Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΙΗΣΟΥΣ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ


Δημοσίευση radical30 στό Σαβ Apr 14, 2012 2:35 pm



Μία αμφιλεγόμενη "θρησκευτικά" ταινία αλλά ποιός ασχολείται με τα εκκλησιαστικά; Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ δεν ήταν, για να συνεννοούμστε, εκπρόσωπος της εκκλησίας της εποχής του. Ήταν ένας ριζοσπάστης φιλόσοφος (Δάσκαλο τον αποκαλούσαν οι "μαθητές" σύντροφοί του) και μάλιστα ήταν ο πρώτος Ιουδαίος πολίτης που εναντιώθηκε στο Ιερατείο της εποχής του, όσο μπόρεσε και όσο τον άφησαν να ζήσει. Την εποχή που δίδαξε, η πάτριδα του, το σημερινό Ισραήλ, βρησκόταν, όπως και τα υπόλοιπα έθνη, υπό Ρωμαϊκή Κατοχή (π.χ. Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος, Ιράν, Ιράκ κ.λπ.)

Παρακολουθήστε εδώ την κινηματογραφική ταίνια Jesus Christ Super Star που πραγματεύεται τη δράση και τη ζωή του Ναζωραίου, με μιά διαφορετική ματιά, πάντως όχι εκείνη που θα ήθελε το ελληνοχριστιανικό εκκλησιαστικό κατεστημένο.

Πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να επιτραπεί η προβολή της στη Ελλάδα. Ξεσηκώθηκε μια αντίδραση από μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας για αυτή την απαγόρευση. Παίχθηκε για ένα διάστημα (1973), μόνο σε μια αίθουσα, στο "Αττικό" και μετά, το ελληνικό παπαδαριό πιέζοντας τη τότε χουντική κυβένηση των "Ελλήνων Χριστιανών", κατόρθωσε τη διακοπή των προβολών της για άλλη μια φόρα...

http://youtu.be/d50kGVzohnk

@radical30


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου