξιωματικών, συμβούλου διαφωτίσεως του υπουργείου Προεδρίας και πρώην κομμουνιστή Γεωργαλά. Ο οποίος μας χάρισε πλούτο επιχειρημάτων για το συνταγματικό τόξο, τα οποία έδιναν ορμή σε ουκ ολίγα αντισυνταγματικά βέλη.

Απ' αυτό το μαύρο κι άραχλο παρελθόν έγιναν προσπάθειες χρόνια και χρόνια να ξεκολλήσουμε. Προσπάθειες από την Αριστερά αλλά κι από τη Δεξιά - του Καραμανλή του πρώτου, του Καραμανλή του δεύτερου, του Μητσοτάκη. Ε, έρχεται τώρα ο Χρύσανθος να μας πάει πενήντα χρόνια πίσω. Να περιφέρει στα κανάλια έναν σκελετό που ψάρεψε από την ντουλάπα του Γεωργαλά: Η Αριστερά είναι εκτός συνταγματικού τόξου, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του εξτρεμισμού - τέτοια και χειρότερα.
Και δεν σκέφτεται τη ζημιά που προκαλεί στη δημοκρατία και στη χώρα. Γιατί αν η αυριανή κυβέρνηση είναι κόμμα περίπου τρομοκρατών, όπως διατείνεται, τότε ουαί κι αλίμονο. Και σε μια στιγμή που η Ελλάδα θρηνεί εξοργισμένη ένα θύμα των ναζί, o του Μαξίμου Χρύσανθος είναι σίγουρα επικίνδυνος...


Πηγή: Η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου