Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΧΘΕΣ & ΣΗΜΕΡΑ...

και το ποθούμενο Αύριο...

@radical30

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ!
Εχουν περάσει δεκάδες χρόνια από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έναν χρόνο μετά την εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, έριξε μια πολιτική βόμβα. Μιλώντας ο Καραμανλής off the record  (χωρίς δηλαδή ο δημοσιογράφος να έχει το δικαίωμα να γράψει όσα άκουσε) έδωσε μιαν απροσδόκητη απάντηση:

- ""Ακου 'δώ, αν ο Ανδρέας δεν πειράξει τα εξωτερικά, να κάνει ό,τι θέλει στα εσωτερικά. Εγώ δεν θα τον εμποδίσω... Σε πολλά πράγματα έχει δίκιο!""

Ο Καραμανλής ετήρησε την (άγνωστη στην Κοινή Γνώμη) υπόσχεσή του. Οταν το απόγευμα των εκλογών τον ενημέρωσαν από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης ότι όλοι οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, έκανε άμεση παρέμβαση. Εκάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και απαίτησε να ανακαλέσουν αμέσως τις παραιτήσεις. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει αυτά τα γεγονότα. Η σημερινή Κοινή Γνώμη, οι υπεύθυνοι πολίτες μαθαίνουν και κρίνουν.

Και για να συμπληρωθεί η εικόνα πρέπει να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τη... χολιγουντιανής μορφής επέλαση των Αμερικανών στο Καστρί. Ολα τα στελέχη της Πρεσβείας πήγαν στη «Γαλήνη» και η τηλεόραση φρόντισε για τα περαιτέρω!

Τη συνάντηση την είχαν ζητήσει οι Αμερικανοί. Και για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, στις συζητήσεις πήραν μέρος όλα τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠαΣοΚ.

Τώρα που ο κ. Τσίπρας αρχίζει τα ταξίδια του, χρήσιμες είναι μερικές επισημάνσεις. Οτι τη συνάντηση Πρεσβείας - ΠαΣοΚ τη ζήτησαν οι Αμερικανοί και όχι η τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση.  Και βεβαίως, ο κ. Τσίπρας δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου.



           
 
     
    Ευτυχώς που ο Τσιπρας, δεν ειναι Ανδρεας | πριν 50'
    Ο Ανδρεας άνοιξε την κερκόπορτα της χώρας. Σήμερα ολοκληρώνεται το άνοιγμα αυτο με την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, ποιος ακόμα πιστευει πως εκτός απο φαλφατάς ο Α.Παπανδρέου εκανε έστω και ένα καλό γι αυτό τον τόπο?
    Εκτός Οριων
    απάντηση67
     
     
    Σίγουρα δεν είναι ο αναξιομνημόνευτος, αλλά του φέρνει σε πολλά. | 08:58
    Η ακαθόριστη υποσχεσιολογία, η πιστωτική συνομωσιολογία, τα αριστερομανή γενικόλογα συνθήματα, η ακατάσχετη αμετροέπεια στον καταγγελτικό λόγο, η τυφλή μονοδρομική αντιμνημονιακή εμονή και ο εναγκαλισμός με το συνδικαλιστικό παρακράτος, δεν είναι στοιχεία ομοιότητος απλά, μάλλον για κλωνοποίηση ομοιάζει.
    naive
    απάντηση229
     
     
    αρα με λίγα λόγια δεν είμαστε ελεύθεροι... | 08:42
    τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...άλλοι κάνουν κουμάντο εδώ ....ας πάρουμε όλοι τα βουνά όσοι νιώθουμε πατριώτες ...βαρεία η καλογερική ...
    θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία
    απάντηση116
     
     
    Αστοχες συγκρισεις | 13/01/2013 23:44
    Και βεβαιως ο Σαμαρας δεν ειναι Κωνσταντινος Καραμανλης, αλλα βλεπω οτι αυτος σας κανει...Οπως πολυ καλα θυμαστε, και κανετε οτι το ξεχασατε τωρα, οταν ο Σαμαρας ηταν αντιπολιτευση με την αντιμνημονιακη του μανια ουτε τα συγγενικα του κομματα στην Ευρωπη δεν θελαν να του μιλησουν, αλλα κιαυτος ταξειδακια εκανε τοτε. Εχετε προσωπικα με τον Τσιπρα; ουτε ο καλλιτερος αλλα ουτε και ο χειροτερος ειναι, το τι θεση του ανηκει θα το αποφασησει ο κοσμος με την ψηφο του.
    Petros A Lenas
    απάντηση1914
     
     
    ΣΠΕΥΔΕΤΕ ΒΡΑΔΕΩΣ | 13/01/2013 22:59
    Ο Σ.Ψ σε 15 μόνο γραμμές συνόψισε δύο πολύ χαρακτηριστικά ιστορικά στοιχεία πολιτικής συμπεριφοράς που θα μπορούσαν να είναι ερέθισμα για διατριβή 3τους φοιτητή των Πολιτικών Επιστημών . Το πολιτικό ανάστημα , την σοφία και αμεσότητα δράσης του statesman και την .. λαιμαργία προβολής και δημαγώγησης των Ελλήνων θεατών (με κάθε κοινωνικό κόστος) στο Kastri show με όλους τους... εκτελεστές γραφειάδες του Γραφείου ΠΑΣΟΚ ! Ας περιμένουμε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να κρίνουμε συμπεριφορές και τις θέσεις-προτάσεις του. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση . Είναι το αριστερό πόδι της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας για να βαδίσουμε όλοι εμείς τα δίποδα στο άμεσο παρόν και μέλλον.
    Κρίτων
    απάντηση63
     
     
    Βυθίστε τη Χώρα! | 13/01/2013 22:31
    Εδώ Andrew Tsimplew! Έτσι κάπως το άκουσε το Βυθίστε το Χόρα! Και πήρε θάρρος!
    Ένας φαιδρός αρχηγός για μια φαιδρή χώρα
    απάντηση29
     
     
     
    ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ... | 13/01/2013 21:16
    Δεν κατάλαβα ποιά η σχέση του Κων/νου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου καί του Αλέξη Τσίπρα. Ποία σύγκριση μπορεί να υπάρχει στους δύο πρώτους με τον δεύτερο. Επιμένω να θεωρώ τον Ανδρέα καταστροφέα της χώρας, διότι, με την τακτική που εφάρμοσε, στραγγάλισε την Ελλάδα. Ο αλόγιστος δανεισμός μας έπνιξε καί τώρα πληρώνουμε τις δραστηριότητές του. Δεν αγαπούσε την Ελλάδα καί δεν τον ενδιέφερε. Όμως. Ήταν μία προσωπικότητα. Είχε γνωριμίες καί φιλίες παντού στον κόσμο. Μπορούσε, αν ήθελε να αναπτύξει τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας ποιός είναι; Ο δοτός ηγέτης του κ. Αλαβάνου; Ποιές είναι οι δυνατότητές του; Τί θα κερδίσει η Ελλάδα με τα ταξίδια αυτά; Καί οι αναρχικοί συνεργάτες του; Τι θα προσφέρουν;
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ
    απάντηση2017
    Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
     
     
    Ερωτώ | 13/01/2013 21:11
    «ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει αυτά τα γεγονότα. Η σημερινή Κοινή Γνώμη, οι υπεύθυνοι πολίτες μαθαίνουν και κρίνουν». Γιατί αφήνετε τα γεγονότα σε ιστορικούς και δεν τα γράφετε στον τετελεσμένο χρόνο για να τα μάθουν οι υπεύθυνοι πολίτες και να κρίνουν; Από πότε γράφουν οι ιστορικοί τα γεγονότα αναλλοίωτα, ούτως ώστε οι πολίτες μπορούν να κρίνουν; Μάλλον περισσότερο γράφετε για να μας απασχολήσετε παρά να μας πληροφορήσετε. Με εκτίμηση Κελλίδης Ανέστης
    Κελλίδης Ανέστης
    απάντηση131
     
     
    Σαμαράς | 13/01/2013 20:57
    θα μπορούσε κανείς να γράψει το ίδιο ακριβώς άρθρο σχετικά με τον Σαμαρά και τα σχετικά πρόσφατα ταξίδια του στο Ζάππειο, στον λαϊκισμό και στον αντιμνημονιασμό. Αλλά όπου και να κοιτάξω σήμερα το Βήμα με πληγώνει με τις εμμονές του με τον Σύριζα ή για να χρησιμοποιήσω το στίχο του Σαββόπουλου μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική....
    ανωνυμος
    απάντηση117
     
     
    Ξεχνάτε κάτι όλοι εσείς...: | 13/01/2013 20:05
    Έστω ότι τα μέτρα και η σημερινή Συγκυβέρνηση είναι "αναγκαίο κακό" γιά να μείνουμε στο ευρώ και να παίρνουμε τις δόσεις των δανείων. Σωστά; Ας μου πεί λοιπόν κάποιος: Ας πούμε ότι παίρνουμε όλες τις δόσεις. Στις αγορές θα μπορέσουμε να "βγούμε" κάποτε; και πότε; Πόσο είναι το spread τώρα, και πόσο προσδοκάτε να πέσει;
    DimZig
    απάντηση113
     
     
    Μαθήματα πολιτικής από το παρελθόν...! | 13/01/2013 19:38
    Υπάρχει κάτι ενοχλητικό σε αυτό το άρθρο! Το δασκαλίστικο ύφος, η προτροπή να πάρουμε μαθήματα από το "επιτυχημένο" παρελθόν, οι αποκαλύψεις που λίγο-πολύ είναι γνωστές, η ( αδικαιολόγητη ) ανησυχία μήπως και εκτραπεί η πεπατημένη και κινδυνεύσει το σύστημα; Πάντως είναι ρετρό! Η Ελλάδα τότε αντιμετώπιζε εθνικούς κινδύνους άλλης μορφής και οι κοινωνικές συνθήκες ήταν διαφορετικές!
    γιωργος σ.
    απάντηση142
     
     
    "Και βεβαίως ο κ. Τσίπρας δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου." | 13/01/2013 19:31
    ...δεν είναι κακό που ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου, το κακό είναι που πιστεύει πως είναι ...Μεγαλέξανδρος και θα λύσει όλα τα ...αινίγματα με το σπαθί του!
    Α.Λ.Π
    απάντηση2111
     
     
    Και ο Ψυχάρης στο κόσμο του!! | 13/01/2013 19:19
    Εάν δεν πειράξει τα εξωτερικά ο Αντρέας, στα εσωτερικά ας κάνει ότι θέλει,,,,!Αυτό το καταλάβαμε με τον χειρότερο τρόπο!
    Ευριπίδης
    απάντηση144
     
     
     
    ΚΙ' ΟΜΩΣ... | 13/01/2013 13:22
    ΠΑΡ' ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ κ.ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ,ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΕ ΩΣ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΟΤΑΤΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΖΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ.ΕΔΩ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΡΕΤΗ ,ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ.ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΩΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..
    Οχι εμμονή στο λάθος
    απάντηση90155
    Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
     
     
     
    Ευτυχώς... | 13/01/2013 07:46
    Συμφωνώ με την κατάληξη του αρθρογράφου ότι ο Τσίπρας δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου. Και αυτό είναι ΕΥΤΥΧΗΜΑ για τη χώρα !
    Μογκοφόνγκο
    απάντηση14155

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου