Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Άθλιοι αλαζόνες

 
Είναι φορές που το ύφος του προσώπου, ο τόνος της φωνής, αλλά και ο χαρακτήρας και η μορφή των παρεμβάσεων, πολιτικών και άλλων, προδίδουν συναισθήματα, αποκαλύπτουν εσωτερικές διαθέσεις και φανερώνουν απώτερους συγκεκαλυμμένους σκοπούς.

Επιθέσεις χωρίς μέτρο, επιθέσεις απροκάλυπτες, προσωπικές είναι συνήθως δηλωτικές οίησης και πρωτοφανούς αλαζονείας.
 
Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν συνοδεύονται από την απαίτηση να προσαρμόζονται όλοι σε συγκεκριμένη προοπτική εξουσίας, ωσάν να πρόκειται για την εξ αποκαλύψεως αλήθεια, την οποία ως άλλες αυθεντίες δύνανται να κατέχουν μόνο το κόμμα, ο ηγέτης και τα στελέχη του.
 
Στην πολιτική ιστορία δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες πολλές περιπτώσεις τέτοιας μορφής επίσημων δημόσιων παρεμβάσεων εναντίον δημοσιογράφων ή Μέσων Ενημέρωσης.
 
Και όποτε εκδηλώθηκαν η δημοσιογραφία σύσσωμη τις απέρριψε.
 
Τελευταίως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που στο όνομα ιδεοληψιών και μιας υποτιθέμενης ανατροπής απαιτούν από δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης να προσαρμοσθούν αναλόγως, να αποδεχθούν τη δήθεν επερχόμενη νέα εξουσία, να προσκυνήσουν, κοινώς να δηλώσουν υποταγή, αλλιώς θα χαθούν, θα κλείσουν ή θα τελειώσουν.

Φαντασθείτε τι έχουν να πράξουν ή καλύτερα τι θα επιχειρήσουν να πράξουν ως κυβερνήτες, όταν στον καιρό της αντιπολίτευσης αντιδρούν ως καβαλημένα καλάμια.
 
Είναι προφανές ότι όσοι έχουν υπηρετήσει πραγματικά την ενημέρωση, όσοι έχουν διακονήσει το συγκεκριμένο αγαθό, δεν μπορούν να συμβιβασθούν με τέτοιου τύπου απροκάλυπτες παρεμβάσεις, ούτε να αποδεχθούν παρατηρήσεις και υποδείξεις «γιατί το έγραψες αυτό», «πως είπες εκείνο» ή «γιατί δεν είπες και το άλλο».
 
Δεν τις αποδέχονται, δεν τις συζητούν καν και σε καμία περίπτωση δεν προσαρμόζονται.
 
Γιατί απλούστατα απαιτήσεις αυτής της μορφής είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικές, απολύτως αντιθεσμικές και ξένες προς την ελευθερία του Τύπου, για την κατάκτηση της οποίας πολλοί υπέφεραν και αρκετοί θυσιάστηκαν και θυσιάζονται ακόμη παντού στον κόσμο.
 
Η ελευθερία του Τύπου, είναι αγαθό ευαίσθητο, δεν χωρεί εκπτώσεις, ούτε αλλοιώσεις.
 
Ας το θυμούνται όλοι και ας μην το ξεχνούν κυρίως όσοι γνώρισαν και απήλαυσαν στον αστικό Τύπο, που σήμερα επιτιμούν και θέλουν να κατεδαφίσουν, τις έννοιες του πλουραλισμού, της Δημοκρατίας και προ πάντων το αγαθό της...ελεύθερης έκφρασης.

ΤΟ ΒΗΜΑ
-------------
 
Αυτό το άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ ξεπερνά κάθε όριο θρασύτητας... Να το πω λαϊκά:
Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα!!!
 
@radical30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου